80 bands, 13 locaties, 2 dagen (plus een dag voor de kleintjes). Sniester 2017 belooft een uitputtingslag van jewelste te worden. En – uitzonderingen daar gelaten – de namen op het affiche zullen niet allemaal even bekend in den oren klinken. Uitputtingslag én ontdekkingstocht dus. Om te voorkomen dat men als een kat zonder kop over het festival dwaalt heeft 3voor12 Den Haag een greep gedaan uit haar onuitputtelijke lijst met Haagse kenners. De aftrap vandaag met: Jaco van der Waal, Abel Vlaanderen, Edo Storm en Isa Sánchez Cecilia.

Jaco van der Waal

Brian Epstein, Alan Mcgee, Andrew Loog Oldham, Colonel Tom Parker en dan... Jaco van der Waal? Teveel eer? Maybe, maar de beste man is op het moment wel manager van zowel Son Mieux, AVI ON FIRE als de The Indien. Een neusje voor goede muziek dus. Sinds kort naast drie succesvolle acts ook de trotse bezitter van een Volkswagen Polo. 

Donnie

"Nederlandstalige cult rapper die nogal gefascineerd is door Raymond van Barneveld en bamischijven. Fan van één van die twee? Hierheen gaan!Paard Kleine Zaal (zaterdag - 00:00) 

Jo Goes Hunting

"Jazz drummert gone mad. Super weird, super aan. Denk aan Alt-J on crack met heel veel georganiseerde chaos." Paard Kleine Zaal (zaterdag 22:15)

Pyke

"Haagse troubadour die mij meermaals heeft verbaasd met simpele maar doeltreffende songs en een dijk van een stem." De Blauwe Kamer (zaterdag 21:30)

MOOON

"Tijdmachine aan en gaan. Heerlijke 70’s psych pop met matchende kapsels. En als King Gizzard & The Lizard Wizard ergens fan van zijn, dan betekent dat wat." ​​​ Paardcafé (zaterdag 00:00) 

PALMSY

"Puntige indiepopliedjes in de stijl van The Wombats & The Vaccines. Genoeg gitaar om je vader blij te maken en genoeg melodie om je zusje te laten dansen." ROOTZ (Vrijdag 20:00) 

Isabel Sanchez Cecilia

Wereldberoemd geworden – in Den Haag – als "die leuke barvrouw van het Paardcafé". Weinigen weten echter dat Isa ook al jarenlang verantwoordelijk is voor de programmering van het café. Sinds kort heeft ze haar horizon verbreed en is ze als assistent-programmeur begonnen bij Gebr. De Nobel. Geen barvrouw meer dus, maar vrees niet! De programmering van het Paardcafé blijft in haar kundige handen. 

 

MOOON

"Ik noemde ze als mijn grootse muzikale ontdekking van 2016, dus ik ben mega blij dat ze in Sniester komen spelen!" Paardcafé (zaterdag - 00:00)

Ron Gallo

"Hij transformeert de gevoelens van deze tijd in harde, donkere en goede garage. Een must see, vooral om meer van deze gekke hedendaagse tijd te begrijpen (en genieten)."  Zwarte Ruiter (zaterdag 22:45)

Folk Road Show

"Deze vijf jongens maken heel erg fijne folk muziek en weten perfect hoe ze hun goede energie moeten aan het publiek doorgeven" Humanity House (zaterdag - 22:15)

The Jerry Hormone Trip

" Ik heb ze nog nooit gezien maar wel heel veel over hen gelezen en gehoord… grappig, leuk en goede muziek, ik ben benieuwd!"  Kleine Zaal Paard (vrijdag - 00:00)

Bartek

"Muzikaal vergelijkbaar met twee van mijn favoriete bands: FIDLAR en Ty Segal: dat kan alleen maar een vette show zijn!"  Zwarte Ruiter (vrijdag - 00:00) 

Justin Verkijk

Notoire flapuit. Ooit bekend als Mr. Lowlands maar tegenwoordig vooral als Giechel Verkijk. Presentator en muzieksamensteller op Den Haag FM, columnist voor 3voor12 Den Haag en ook nog eens dj met een voorliefde voor tropische disco. Het kan niet op. 

De Kraaien

"Vetste booking van het hele festival. Niemand kent het nog, gloednieuwe act. Gaat dat zien. Dan kun je later tegen je vrienden zeggen dat je erbij was tijdens Sniester 2017. Niemand weet wie het zijn trouwens, want ze dragen hele bijzondere maskers."  Paard Grote Zaal (zaterdag - 00:45) 

Jo Goes Hunting

"Omdat drummers die zingen sick zijn. En omdat de gitarist de zwager van mijn buurvrouw is. Vooral dat laatste. Hoeveel buurvrouwen heb jij waarvan de zwager de gitarist van Jo Goes Hunting is? Nul." Paard Kleine Zaal (zaterdag 22:15)

Donnie

"Als je rapt over bamischijven en fucking Raymond van Barneveld adlibs laat spitten op je tracks steel je mijn hart op verschillende manieren. Verder is Donnie loei ordinair en daar hou ik ook wel van."  Paard Kleine Zaal (zaterdag 00:00) 

Every Kid Knows

"Eigenlijk wilde ik iets ludieks schrijven over dit gloednieuwe bandje omdat 3VOOR12 Den Haag hoofdredacteur Joeri Gordijn er in zit. Iets met dat je dan ook eens een negatieve recensie over hem kan schrijven. Maar toen hoorde ik een liedje van ze besefte ik me dat het heel lastig wordt om hier iets negatiefs over te schrijven. Heel. Goed." ​​​ Beergarden (zaterdag 22:15) 

Animal House

"Lekker niets aan de hand bandje-bandje. “Transparent party music, best listened to when drunk”, lees ik op de site van Sniester. Dat komt goed uit want we gaan niet aan de ranja toch?"  Zwarte Ruiter (vrijdag 21:00)

Abel Vlaanderen

Bij 3voor12 Den Haag schuiven we hem – tot groot ongenoegen van hemzelf – graag de titel van Haagse-dance-professor in de schoenen. Deze journalist schrijft voor Thump, 3voor12 en meer. Draait zelf ook een venijnig plaatje op diverse stations en podia. Vinyl-liefhebber met een hart van zwart goud. Wij daagden hem uit om door de tachtig bandjes heen te pluizen, alsof het een bak vol platen is. Dit zijn de tips van Abel.

Jo Goes Hunting (sorry, alweer)

"Jo Goes Hunting speelt op een originele wijze met spanning en verwachting. Luister bijvoorbeeld naar hun optreden op Song van het Jaar 2016, of naar hit ‘Winner’, inclusief dramatische switch halverwege het nummer. Op ‘Run Away’ heeft meerstemmige zang een grote rol, iets wat laat zien hoe belangrijk de rest van de band voor frontzanger Jimmi Jo Hueting is." Paard Kleine Zaal (zaterdag 22:15)

Lucky Fonz iii

"Lucky Fonz III houdt leesclubs met het populaire literaire tijdschrift Das Mag en als je naar zijn teksten luistert mag dat je niet verbazen. Dansbaar, eerlijk, vlot en bovenal ontzettend grappig. Wie komt erbij om in één nummer zichzelf, zijn vriendin én Ronnie Flex op de hak te nemen? In andere woorden: Herman van Veen voor millennials." Klein Zaal Paard Ruiter (vrijdag 20:30)

LOLA

"Onbezorgdere singer-songwriters dan LOLA, het project van Hannah Veldhoen en Suzie Hagens, zijn er simpelweg niet. Keys, gitaar, slimme teksten: soms is dat alles wat er nodig is. Te denken valt aan een minder elektronische Eefje de Visser, met hier en daar ook een vleugje Yentl & De Boer." Gekke Geit (vrijdag 21:00) 

Banditas (Sniester afterparty)

"De Banditas brengen LOLA’s zorgeloosheid naar het Paardcafé op de vrijdag van Sniester. Dit powerduo preekt voor eigen parochie (Isa doet de programmering van het café), dus verwacht een sfeer die zijn weerga niet kent." Paardcafé (vrijdag - 01:00)

 

Sniester: 26, 27 en 28 mei. Op en rond De Grote Markt en het Paard. www.sniester.nl