Onverwachts einde bij Will and the People Onverwachts einde bij Will and the People

Unplugged show met een twist

, Tekst: Bernadette Pegtel Foto’s: Irene Lantman

Een zomerse dag kun je niet beter afsluiten dan met zonnige muziek. Zondag 11 juni was het aan Will and the People om iedereen van het strand naar het Paard te krijgen voor een akoestische set vol reggae pop en een heel abrupt einde.

Dat mensen van het strand krijgen is de band aardig gelukt want de kleine zaal is al goed gevuld wanneer voorprogramma Pat Smith de mensen verwelkomt. Ook hij speelt een akoestische set en wordt begeleid door Wieger Hoogendorp. Op deze zondag krijgen we nieuw materiaal te horen. 'Voodoo Doll' bijvoorbeeld waarvoor Pat volgende maand naar Afrika vertrekt om een clip op te nemen.

Ook oude bekende nummers als 'Machete' en 'Pirate' worden in een akoestisch jasje gestoken. Een unplugged set is voor het publiek vaak een uitdaging, stil zijn is lastig dus Pat spreekt het publiek even toe, “het is zondag, stiltedag en dat kan soms ook heel goed zijn voor jezelf..” Het lijkt te helpen, het rumoer daalt en aandacht voor de muziek neemt toe. Als tijdens 'Dreamgirl' Pat ook niet stil kan blijven zitten, werkt dat aanstekelijk voor de rest van de zaal. Met zijn laatste single, 'Lovedrunk' sluit mr. Scheveningen af. Perfecte opwarmer voor de zomerse muziek uit Engeland die daarna volgt.  

Pat Smith @ Paard

Pat Smith @ Paard

Een half uur later komen de Britse mannen het podium op. Will and the People heeft al in vele zalen mogen optreden maar Paard is één van hun lievelingsplekken. De show wordt gestart met 'Gigantic' simpelweg omdat; “we're great when we are together.” Laat je overigens niet misleiden door de term unplugged, een akoestische show bij Will and the People is er een met een twist. Bij deze band wordt er al flink meegedanst vanaf het eerste nummer. Precies wat de band wil; “Keep the bodies oiled all the time”, gewoon dansen dus en dat gebeurt dan ook tijdens o.a. ‘Wasting Time’ ‘The Game’ en ‘Trustworthy Rock’.

Wanneer er nieuw materiaal ingezet wordt, past dat niet helemaal in de setting. Een ruiger nummer, dat meer naar de punk kant neigt. Gelukkig volgt er al snel een liedje dat meer in het straatje van de bekende reggae pop sound past. Het nummer 'Starting on Love', wordt hoogstwaarschijnlijk ook de nieuwe single van het album dat eind dit jaar uitkomt.

Will and the People @ Paard

Uiteraard komen de mannen na een korte break terug voor een toegift. Maar wie rekent op een spetterend einde, komt bedrogen uit. Ja, ‘Salamander’ is inderdaad een goed nummer maar daarna verdwijnen de mannen weer van het podium. De bekendste hit 'Lion in the morning sun' wordt vervolgens op een bandje afgespeeld, de lichten blijven uit, maar waar is de band? Wat lijkt op een opwarmer om nog even goed de avond af te sluiten, is een verwarrend en abrupt einde. Iets meer dan een uur na de start van de show houdt de band het voor gezien. Misschien moeten ze even rusten na een drukke tour? Laten we in ieder geval dan maar hopen dat Will and the People snel terugkomen wanneer het nieuwe album uit is.

Will and the People @ Paard

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag