Eenieder die wel eens op ontdekkingstocht gaat in de Haagse muziekwereld, loopt geheid Wesley Bohemen tegen het lijf. Voor de productie van festivals als Sniester, State-X New Forms, Stukafest en bij het Haags Pop Centrum draait deze duizendpoot zijn hand niet om en ook achter de schermen bij het Paard is hij niet weg te slaan. Toch beginnen de internationale productieambities aardig vorm te krijgen nu hij bij Good Music Company is begonnen. Wat is het verhaal achter dit vriendelijke gezicht dat van tijd tot tijd tot in de vroege uurtjes in het Paardcafé rondbanjert? Hoog tijd voor het vragenkanon dat Oh Ja Joh?! heet.

Naam
Wesley Bohemen

Geboortedatum en -plaats
26 juni 1992, Den Haag.

Broers/zussen
Ik heb 1 oudere zus, Debbie. We zijn samen laatst een paar weken door Thailand gaan reizen.

Huisdieren
Vroeger had ik een hamster, Dummie. Op het moment heb ik geen huisdieren, maar ik zou wel graag een kat willen. Zo’n Britse korthaar, dat lijkt me wel leuk.

Sport
Ik skateboardde vroeger heel veel, dat ben ik nu weer aan het oppakken. Oh, en ik heb laatst voor het eerst gesurft in Scheveningen!

Beste gewoonte
Als ik iets doe, wil ik er altijd voor de volle 100% voor gaan. Ik ben een erg gemotiveerd persoon.

Slechtste gewoonte
Soms wil ik teveel doen. Dan ben ik weer van 's ochtends tot 's avonds laat bezig en kom ik bijna niet meer thuis.

Voor welke actie in je leven schaam je je het meest?
Ik was laatst op de Reeperbahn in Hamburg op straat aan het pinnen en toen werd ik aangevlogen door twee prostituees. Dat was wel een beetje ongemakkelijk.

Wat laat je het liefst bezorgen?
Platen! Ik heb laatst nog platen besteld van Klangstof, Moss en The War on Drugs. Ik ben wel gaan kijken bij wat lokale winkels, maar die hebben toch vaak weer nét niet waar je naar op zoek bent.

Wat is het eerste dat je doet als je opstaat?
Ik heb een prachtige koffieautomaat op m'n nachtkastje staan, dus het eerste dat ik doe is op het knopje drukken. Vervolgens ga ik m’n caffé lungo in de tuin opdrinken.

Favoriete plek in Den Haag
Sowieso het strand. Ik was er vannacht toevallig nog, daar waar F.A.S.T. vroeger zat. Er was zeevonk en ik ben het water in geweest, dat was echt heel chill.

"Ik zou willen dat Hagenezen soms wat avontuurlijker waren."

Wat zou je willen veranderen aan Den Haag?
Ik zou willen dat Hagenezen soms wat avontuurlijker waren. Ik sta regelmatig bij een leuke show in een veel te lege zaal en dat is zo zonde! Hopelijk gaat hier door We Are Public verandering in komen.

Stamkroeg
Ik kom net iets te vaak en net iets te laat in het Paardcafé.

Beste Haagse initiatief
Mag ik Sniester zeggen? Ik vind het echt een topfestival, het laat de hele stad bruisen. Mensen hebben gelijk door dat er iets aan de hand is. Crossing Border vind ik trouwens ook heel vet. 

Haagse band van het moment
The Indien, al heb ik daar al een tijdje niks van gehoord. Ik hoop dat ze met een nieuw album bezig zijn.

Onderschat in de Haagse muziekscene
We onderschatten vaak hoe goed we het eigenlijk voor elkaar hebben, vind ik. Ik vergeet zelf wel eens hoeveel goede muziekfestivals Den Haag heeft: Rewire, Crossing Border, Sniester, Life I Live. En er komen alleen maar meer nieuwe festivals bij!

Welke Haagse band had nooit uit elkaar mogen gaan?
Bombay, al was dat natuurlijk eigenlijk Haags-Amsterdams. Ik vond het eerste album zo goed dat ik niet dacht dat ze het ooit zouden kunnen overtreffen, maar toen kwam het tweede album en dat was nog beter. En tja, toen gingen ze ineens uit elkaar.

Met wie zou je een dag willen ruilen?
Ik zou wel een dag in de schoenen willen staan van de programmeur van een groot festival als Down the Rabbit Hole of Best Kept Secret. Dan zou ik wel gelijk in die ene dag al het geld opmaken door allemaal vette bands te boeken.

Waar kun je ‘s nachts wakker van liggen?
Ik heb al een paar jaar een lied in mijn hoofd en ik kom maar niet op de naam. Alleen het gitaarloopje ken ik nog, dat lijkt een beetje op dat van James Vincent McMorrow in ‘Hear the noise that moves so soft and low’ (1:52, zie Spotifylijst, (red.)). Misschien kan iemand me uit de brand helpen?

Beste nummer aller tijden?
Moeilijke vraag, maar ik denk ‘Such great heights’ van The Postal Service of ‘I will follow you into the dark’ van Death Cab for Cutie.

De beste liedjes volgens Wesley Bohemen

Wat is je grootste guilty pleasure?
Af en toe zet ik van die echte punk-rock classics aan die ik eigenlijk nog wel chill vind. En misschien is Donnie ook wel een beetje mijn guilty pleasure. Het is zó fout, maar z’n nieuwe single heb ik denk ik al iets van 180 keer gedraaid.

Eerste plaat die je ooit kocht of kreeg?
Ik heb een paar jaar geleden de platenspeler van m’n pa gehad en daar kreeg ik wat platen bij. De eerste die ik opzette was van The Shadows.

Waar luister je de laatste paar dagen naar?
De afgelopen dagen eigenlijk alleen maar naar bands van Sniester. Ik heb uiteindelijk niet veel kunnen zien, maar van Ron Gallo heb ik wel een paar nummers mee kunnen pikken. En daarvoor luisterde ik veel naar Daniel Norgren, een Zweedse gast. Zijn oude album is erg goed, en dan vooral Moonshine got me.’

Welke band mag voor altijd zwijgen?
Gelukkig heb ik er al een tijdje niks meer van gehoord, maar HAEVN trek ik heel slecht.

Bron van inspiratie
Ik denk dat ik veel inspiratie op doe op festivals. Dan kom ik altijd terug vol ideeën.

Verwacht je over tien jaar nog in Den Haag te wonen?
Ik denk het wel. Ik vind de sfeer chill, er zijn een hoop mooie parken en een strand. Ik zou er denk ik wel voor altijd kunnen blijven wonen, maar dan wil ik er wel een klein huisje in Zweden bij.

Vraag van Benjamin Moraal: wat of wie krijgt jou het hardst aan het lachen en waarom?
Ik denk Arjen Lubach, van Zondag met Lubach. Ik kijk het altijd terug. Waarom? Hij heeft bijna altijd gelijk!

Wat zou je aan de volgende gast willen vragen?
Wat was je favoriete act op Sniester?