Kruipend naar huis, een legendarische show meemaken of gewoon een leuke jamsessie bijwonen? Wat ga je komend weekend doen? 3voor12 Den Haag maakt de vraag der vragen wat makkelijker, met elke week zes tips voor het komende weekend.

Niko @ Zaal 3

Het theaterseizoen in Zaal 3 én de keuken van het gebouw worden dit jaar vier dagen lang geopend door de Haagse band Niko. De band zal de theatrale show opvoeren waar Paradebezoekers eerder dit jaar ook al van konden genieten. Verder blijft het verhaal achter de band een beetje een vage bedoening: frontman Nik van den Berg - wij kennen hem nog van F - staat bekend om zijn hoogst interessante, en abrupt eindigende interviews en op de website van de band zijn onder andere sextapes en Delftsblauwe tegeltjes te bestellen. Feit blijft echter dat Niko, met zijn ervaren muzikanten en funky doch slepende muziek op meerdere festivals al een goede show neer heeft weten te zetten. Wij zijn benieuwd.

Lees hier meer

Last Night On Earth #2 @ De Besturing

Deze vrijdag vindt de Haagse editie van Last Night on Earth plaats in de Binckhorstse Besturing. Lekker underground, lekker rock 'n roll. Maar waarom dit feestje? "Omdat Den Haag het ook verdient om tot in het holst van de nacht uit zijn plaat te gaan op rock 'n' roll," legde Douwe Truijens van Death Alley eerder uit in een interview met 3voor12 Den Haag. Volgens de muzikant is het Nederlandse uitgaansleven getemd door vertrutting, en bands als Birth of Joy, Dirty Fences en Death Alley zelf gaan hier voor een avondje korte metten mee maken.

Lees hier meer

Jazz in de Haven @ Scheveningse Haven

Voor wie dacht dat jazz alleen op bootjes in de Haagse grachten of in café's in donkere steegjes thuishoort, is er dit weekend Jazz in de Haven. Jazzliefhebbers kunnen vrijdag en zaterdag genieten van een stuk of 15 Nederlandse en internationale blues-, funk- en jazzartiesten op de kop van de tweede binnenhaven. Het zal alweer de tweede editie worden van het festival. Hoewel de weersverwachting niet al teveel goeds voorspelt, is het natuurlijk ook nooit te vroeg in het seizoen voor een warme chocomel in één van de havenkroegjes.

Lees hier meer

Grauzone Summer Special @ PAARD

Wie een cocktail van doom, sludge en death metal kan waarderen, kan zich zaterdag het beste naar PAARD haasten. Jucifer presenteert op de Grauzone Summer Special haar harde en meeslepende werk. Iedereen die eerdere concerten heeft bijgewoond, zal ongetwijfeld zijn best doen hier weer bij te zijn. De Summer Special zal in duisterheid en melancholie niet onder doen voor de wintereditie. Andere artiesten als Mecano, Crows en Mekanik Kommando halen hun inspiratie uit new wave en postpunk met instrumenten als basgitaren, synthesizers, trompetten, speelgoedinstrumenten en effectapparatuur. Al met al een diverse line-up die zeker zal verrassen.

Lees hier meer

Rewire X Korzo @ Korzo Theater

Op zoek naar avant-garde, maar met wat meer elektronische invloeden? Zaterdag vindt Rewire X Korzo #7 plaats, waar getrakteerd wordt op Jon Gibson, Andrea Belfi en Tara Transitory: drie soloartiesten die er naar streven de bezoeker meer te geven dan slechts muziek. Gibson zal een zelfgemaakte film vertonen, waarbij hij met enkele muzikanten zijn album Visitations ten gehore zal brengen. Het album staat bekend als een meesterwerk binnen het genre. Tara Transitory, zaterdag onder het pseudoniem One Man Nation, beweert experiences te maken in plaats van muziek. Dit wekt natuurlijk de interesse, en dit optreden zal de enige show van de artiest zijn in Nederland. Er is dus maar één manier om te ontdekken hoe het er aan toe gaat.

Lees hier meer

 

Chabliz @ De Regentenkamer

Het oorspronkelijk Haagse Chabliz presenteert zondag haar nieuwe werk. Voor slechts €10 ben je erbij en krijg je de CD mee naar huis. Zo kan je thuis nog even nagenieten van de show. Het oeuvre van de band, strekkend van popnoir tot gothicjazz, is reeds ten tonele gebracht in New York. Om het iets dichter bij huis te houden won Chabliz in 2014 de publieksprijs op Delft Fringe festival. De band bestaat uit kwalitatieve muzikanten die eerder op North Sea Jazz speelden of conservatoria hebben afgerond. Ook de zangeres is noemenswaardig, met haar stembereik van vier octaven dat ze met verschillende zangtechnieken gebruikt. En hadden we al gezegd dat je de CD gratis meekrijgt?

Lees hier meer