Je kunt zangles van haar hebben gehad of haar in een voice-over hebben gehoord. Misschien heeft ze wel een biertje voor je getapt of op je kindje gepast. Maar Leonie Bos kennen we toch vooral van Bells Of Youth. Twee albums brachten ze tot nu toe uit, waarmee behoorlijk gescoord werd. Dit jaar is het wat stiller geweest rondom de band, wel speelden ze op het Summertime festival. Inmiddels worden er voorzichtig weer nieuwe plannen gesmeed. Wie weet waarmee Bells Of Youth ons in 2018 gaat verrassen! Voor deze Oh Ja Joh wordt het de interviewer wel heel makkelijk gemaakt want Leonie komt gewoon gezellig bankhangen.

Naam
Leonie Virginia Bos.

Geboortedatum en -plaats
Ik ben geboren in Den Haag op 31 mei 1985.

Broers/zussen
Ik heb twee broertjes en een zus. Ik hou van ze.

Huisdieren
Nee. Ik ben ook allergisch voor katten. Vroeger hadden we een konijn, Witneus, die was van mijn zus. Die is, hoe ironisch, overleden op een kerstavond. Bevroren in de tuin. Dat was heel zielig... Hahaha, kut hè? Dat was wel heel apart.

Sport
Ik doe 3x per week bootcamp en ook yoga. Dat is best pittig en het duurde ook wel een tijdje voordat ik daar in kwam. Het was zwaar in het begin.

Beste gewoonte
Dat ik rustig kan blijven in chaotische omstandigheden. Wanneer situaties heel hectisch worden, kan ik daarmee overweg.

 

Slechtste gewoonte
Haha. Ik heb veel slechte punten... Wat het meest hindert, is dat ik faalangst heb; denken dat je niet goed genoeg bent. Dichtklappen, dat had ik op school nog wel eens. Ik kan me ook goed inleven in andere mensen, waardoor ik soms de gevoelens overneem en dat kan wel eens hinderen.

Voor welke actie in je leven schaam je je het meest?
Nou, een paar dingen wel. Zo heb ik nog steeds mijn diploma niet opgehaald bij de Rock Academie. Die ligt daar al sinds 2013. Ik was vroeger ook best een boefje op school, ik had best wel een autoriteitsprobleem. Ik kon een grote bek hebben, ook tegen docenten die dat helemaal niet hadden verdiend.

Wat laat je het liefst bezorgen?
Sushi! Dat is zo goddelijk lekker! Ik vind ze allemaal lekker, behalve die saaie met komkommer.

Wat is het eerste dat je doet als je opstaat?
Koffie zetten en een sigaret roken.

Favoriete plek in Den Haag
De Fuut vind ik heel fijn, dat is echt wel nummer één. In die strandtent voel ik me helemaal thuis. En de Oude Molstraat is ook heel leuk.

"Ik was vroeger ook best een boefje op school."

Leonie Bos

Wat zou je willen veranderen aan Den Haag?
Ik kan er niet over uit dat Hoender en Hop nu zit op een plek waar eerst bands konden spelen in de Supermarkt. Als je als band een opstap zoekt op weg naar een optreden in het Paard, dan heb je eigenlijk alleen maar het Paardcafé. Dat gat is heel groot. De Supermarkt was daar heel goed voor. Naar mijn idee kan de Rootz dit niet helemaal opvangen.

Stamkroeg
De Oude Mol. Ik kom daar al vanaf mijn zeventiende. Vond het supertof om te zien dat een vrouw een kroeg runde. Judith is een heel leuk mens en de aankleding van de zaak is ook heel sfeervol.

Beste Haagse initiatief
Dat vind ik Sniester. Echt een heel leuk Haags festival met een diverse en toffe programmering. Elke keer als ik daar kom, vind ik de mensen heel vriendelijk en leuk. Iedereen heeft het daar naar z'n zin, zowel het publiek als de bands.

Haagse band van het moment
Ik ben wel gek op Son Mieux. Het zijn hele leuke jongens, die goeie liedjes maken.

Onderschat in de Haagse muziekscene
Ik vind dat The Indien wel wat meer aandacht mag krijgen. Dat is een hele toffe band.

Welke Haagse band had nooit uit elkaar mogen gaan?
Taymir. Die waren goed bezig, goeie plaat gemaakt en toen zijn ze gestopt. Dat vond ik best apart. Superzonde.

Met wie zou je een dag willen ruilen?
Ik zou wel een dag willen ruilen met Tom Hanks eigenlijk. Ha ha! Dat vind ik zo'n toffe acteur. Maar dan tijdens een filmopname hè.

Waar kun je ‘s nachts wakker van liggen?
Nou, een goeie lover in je bed natuurlijk! En tja, ik lig een beetje in een scheiding...

Beste nummer aller tijden?
Daar heb ik over nagedacht, want dat vind ik best lastig. Ik word altijd heel erg vrolijk van Africa van Toto. Is dat het allerbeste? Hmm... maar het is toch wel één van de vetste nummers.

Wat is je grootste guilty pleasure?
Roken en drinken. Als ik me aan sterke drank waag dan kan ik zoveel hebben, dat is echt bizar. En met Bells of Youth zetten we soms hele slechte muziek op. Van die foute dansmuziek, drankje erbij en gaan.

Eerste plaat die je ooit kocht of kreeg?
Ik kocht als eerste een cassettebandje. Tragic Kingdom van No Doubt. Als eerste singletje kreeg ik Do for love van 2Pac. Daar was ik heel erg fan van, ik heb 'm helemaal kapot gedraaid.

 

"Als ik me aan sterke drank waag dan kan ik zoveel hebben, dat is echt bizar."

Waar luister je de laatste dagen naar?
Ik luister nu veel Beach House. Dat is heel loom en zwaar. En soort van sexy. En ik draai ook veel Ramses Shaffy. Die man weet elke gemoedstoestand te pakken. Father John Misty moet ik ook noemen. Dat is folkachtig maar dan niet over de top en met hele intellectuele teksten die slaan op vandaag de dag.

Bron van inspiratie
Dat kunnen verschillende dingen zijn. Soms is dat pijn. Verdriet. Liefde. Je niet goed voelen, dat is altijd een goede voedingsbodem. En anderzijds kan ik heel erg geïnspireerd raken door optredens van anderen.

 

Verwacht je over tien jaar nog in Den Haag te wonen?
Nou, vanaf volgend jaar woon ik in Amsterdam. Dat is met de band gewoon praktischer. Maar het zou zomaar kunnen dat ik over 10 jaar weer terug ben, dat kan zeker! Den Haag blijft gewoon een hele mooie stad waar ik heel veel hart voor heb.

Vraag van Pieter van der Velden van The Stangs: wat vind je van het partijkartel?

Het par-tij-kar-tel???! Wat is dit voor iets kuts? Hahaha! Is dit politiek? Daar heb ik me door omstandigheden niet heel veel mee bezig kunnen houden... Kun je me even uitleggen wat het is? Nee? Nou, dan ben ik dus zwaar de lul...  (Leonie vervolgt de volgende drie minuten met een politieke verhandeling over onder meer op-één-lijn-zitten, integratie en ongelijkheid). Dankjewel en sorry! Haha...

Wat zou je aan de volgende gast willen vragen?
Waar zou je geen spijt van willen hebben op je sterfbed?

De Beste Liedjes volgens Leonie