Trouwe bezoekers van het Paardcafé kennen haar als barvrouw, maar Isa Sanchèz Cecilia is al een tijdje geen barvrouw meer in het café. Isa programmeert bandjes, dj’s en andere acts voor het café naast Paard. En met verve! Vanuit het zuiden van Spanje is ze terechtgekomen in Den Haag. Naast programmeren draait ze zelf ook plaatjes, als één van The Banditas. Na een paar intensieve weken fulltime van verbouwen in het Paardcafé, waar nu eindelijk airconditioning is, komt de uitbundige Spaanse een praatje maken met ons.

Naam
Maria Isabel Sanchèz Cecilia

Geboortedatum en -plaats
8 april 1987, Sevilla

Broers/zussen
Ik heb 1 zus, Ines, zij is twee jaar ouder.

Huisdieren
Ik heb een kat, Bamboe. Hij was eigenlijk van de buurvrouw maar hij vond ons gezelliger, dus hij is bij ons komen wonen.

Sport
Hoewel ik wel zou moeten, doe ik het niet echt. Soms probeer ik hard te lopen en yoga te doen. Vroeger heb ik zo’n 6 à 7 jaar semi-professioneel basketbal gespeeld in Spanje.

Beste gewoonte
Ik denk dat ik wel empathisch ben, dat ik me goed in andermans schoenen kan verplaatsen en een goede intuïtie heb.

Slechtste gewoonte
Dat zijn er heel veel, ik ben heel erg ongeduldig en ik verveel me super snel. Ik moet hard werken om me te focussen en dingen te blijven doen.

Voor welke actie in je leven schaam je je het meest?
In Spanje heb je de Dag van de drie magische koningen, vergelijkbaar met Sinterklaas. Toen ik 2 of 3 was ging ik naar een feest met mijn zus en ouders, wat werd opgenomen door de lokale televisie. Ik liep van het podium de trap af en viel er zo vanaf. Mijn zus vond het altijd fantastisch om het te laten zien als we bezoek hadden, dan ging ik huilend naar mijn kamer.

Wat laat je het liefst bezorgen?
Sushi, van de Sushimeisjes. Als vegetariër en sushiliefhebber heb je normaal weinig keuze, maar bij de Sushimeisjes niet.

Wat is het eerste dat je doet als je opstaat?
Op een dag dat ik rustig kan opstaan, wil ik even met mijn vriend Tim knuffelen. Daarna check ik mijn telefoon; social media, het weer en het nieuws. Vervolgens zet ik koffie, zet ik muziek aan en ga ik de krant lezen. Dat is de perfecte manier om op te staan.

Favoriete plek in Den Haag
Het strand. Ik ga graag naar Zuid om iets te drinken, naar de zee te staren of iets te lezen.

"Dan ging ik huilend naar mijn kamer."

Isa Sánchez Cecilia

Wat zou je willen veranderen aan Den Haag?
Ik denk dat ik in Den Haag een echte universiteit mist. Ik mis de jonge studenten die hier wonen en de culturele kant van Den Haag pushen. Ik vind Den Haag een hele statische stad: er gebeurt heel veel, maar je ziet het niet zo snel.

Stamkroeg
Toen ik hier net kwam was het het Paardcafé. Dat is het nu eigenlijk nog steeds! Buiten het Paardcafé kom ik graag in de Zwarte Ruiter, Vavoom en de Snoeshaen in Scheveningen.

Beste Haagse initiatief
Ik ben erg fan van Sniester en We Are Public. Bij Sniester is het showcasefestival idee heel tof en het is leuk dat het hele centrum erin wordt betrokken. Er is 100% garantie dat er goede bands te zien zijn. Bekende en onbekende, van lokaal tot internationaal. We Are Public vind ik leuk omdat ik echt een cultuurliefhebber ben. Ik zou willen dat Den Haag een cultuurstad wordt en dit soort initiatieven helpen daarbij.

Haagse band van het moment
The Hazzah vind ik te gek. De garage-surf die ze maken is mijn favoriete muziekstijl. Ze doen het super goed en groeien alleen maar meer. Ook moet ik Vrou.ka noemen. Het zijn twee meisjes die Afrikaanse elektronische pop maken. Ik ben groot fan en ik hoop dat ze snel bekender worden.

Onderschat in de Haagse muziekscene
Dat is lastig. Ik denk dat er in het algemeen meer aandacht moet gaan naar livemuziek in Den Haag. De Zwarte Ruiter bijvoorbeeld, heeft een te gek programma maar staat niet zo vaak vol. Dat geldt ook voor het Paardcafé, dan vraag ik me af “Waar zijn de mensen?”

Welke Haagse band had nooit uit elkaar mogen gaan?
Er zijn genoeg bands die uit elkaar zijn gegaan, maar ik geloof dat ze daar een goede reden voor hebben. Daarom vind ik het niet per se jammer, maar vind ik het goed zoals het is.

Met wie zou je een dag willen ruilen?
Met een schrijver. Ik zou zelf graag willen schrijven, maar naast essays kan ik dat niet zo goed. Ik vind het een mooi talent dat je een dingen kan bedenken en je mensen die het lezen daarmee meeneemt naar een andere wereld.

Waar kun je ‘s nachts wakker van liggen?
Alles. Dat ik nog een e-mail moet sturen, terrorisme, ga zo maar door. Ik word ‘s nachts vaak wakker en als ik dan eenmaal begin te denken kan ik niet meer slapen.

Beste nummer aller tijden?
Blue Monday van New Order. New wave muziek is bijzonder, raar, super fijn en geeft vrijheid om te dansen.

"Dat ik nog een e-mail moet sturen, terrorisme, ga zo maar door."

Wat is je grootste guilty pleasure?
Ik houd niet zo van popsterren, maar af en toe kan ik wel luisteren naar Sean Paul.

Eerste plaat die je ooit kocht of kreeg?
Het allereerste wat ik kreeg was een cassette van The Corrs. De eerste CD die ik kreeg was muziek van televisiereclames. Ik ben altijd al gefascineerd geweest hoe de muziek in reclames gevoelens en emoties van mensen kan overbrengen.

Waar luister je de laatste paar dagen naar?
Ik luister veel naar de Spaanse Radio Tres, met muziek van hiphop naar flamenco. Mijn vier favoriete programma’s draaien vooral (indie)rock. Verder luister ik graag naar gepersonaliseerde Spotify-playlists, die Spotify voor jou maakt.

Welke band mag voor altijd zwijgen?
Heel veel bands. U2, kappen. Maroon 5, doei. Coldplay, dag. We hebben genoeg gehad. Mag ik ook Kensington zeggen? Ze hebben het super goed gedaan en zijn echt een grote band in Nederland, maar het is allemaal wat overproduced.

Bron van inspiratie
Het zijn er heel veel, maar vooral verhalen van mensen vind ik inspirerend. Als mensen hun menselijke kant laten zien door te vertellen over hun leven bijvoorbeeld. Ook kunst, muziek en literatuur. Mijn vrienden en familie vind ik naast inspirerend ook motiverend, omdat ik veel van ze kan leren.

Verwacht je over tien jaar nog in Den Haag te wonen?
Ik heb eigenlijk geen plan, maar ik denk het wel.

Vraag van Eline van Lieren: Welke plaat had nooit gemaakt moeten worden?
Alles van Kate Bush!

Wat zou je aan de volgende gast willen vragen?
Als je een week onzichtbaar zou kunnen zijn, wat zou je doen?

 

 

 

De redactie van 3voor12 Den Haag – hét online platform voor muziek uit Den Haag – breidt uit en is op zoek naar nieuw talent. Er is plek voor o.a (aspirant) journalisten, fotografen, interviewers, social media-redacteuren, planners, coördinatoren, filmers, radiomakers. Kortom: iedereen die vrijwillig een media-steentje bij wil dragen aan de Haagse muziekscene is welkom.

De eerste stappen van je (muziek-)journalistieke carrière zetten? Ervaring opdoen tijdens je studie? Altijd al willen schrijven voor een publiek? Op zoek naar een nieuwe uitdaging of hobby? Gewoon interesse? Stuur een mailtje naar vacature@3voor12denhaag.nl