Nu het festivalseizoen voor de deur staat en het zonnetje zich steeds meer laat zien, is het hoog tijd om de zonnigste DJ van Nederland beter te leren kennen. We kennen Sjoerd van Schuylenburch van de feesten bij Beachclub Indigo, als presentator op festivals, als DJ van het ‘90s R’n’B feest Cluptown en als Sunny Sjoerd, de DJ die menig feestje naar tropische temperaturen doet stijgen. Wij schoven met hem aan bij Lapsang in de Oude Molstraat en onder het genot van een drankje beantwoordde hij al onze vragen.

Naam
Sjoerd van Schuylenburch. Mijn tweede naam is Willem, vernoemd naar een 17e-eeuws burgemeester van Den Haag.

Geboortedatum en plaats
18 april, 1981 in Den Haag

Broers/zussen
Ik heb een jongere broer David en nog twee zusjes Fleur en Lotte.

Huisdieren
De kat van mijn buurvrouw komt vaak bij mij langs, mijn buurvrouw weet dit ook. Mojo heet de kat, maar ik noem hem Bobbie. We zijn echt vrienden.

Sport
Ik heb laatst de CPC gerend, 10km ongetraind, het was vrij pittig. Ik was nog lam toen ik aan de startlijn stond, was vergeten dat ik afgesproken had om deze race te gaan rennen en had de nacht ervoor flink de bloemen buitengezet, maar ik heb hem uitgerend.

Beste gewoonte
Dat is denk ik dat ik mensen in hun waarde laat.

Slechtste gewoonte
Ik wil altijd zoveel mogelijk zelf regelen.

Voor welke actie in je leven schaam je je het meest?
Ik kan mij schamen voor het gevoel van ongelijkheid. Ik was vorige maand in Zuid-Afrika, en dan denk ik 'Jezus, ik heb het zoveel beter dan heel veel andere mensen op de wereld'. Daar schaam ik mij dan wel voor.

Wat laat je het liefst bezorgen?
Thais eten van Curry & Cocos, dat zit op de Prins Hendrikstraat. Dan neem ik vaak de daghap, die bestaat meestal uit een vegetarische curry. Daar bestel ik dan nog graag een Som Tam bij, dat is een rauwe papaja salade.

Wat is het eerste dat je doet als je opstaat?
Dan kijk ik of mijn vriendin nog thuis is en daarna drink ik een groot glas water.

Favoriete plek in Den Haag
Scheveningen. Het liefst ben ik op het Zwarte Pad. Daar ben ik echt de helft van de week. Ook als het minder weer is. Heel vaak denken mensen, je kan helemaal niet naar het strand toe, want zulk goed weer is het niet. Mensen gaan pas naar het strand als het 26 graden en strak blauw is. Dat is onzin. Vaak is het al super mooi en dan moet je er gewoon even gaan zitten. Neem een trui mee en vaak klaart het in een keer helemaal op met een super mooie zonsondergang.

Stamkroeg
Lapsang, ik zat hier gisteravond nog. Uptown, is trouwens ook vaste prik, het is geen kroeg maar een kledingwinkel. Daar ga ik vaak op donderdag eerst heen, koop ik een trui, doe er een paar biertjes en dan verhuizen we naar Lapsang.

Beste Haagse initiatief
Dat is sowieso PIP. Ze bestaan dit jaar 10 jaar en het is echt een bakermat van Den Haag, een platform voor jong talent. Dat klinkt heel cliché, maar er kunnen daar zoveel mensen hun ei kwijt en iets organiseren wat ergens anders niet zou kunnen. De ene organisatie blijft in de luwte hangen maar de ander heeft een paar jaar later een festival in het Zuiderpark. Zo heb je nog veel meer voorbeelden en dit doen ze nu al tien jaar. Elke euro die daar wordt verdiend, wordt direct weer in de tent gepompt. Het is echt voor de liefde en dat vind ik tof.

Haagse band van het moment
Dat is nog steeds Son Mieux.

Welke Haagse band had nooit uit elkaar mogen gaan?
Als het niet meer werkt, dan werkt het niet meer.

Met wie zou je een dag willen ruilen?
Niemand eigenlijk. Ik zou wel een dag een vogel willen zijn. Dat lijkt me te gek. Een beetje rondvliegen over de stad en duinen en van die toeristen lastig vallen.

Waar kun je ‘s nachts wakker van liggen?
Van een verstoord bioritme.

Wat is je grootste guilty pleasure?
Drake. Maar volgens een goede vriend van mij die programmeur is bij Paradiso, is Drake geen Guilty Pleasure.

Eerste plaat die je ooit kocht of kreeg?
De eerste plaat die ik kocht was van The Fugees - The Score.

Waar luister je de laatste dagen naar?
Het nieuwe album van Drake. Verder luister ik vaak naar de Daily Mix van Spotify. Daar zitten nieuwe nummers tussen die ik niet ken maar helemaal in mijn straatje liggen.

Welke band mag voor altijd zwijgen?
Ik vind dat iedereen lekker moet doen waar hij zin in heeft. Niemand hoeft van mij te zwijgen, ik luister er alleen niet naar. Muziek is een expressie en dan ga ik niet zeggen dat je je bek moet houden. Ik kan bijvoorbeeld niet zo goed tegen die Amerikaanse mainstream rock.

Sjoerd van Schuylenburch

Bron van inspiratie
Geschreven teksten en het licht dat gereflecteerd wordt vanuit objecten.

Verwacht je over tien jaar nog in Den Haag te wonen?
Ja ik verwacht het wel. Al blijft het buitenland ook trekken. Als ik dan een land moet kiezen, wil ik dat er lekker eten is, een goed klimaat en niet te ver weg van Nederland. Je komt dan al snel uit op iets Mediterraans. Betaalbaar, veel cultuur, barretjes, mensen op straat, warm en levendig. Dat trekt mij wel.

Welke Haagse plek zou je ooit nog willen spelen/draaien?
Op Parkpop heb ik nog niet eerder iets gedaan.

Vraag van Joris van de Poel: Wanneer kom je ín de Quantum draaien?
Op de opening?

Wat zou je aan de volgende gast willen vragen?
Wie zou jij terug willen zien in een Oh Ja Joh?!

De beste liedjes, volgens Sjoerd van Schuylenburch