Erik Kuylaars is al een paar decennia actief in de muziekwereld. Erik produceert al jarenlang platen en bestiert alweer de nodige jaren een studio in Voorburg. Zijn nieuwste project is Parkroad Café. Een radioprogramma, maar sinds enkele maanden ook een muzikantencafé in de Haagse binnenstad. Onlangs kon hij nog een gesigneerde gitaar van Coldplay aan de inrichting toevoegen...

Naam
Mijn volledige naam is Erik Gerardus Adriaan Kuylaars.

Geboortedatum en -plaats
Ik ben geboren op 1 juni 1961 in Den Haag.

Broers/zussen
Ik heb nog een jongere broer en ik had een oudere broer die helaas 14 jaar geleden is overleden.

Huisdieren
Nee. Althans, niet ik dat ik weet. Ik ben ze nog niet tegengekomen in ieder geval.

Sport
Jetskiën vind ik leuk, watersport sowieso wel. Maar in een sportschool rondhangen en zo, dat is voor mij niet weggelegd.

Beste gewoonte
Ik denk loyaliteit. Dat vind ik het meest belangrijke. En niet vergeten waar je vandaan komt.

"het moet onwijs pittig zijn, dat is belangrijk"

Slechtste gewoonte
Roken en Calvados. Heb ik verder niets aan toe te voegen!

Voor welke actie in je leven schaam je je het meest?
Een vriendin van mijn ex-vrouw was wat dikker geworden, had een buikje gekregen. Dus ik vroeg, gemeend, of ze weer een kind kreeg. Ik dacht echt dat ze zwanger was, maar dat was ze dus niet. Daar schaam ik mezelf nog steeds voor. Echt, zware blunder. Ach, iedereen doet wel eens stomme dingen toch?

Wat laat je het liefst bezorgen?
Indiaas. Dat is wel mijn meest favoriete eten. En het moet onwijs pittig zijn, dat is belangrijk. Niets lekkerder dan heet eten!

Wat is het eerste dat je doet als je opstaat?
Slechte gewoonte weer hè: een peuk. En een bakkie koffie. En aan de tafel overdenken hoe de dag van gisteren was en wat er vandaag gedaan moet worden. Meestal komt mijn zoon Ziggy langs, die woont bij mij aan de overkant, ik kan zo zijn kamer in kijken. Dan zitten we als twee dooien aan een tafel wakker te worden. Dat kan gerust anderhalf uur duren. Ik ben geen ochtendmens.

Favoriete plek in Den Haag
Fat Kee! Hahaha. En ik begin me hier, in Parkroad Café, ook steeds meer thuis te voelen. Het begint steeds meer te worden zoals ik het voor ogen heb.

 

Wat zou je willen veranderen aan Den Haag?
Verkeersopstoppingen. Er is gewoon niet meer doorheen te komen, verschrikkelijk. Ik begrijp ook niet dat dat niet op een normale manier wordt aangepakt. Het verkeer is echt een ramp. Voor de rest vind ik het een wáánzinnige stad!

Stamkroeg
Parkroad Café! Tja, ik ben hier 5 dagen in de week. Ik heb nauwelijks tijd om ergens anders heen te gaan...

Beste Haagse initiatief
The Life I Live. Dat vind ik echt een te gek ding. Al die podia... dat is een heel mooi initiatief. Verspreid over de hele binnenstad en ook minder bekende bands krijgen de kans er te spelen.

Haagse band van het moment
Luminize. Die zijn écht te gek. Het knalt en het klopt.

Onderschat in de Haagse muziekscene
De mogelijkheid van de keuze. Er wordt vaak hetzelfde belicht, terwijl er zoveel meer gaande is in de stad. Dát is onderschat.

Welke Haagse band had nooit uit elkaar mogen gaan?
Jeetje. Mojo Man. Ze gaan geloof ik wel door, maar de blazers zijn weg, dus dan zijn ze toch een beetje uit elkaar. Zonde hoor, dat klonk zo te gek.

Met wie zou je een dag willen ruilen?
Moet het een Hagenaar zijn? Ik zou willen zeggen Ted Neeley, dan kan ik een dagje Jezus zijn. Maar nee... Tja, ik heb niet zoveel idolen. Ehm... Fred Zuiderwijk.

Waar kun je ‘s nachts wakker van liggen?
Van heel veel. Ik kan me erg druk maken om onbenulligheden. Maar ook over de dingen die hier nog in het café spelen. Is er wel goed aangeveegd? Zijn de toiletten wel schoongemaakt? En dat moet nog, en dat ook nog... Ja, ik kan best wel piekeren. En ik kan me zorgen maken of Ziggy veilig thuis komt als hij weer een nacht ergens in het land gedraaid heeft. Hij zal geen gekke dingen doen, maar een ongeluk kan ook door iemand anders veroorzaakt worden natuurlijk. Da's een vader-ding hè...

Erik Kuylaars

Beste nummer aller tijden?
Pfoe... Bad van U2? Of iets van Bowie... Ik heb toch wel een aantal favorieten... Ik ga voor nu toch voor Five years van David Bowie.

Wat is je grootste guilty pleasure?
Dong dong diki diki dong van Golden Earrings, uit 1968. Volgens mij hebben ze dat toen voor iemand geschreven voor het songfestival. Dat ging niet door en toen hebben ze het zelf maar opgenomen.

Eerste plaat die je ooit kocht of kreeg?
She likes weeds van Tee Set. Zelf gekocht voor 3 gulden en 75 cent, op de Paul Krugerlaan. Ik was 9 jaar. Ik had de hele dag auto's gewassen en toen had ik genoeg om dat singletje te halen. Mijn vader had in die tijd een radio- en televisiewinkeltje en toen kreeg ik er ook nog een pick-up bij. Hoe mooi was dat!

Waar luister je de laatste dagen naar?
Nieuwe muziek. Ik vind het heel erg belangrijk dat wij ons met ons programma onderscheiden door nieuwe dingen te laten horen. Dat kan overigens best van een gerenommeerde artiest zijn. Maar Satisfaction van de Stones zul je bij ons niet horen.

Bron van inspiratie
Dat ik het onwijs mooi vind wat muzikanten uit hun instrument kunnen trekken. Er is volgens mij geen betere communicatie dan muziek. Muziek is voor mij het allermooiste dat er bestaat. En waar kun je beter inspiratie vandaan halen dan uit hetgeen wat je het allermooiste vindt?

Verwacht je over tien jaar nog in Den Haag te wonen?
Ik woon nu in Voorburg en misschien dan wel weer in Den Haag. Maar ik heb toch ook plannen om ooit eens op een eiland te gaan zitten. Weet nog niet waar... Ik haat de winter, ben nu ook alweer 4x ziek geweest. Als ik op Curaçao zit, of op Aruba, dan voel ik me als een vis in het water.

Vraag van Justin van der Weijde-Estacio (The Stangs): wie is de mol?
Ik kijk nooit naar De Mol. Ik weet ook helemaal niet wie erin zit. Maar het is vast niet Fred Zuiderwijk, ha ha ha. Ik zou het niet weten joh. Trump dan? Ja, Trump!

Wat zou je aan de volgende gast willen vragen?
Hoe vaak heb je blauwtje gelopen?