3voor12 Den Haag nieuwsflits

Hier vind je het laatste nieuws

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Met: DI-RECT verlaat AT en is vanaf nu te boeken bij Agents After All / Inschrijving Wanted 2015 van start / Dit weekend finale Grote Prijs van de Bollenstreek 2014 / The Black Veins tekent bij AR(t)BITER / Mogelijk geen tweede editie Westlandse Cross / Stork on Air verhuist naar de maandag / Paard van Troje genomineerd voor IJzeren Podiumdieren / Spike van Zoest (DI-RECT) wint finale Maestro

In de nieuwsflits vind je het laatste muzieknieuws uit de regio. Heb je zelf ook nog aanvullende nieuwtjes of tips uit de regio Haaglanden (Den Haag, Westland, Delft, Zoetermeer, Leidschendam-Voorburg, Rijwijk, Wassenaar, Pijnacker-Nootdorp en Midden-Delfland) en Leiden? Mail dit dan naar redactie@3voor12denhaag.nl!

DI-RECT verlaat AT en is vanaf nu te boeken bij Agents After All

De Haagse rockband DI-RECT is vanaf heden exclusief te boeken bij boekingskantoor Agents After All en verlaat na vijftien jaar het Haagse AT Productions. Eerder dit jaar stopte AT zelf al met haar managementactiviteiten, wat het bedrijf onder andere voor DI-RECT verzorgde. DI-RECT bracht tot nu toe zeven album uit, waarvan drie in de huidige bezetting met zanger Marcel Veenendaal. In februari start de band met een theatertour die op 27 maart wordt afgesloten in de Koninklijke Schouwburg. Op 17 januari staat DI-RECT ook op Eurosonic Air in Groningen. 
 

Inschrijving Wanted 2015 van start

De inschrijving voor de hiphopcompetitie Wanted is geopend. Tape-acts, hiphopbands en hiphopmuzikanten kunnen zich vanaf nu inschrijven voor deze Nederlandse competitie voor aanstormende hiphopacts. De deelnemers worden tijdens de competitie begeleid door de coaches Gaétan van de Sande (Kleine Viezerik, Encore), Angelo Bromet (W.O.T.S.) en Skinto. Uit alle inschrijvingen worden 21 deelnemers geselecteerd die doorgaan naar een van de drie Talent Shows in februari in de Winston Kingdom in Amsterdam. Van iedere Talent Show gaat de winnaar direct door naar de finale. De overige vijf plekken in de finale worden ingevuld door wildcards, toegekend door de jury. De finale, Most Wanted - the Final Showcase, is op zaterdag 25 april in de Melkweg. De winnaar gaat uiteindelijk naar huis met een prijzenpakket met daarin onder andere een professionele video- en fotoshoot, studiogear, zakelijke coaching, een waardecheque en studiotijd. De inschrijving is geopend tot en met donderdag 15 januari via de website.
 

Dit weekend finale Grote Prijs van de Bollenstreek 2014

Aanstaande zondag 21 december vindt in Gebr. de Nobel de finale van de Grote Prijs van de Bollenstreek plaats. Zes acts zullen dan strijden om de winst; Noisette, Morning Glory, 12:04, Matt Winson, Sink the Bismarck en King Julian. De voorrondes en halve finale vonden plaats in Splotsz, Ex-Voto, Solution, Qbus, Scum en Fascinus. De deelnemers maken kans op drie prijzenpakketten, mogelijk gemaakt door V-KING STUDIOS, VLEM Studios, Velvet Music Leiden, Brian Krijgsman fotografie, Music All In en Unity FM. De avond gaat om 19.00 uur van start en wordt afgesloten door The Legs, de winnaar van de Grote Prijs van de Bollenstreek 2013. De entree is 5 euro.
 

The Black Veins tekent bij AR(t)BITER

De Haagse band The Black Veins heeft getekend bij het nieuwe boekingskantoor AR(t)BITER. The Black Veins speelt rockmuziek met bluesinvloeden, geïnspireerd door Jack White, Triggerfinger en Iggy Pop. Het afgelopen jaar stond de band al op het podium van onder andere Paard van Troje, SuperMarkt, Club Vibes, Eendrachtsfestival, Kaderock en Cultuurfestival Baarn. AR(t)BITER is het bureau van Marin van Campen, ook bekend als programmeur van het Westlandse festival Waterpop.
 

Mogelijk geen tweede editie Westlandse Cross

Volgens burgemeester Sjaak van der Tak (gemeente Westland) komt er dit jaar geen tweede editie van de Westlandse Cross. Er zou te weinig politie beschikbaar zijn in de periode dat het festival georganiseerd zou moeten worden, schrijft Van der Tak in een brief aan de gemeenteraad, en daarom wordt er geen vergunning verleend. Tijdens de eerste editie traden onder andere DI-RECT en BLØF op. Er kwamen zo'n 10.000 bezoekers op af. Organisator Frank Bierkens is verrast door het nieuws. “Wij hadden geen enkele reden aan te nemen dat de vergunning er niet zou komen. De eerste Westlandse Cross is zonder problemen verlopen en we staan met ons bureau ook al jaren in dat weekend op de evenementenkalender”, aldus Bierkens tegen Omroep West. Hij hoopt dat het festival alsnog kan worden gered. “Desnoods betaal ik de politie zelf.” De tweede editie van de Westlandse Cross zou op 20 en 21 juni plaats moeten vinden.
 

Stork on Air verhuist naar de maandag

Het radioprogramma Stork On Air op Den Haag FM verhuist vanaf januari van de vrijdag- naar de maandagavond. Wekelijks brengt het programma je tussen 21.00 en 23.00 uur op de hoogte van de Haagse muziekscene. . Iedere week is er een live concert in de studio en worden de nieuwste releases gedraaid. Organisatoren van popprojecten en festivals en andere initiatiefnemers in de regionale popwereld zijn regelmatig te gast in het programma. Stork On Air, een productie van het Haags Pop Centrum, is al jaren dé springplank voor opkomend poptalent uit de regio Haaglanden.
 

Paard van Troje genomineerd voor IJzeren Podiumdieren

Het Haagse poppodium Paard van Troje is genomineerd voor de IJzeren Podiumdieren 2014 in de categorie Beste Poppodium. In deze categorie zijn ook 013 (Tilburg), Bibelot (Dordrecht), Patronaat (Haarlem) en Rotown (Rotterdam) genomineerd. Andere categorieën zijn Beste Directeur, Beste Programmeur, Beste Festival en Beste Marketeer. De lijst met genomineerden is tot stand gekomen door stemming van leden van de Vereniging Nederlandse Poppodia en -Festivals (VNPF). De prijzen worden uitgereikt tijdens Eurosonic Noorderslag 2015 op zaterdag 17 januari 2015.
 

Spike van Zoest (DI-RECT) wint finale Maestro

De Haagse muzikant Spike van Zoest (DI-RECT, The Deaf), heeft donderdagavond de finale van Maestro gewonnen. In de finale versloeg Spike de gedoodverfde favoriet Carlo Boszhard. In het televisieprogramma streden acht bekende Nederlanders om de titel ‘Maestro’. In acht weken moesten de kandidaten zich ontwikkelen tot dirigent van Het Balletorkest. In de laatste aflevering moesten Spike en Boszhard de Vijfde Symfonie van Beethoven dirigeren. Spike wist met twee tienen van de jury uiteindelijk de overwinning binnen te slepen.