3voor12 Den Haag nieuwsflits

Hier vind je het laatste nieuws

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Met: Nieuwe EP Dyzack eerste van tweeluik / I Saw The Deep verder in nieuwe bezetting / State-X New Forms presenteert Daedelus en FilosofischeStilte / Playground Zer0 en DJ Rosh naar Azië / Tweede editie Dag van de Popquiz / Chabliz herdenkt Eerste Wereldoorlog

In de nieuwsflits vind je het laatste muzieknieuws uit de regio. Heb je zelf ook nog aanvullende nieuwtjes of tips uit de regio Haaglanden (Den Haag, Westland, Delft, Zoetermeer, Leidschendam-Voorburg, Rijwijk, Wassenaar, Pijnacker-Nootdorp en Midden-Delfland) en Leiden? Mail dit dan naar redactie@3voor12denhaag.nl!

Nieuwe EP Dyzack eerste van tweeluik

De Haagse singer-songwriter Erik Hofland aka Dyzack heeft een nieuwe EP uit. Het is het eerste deel van een tweeluik; een harde en een zachte kant. “Elk verhaal heeft twee kanten. Dit verhaal heeft een harde en zachte kant, gepresenteerd als twee EP’s die elkaars tegenpool zijn”, aldus Hofland. Het eerste deel heet ‘The Still Joy’. “Dit is de introverte, warme kant van het verhaal. Op 15 november verschijnt het tweede deel ‘The Loud Joy’. “Dit is de extraverte, verdorven kant van het verhaal. ‘The Still Joy’ is nu online te beluisteren.
 

I Saw The Deep verder in nieuwe bezetting

De Haagse stonerband I Saw The Deep gaat verder in een nieuwe bezetting. Bassist John Wever en drummer Domenico San Giorgi vervangen de ritmesectie bestaande uit Brian Kruit en Yuheng Ng. I Saw The Deep is oorspronkelijk een soloproject van frontman Darrell La Clé. Op debuutalbum 'Astronavigation' zijn invloeden te horen van Pink Floyd, Tool, The Tea Party en Alice In Chains. John Wever is bekend van de progmetalband Malekai en Domenico San Giorgi kennen we van bands als Mullet en Triple Corpse Hammerblow. Op zaterdag 8 november vindt het eerste optreden in de nieuwe samenstelling plaats in muziekcafé Musicon. I Saw The Deep speelt dan in het voorprogramma van de Noorse stonerrockband Kal-El, en de Poolse stonerrockers Sunnata. De avond gaat om 21.00 uur van start en de entree is 7,50 euro (5 euro vvk).
 

State-X New Forms presenteert Daedelus en FilosofischeStilte

Op donderdag 27 december presenteert State-X New Forms een show van de Amerikaanse producer Deadelus in Paard van Troje. De Amerikaan maakt niet alleen vernieuwende, avontuurlijke muziek, maar hij is ook nog eens een opvallende verschijning met zijn Victoriaanse kostuums. Zijn muziek is een sonisch doolhof waarin je glitch, drum 'n bass, dubstep, maar regelmatig ook dromerige soundscapes tegenkomt. Sinds zijn laatste album 'Love to Make Music To' heeft hij met verschillende topartiesten samengewerkt, waaronder Flying Lotus, Nosaj Thing, The Gaslamp Killer en Baths. Het voorprogramma wordt verzorgd door FilosofischeStilte. De Haagse producer Luuk Graham stond op 18-jarige leeftijd al op State-X New Forms in 2011 en in 2013 stond hij er voor de tweede maal. Zijn elektronische muziek varieert van stijlen als UK Garage en UK bass tot hip-hop, IDM en trap. De avond gaat om 21.00 uur van start en de entree is 9 euro (excl. servicekosten).
 

Playground Zer0 en DJ Rosh naar Azië

De Haagse dj’s doen het lekker in het buitenland. Zo gaat het dj/producer trio Playground Zer0 volgende week voor drie optredens naar Indonesië (Batu Bolong, Seminyak en Uluwatu) en staat morgenavond (7 november) ook Roemenië op het programma. Tijdens de Haagse Pop Week kreeg het trio nog de Haagse Pop Prijs in de categorie Aanstormend Talent uitgereikt. De eveneens Haagse DJ Rosh is gevraagd om vijf dagen lang te komen draaien op een cruiseschip dat met bijna 4.000 feestgangers van Singapore naar Maleisië vaart. In dat laatste land was hij in april ook al te gast om te draaien op een festival waar ook Pharrell Williams, Martin Garrix en Armin van Buuren optraden.
 

Tweede editie Dag van de Popquiz

Op 27 december zal voor de tweemaal de Dag van de Popquiz georganiseerd worden. De makers van de Popquiz Marathon hebben vorig jaar 27 december uitgeroepen tot de Dag van de Popquiz. Op die dag kun je door het hele land meespelen met dezelfde avondvullende popquiz. Vorig jaar deden al 47 locaties in evenveel steden mee, en ook voor dit jaar zijn er al veel locaties bevestigd. Uiteraard mag Den Haag niet ontbreken en tijdens de Dag van de Popquiz kun je dan ook terecht in De Zwarte Ruiter. Kijk voor meer informatie op de website.
 

Chabliz herdenkt Eerste Wereldoorlog

De Haagse pop noirband Chabliz heeft een videoclip gemaakt met de titel ‘Poppies in Flanders Field’. Het nummer is deels op tekst van warpoet John McCrae gemaakt. “Het nummer begint als een jazzy ballad en eindigt Wagneriaans rockend”, aldus frontvrouw Petra de Winter. Op 11 november is de officiële herdenking van de Eerste Wereldoorlog, dan 100 jaar geleden. “We hebben live beelden van de band gemixt met found footage van de Vlaamse slagvelden tijdens 1914 -1918. Dit alles levert samen een aangrijpende videoclip op.” Het idee om een nummer over de Eerste Wereldoorlog ontstond toen twee bandleden van Chabliz de slagvelden en de oorlogsgraven in Vlaanderen bezochten. Toen ze terugkwamen besloten ze er in samenwerking met componist Gerrit Vennema een nummer over te maken. De videoclip is te bekijken in de Haagse YouBox.