3voor12 Den Haag nieuwsflits

Hier vind je het laatste nieuws

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Met: Nieuwe single Thin Pillow / Haagse acts op Where The Wild Things Are 2015 / Lezing over Haagse popgeschiedenis / Albumrelease Ed Struijlaart uitverkocht / Nick Cave voor twee concerten naar Den Haag

In de nieuwsflits vind je het laatste muzieknieuws uit de regio. Heb je zelf ook nog aanvullende nieuwtjes of tips uit de regio Haaglanden (Den Haag, Westland, Delft, Zoetermeer, Leidschendam-Voorburg, Rijwijk, Wassenaar, Pijnacker-Nootdorp en Midden-Delfland) en Leiden? Mail dit dan naar redactie@3voor12denhaag.nl!

Nieuwe single Thin Pillow

De Haagse/Rotterdamse rockband Thin Pillow heeft een nieuwe single uit, 'Take it while you can'. De single is uitgebracht op 7" vinyl en cd met op de b-kant het nummer 'Mantodea'. Het is na de titelloze EP van september vorig jaar de tweede release van de band. De leden van Thin Pillow ontmoetten elkaar op de muziekschool in Rotterdam en delen allemaal een voorliefde voor de psychedelische rock van de 60's en 70's. De band tourde al door Portugal en Spanje en behaalde de Nederlandse finale van Global Battle of the Bands. Op zaterdag 25 oktober is Thin Pillow te zien tijdens de Haagse Pop Week in de kleine zaal van Paard van Troje. Bekijk en beluister 'Take it while you can' in de Haagse YouBox.
 

Haagse acts op Where The Wild Things Are 2015

Het festival Where The Wild Things Are heeft vandaag de eerste namen aangekondigd, waaronder ook drie Haagse acts; de deels Haagse indieband Bombay Show Pig en de Haagse dj’s van Dekmantel Soundsystem en Radio Noet-Noet. Ook Fink, Jungle, Oscar & The Wolf, Akwasi, Lola Colt, The Black Tambourines, Gallowstreet, The Black Cult en Disco Dolly Soundsystem zijn bevestigd. Where The Wild Things Are vindt van 6 tot en met 8 maart plaats in de Eemhof in Zeewolde. Het is de derde editie van het festival.
 

Lezing over Haagse popgeschiedenis

Vandaag, donderdag 9 oktober, geeft Rob Vondracek (directeur Haags Pop Centrum) een lezing over Haagse popgeschiedenis. De lezing vind plaats in het Haags Gemeentearchief en gaat over “de rijke geschiedenis van de Haagse popmuziek en de ontwikkelingen van Den Haag als internationale popstad”. Vondracek wil hierbij vooral ook de Haagse underground scene belichten. “Veel mensen kennen de bekende muzikanten als Golden Earring of DI-RECT, maar Den Haag heeft ook veel internationale artiesten voortgebracht waar wij niets vanaf weten. Daar wil ik het ook over hebben”, zei Vondracek dinsdag op Den Haag FM. De lezing is gratis, maar meld je wel aan via cursus.hga@denhaag.nl. Het aantal plaatsen is beperkt.
 

Albumrelease Ed Struijlaart uitverkocht

Op vrijdag 17 oktober presenteert de Haagse singer-songwriter Ed Struijlaart zijn tweede album ‘Closer Than Skin’. De presentatie vindt plaats in een inmiddels uitverkocht Paradiso. Struijlaart nam het album op in Londen met producer Carey Willetts van onder meer Athlete. 'Closer Than Skin’ bevat verder ook samenwerkingen met onder andere Peter Slager (BLØF) en Christon Kloosterboer (Rigby). In het najaar gaat Struijlaart bovendien op tour BLØF. Zijn debuutalbum ‘Head, Heart & Hands’ leverde airplay op met singles ‘Face down’ en ‘Anything’. Ook werd hij genomineerd voor een 3FM Award en stond met zijn band op Concert at SEA en Noorderslag.
 

Nick Cave voor twee concerten naar Den Haag

Op vrijdag 16 en zaterdag 17 mei komt Nick Cave voor twee concerten naar Den Haag. De shows zijn onderdeel van zijn solotournee en vinden plaats in het World Forum theater. Tijdens de concerten wordt Cave begeleid door enkele leden van zijn begeleidingsband The Bad Seeds; Warren Ellis, Barry Adamson, Martyn Casey en Thomas Wydler. Tijdens de concerten zal de Australiër werk spelen van zijn meest recente album ‘Push The Sky Away’ en een selectie uit zijn 35-jarige oeuvre. Behalve Den Haag doet Cave onder andere ook Londen, Parijs, Berlijn, Brussel, Stockholm, Kopenhagen, Barcelone, Madrid, Moskou en Glasgow aan. De shows in Den Haag zijn de enige in Nederland. Kaarten kosten tussen de 64,90 en 86,90 euro. De kaartverkoop is inmiddels begonnen.