3voor12 Den Haag nieuwsflits 3voor12 Den Haag nieuwsflits

Hier vind je het laatste nieuws

, Redactie 3voor12 Den Haag

3voor12 Den Haag nieuwsflits

Hier vind je het laatste nieuws

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Met: The Indien in voorprogramma DI-RECT / Mama Franko presenteert debuut-EP / Eerste compilatie ‘The Best of Music City The Hague’ gepresenteerd / Jonge bands gezocht voor UNICEF Talent Battle Award / Blues Op Sessie viert 10-jarig jubileum

In de nieuwsflits vind je het laatste muzieknieuws uit de regio. Heb je zelf ook nog aanvullende nieuwtjes of tips uit de regio Haaglanden (Den Haag, Westland, Delft, Zoetermeer, Leidschendam-Voorburg, Rijwijk, Wassenaar, Pijnacker-Nootdorp en Midden-Delfland) en Leiden? Mail dit dan naar redactie@3voor12denhaag.nl!

The Indien in voorprogramma DI-RECT

De Haagse indierockband The Indien verzorgt dit najaar het voorprogramma van DI-RECT tijdens de clubtour. Hierbij worden onder andere De Oosterpoort, Effenaar, Paradiso, Tivoli Vredenburg, Bibelot en Luxor Live aangedaan. Op donderdag 30 oktober staan DI-RECT en The Indien in Paard van Troje in Den Haag. The Indien tourt daarnaast ook door het land met de Popronde en later dit jaar kunnen we ook de eerste EP van de band verwachten.
 

Mama Franko presenteert debuut-EP

De uit Delft afkomstige band Mama Franko presenteert op zaterdag 4 oktober zijn debuut-EP ‘Let’s Celebrate Life’. De 3voor12 Den Haag Selecteert act bestaat uit acht muzikanten met acht verschillende achtergronden. Al deze achtergronden en invloeden worden gemengd tot een explosieve muzikale cocktail bestaande uit pop, reggae, rock, afrobeat en funk. De band was eerder te zien op Club 3voor12 Den Haag, Summertime Festival, Aangeschoten Wild, Stukafest, Haagse Pop Week, HPC Winterfest en Zeeheldenfestival. De EP wordt uitgebracht in eigen beheer en de presentatie vindt plaats in de SuperMarkt aan de Grote Markt. De aanvang is 21.30 uur en de entree is gratis.
 

Eerste compilatie ‘The Best of Music City The Hague’ gepresenteerd

Tijdens Oh Oh Intro, het studentenintroductiefestival van Den Haag op vrijdag 5 september op het Lange Voorhout, werd de eerste editie van de compilatie 'The Best of Music City The Hague’ gepresenteerd. Wethouder Ingrid van Engelshoven en zanger Patrick Schmitz van Splendid presenteerden de lijst met veertien Haagse nummers op een speciaal ontworpen usb-stick. De compilatie wordt volgende week tijdens het Reeperbahn festival uitgedeeld een muziekprofessionals, maar is ook op Spotify beschikbaar. Op de compilatie staan onder andere nummers van DI-RECT, Taymir, Slendid, Kern Koppen, FilosofischeStilte, Hallo Venray en Monomyth. De nummers werden geselecteerd door een commissie met professionals uit de Haagse popscene, waaronder Henk Koolen (Paard van Troje), Marco Bijsterbosch (De SuperMarkt), Gideon Rozendaal (Haags Pop Centrum), Remco van der Ham (3voor12 Den Haag) en Bas van Wageningen (Basement Studio).
 

Jonge bands gezocht voor UNICEF Talent Battle Award

Voor het tweede jaar op rij organiseert UNICEF Nederland de UNICEF Talent Battle. Dit is een talentenjacht speciaal voor formaties en schoolbandjes van middelbare scholen die zich met hun muzikale talent willen inzetten voor UNICEF. In deze muzikale competitie strijden jongeren in de leeftijd van 13 t/m 18 jaar in verschillende voorrondes voor een plekje op het podium tijdens de grote finale: het UNICEF Talent Battle Benefiet concert. Vorig jaar werd de wedstrijd gewonnen door de Haagse band The Hague Idiots. Inschrijven kan tot 5 oktober via de website.
 

Blues Op Sessie viert 10-jarig jubileum

Vanavond, donderdag 11 september, viert de Blues Op Sessie haar 10-jarig jubileum. De blues jamsessies worden gehouden in Lokaal Vredebreuk aan de Papestraat in Den Haag en werden opgericht door de inmiddels overleden Jan Pet en sessieleider John Baltus. Tijdens het jubileumfeest treden veel gastmuzikanten op, waaronder De Règâhs, zangeres Sarah Ockhuysen (The Hellhounds), gitarist Kees Dusink (Twelve Bar Blues Band), drummer Fred Zuiderwijk en zelfs oud-wethouder Henk Kool doet mee. De avond gaat om 21.00 uur van start en de entree is gratis.
 
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag