3voor12 Den Haag nieuwsflits 3voor12 Den Haag nieuwsflits

Hier vind je het laatste nieuws

, Redactie 3voor12 Den Haag

3voor12 Den Haag nieuwsflits

Hier vind je het laatste nieuws

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Met: Nieuwe editie Songs From The Deep in Emma’s Hof / Friends Of The Family in finale POPnl Award / Nieuw seizoen Golden Oldies zaterdag van start / Vinyl Grove viert opening nieuw pand / Reünieconcert The Ties in Haags Pop Centrum / Release nieuw album Anouk in november

In de nieuwsflits vind je het laatste muzieknieuws uit de regio. Heb je zelf ook nog aanvullende nieuwtjes of tips uit de regio Haaglanden (Den Haag, Westland, Delft, Zoetermeer, Leidschendam-Voorburg, Rijwijk, Wassenaar, Pijnacker-Nootdorp en Midden-Delfland) en Leiden? Mail dit dan naar redactie@3voor12denhaag.nl!

Nieuwe editie Songs From The Deep in Emma’s Hof

Op zondag 31 augustus kun je in Emma’s Hof aan de Galileistraat in het Regentessekwartier terecht voor een nieuwe editie van Songs From The Deep. Het evenement zou al eerder plaatsvinden in het hofje maar moest vanwege slecht weer worden verplaatst. Mocht het zondag onverhoopt weer slecht weer zijn, wordt het evenement verplaatst naar De Nieuwe Regentes in de Weimarstraat. Op het programma staan optredens van Remmelt, Muus en Femke, Julie Scott, Some Kind Of Fire Rose, Fabian, Johnny Bruce Muller en Anthony Burford. De aanvang is om 15.00 uur en de entree is een vrijwillige bijdrage.
 

Friends Of The Family in finale POPnl Award

Friends Of The Family staat aanstaande zaterdag 30 augustus in de finale van de POPnl Award in de Melkweg te Amsterdam. Hierbij strijden groepen uit de verschillende provincies tegen elkaar. Andere deelnemende acts zijn Orange Skyline, The Afterveins, Stillwave, James Wood, Texas Radio en We Fall Slowly. De band die door de aanwezige programmeurs van podia en festivals het meest wordt geboekt, wint de award. Vanuit Den Haag doen onder andere Paard van Troje, Bevrijdingsfestival Den Haag en Haags Pop Centrum mee als jurylid. Friends of the Family presenteert in oktober het debuutalbum, opgenomen door Bas van Wageningen (DI-RECT).
 

Nieuw seizoen Golden Oldies zaterdag van start

Vanaf zaterdag 30 augustus kun je de Golden Oldies weer volgen op BNN. Acht weken lang zijn de uitzendingen te zien op Nederland 1. In dit tweede seizoen gaat het koor onder leiding van dirigent Boudewijn Ruigrok (Dario Fo) naar Duitsland met een eindconcert in Berlijn. De Golden Oldies gaan hierbij aan de slag met Duitse muziek van acts als Rammstein en Nena. De eerste aflevering is om 21.10 uur te zien.
 

Vinyl Grove viert opening nieuw pand

Op zondagmiddag 7 september viert de Haagse platenzaak Vinyl Grove officieel de opening van het nieuwe pand. Onlangs verhuisde de winkel in de Boekhorststraat naar een groter pand in dezelfde straat, nu op nummer 10 aan de kant van de Grote Markt. De receptie begint om 14.00 uur onder begeleiding van live muziek van The Swamp Hogg en Arie Spaans (Naked/Suburbs). En er is natuurlijk heel veel mooi vinyl te koop.
 

Reünieconcert The Ties in Haags Pop Centrum

Op vrijdag 12 september geeft de Haagse band The Ties een reünieconcert in het HPC Muziekcafé. Het is voor het eerst in drie jaar dat de band weer gezamenlijk op het podium staat. Sinds het opbreken zijn de bandleden Stefan van de Brug, Frank Leenen en Alieke Hildebrandt te zien in bands als Vuigtuig en Red Light Babies. Aanleiding voor de reünie is de hoge notering van de band in de Haagse Honderd. The Ties stond in de laatste editie op de achttiende plaats met het nummer ‘Bad girl’. Reden voor drummer Stefan van de Brug om zijn bandgenoten weer op te trommelen. Het concert vindt plaats op vrijdag 12 september. Naast The Ties treden ook Maple en Replayced op. De entree is gratis.
 

Release nieuw album Anouk in november

Anouk brengt in november haar nieuwe album ‘Paradise And Back Again’ uit. Het is het negende studioalbum van de Haagse zangeres en de opvolger van ‘Sad Singalong Songs’ uit 2013 met daarop ook Songfestivalnummer ‘Birds’. Wanneer het album exact verschijnt is nog onbekend. Of de dit jaar uitgebrachte singles met Afrojack (‘You & I’) en Nicky Romero (‘Feet on the ground’) of het vorig jaar verschenen ‘Wigger’ ook op het album zijn te vinden is eveneens onduidelijk.
 
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag