3voor12 Den Haag nieuwsflits 3voor12 Den Haag nieuwsflits

Hier vind je het laatste nieuws

, Redactie 3voor12 Den Haag |

3voor12 Den Haag nieuwsflits

Hier vind je het laatste nieuws

Redactie 3voor12 Den Haag | ,

Met: de Grote Prijs van Nederland kwartfinales komen eraan / Hiphopbelofte Freddie Gibbs naar Paard van Troje / Line-up tweede editie Embassy Festival bekend / Programma Haags Uit Festival / Tim Akkerman, Project Bongo en meer op het nieuwe ONE festival / Ed Struijlaart bij GIEL met nieuwe single / Saturnus Live Music start met acoustic night

In de nieuwsflits vind je het laatste muzieknieuws uit de regio. Heb je zelf ook nog aanvullende nieuwtjes of tips uit de regio Haaglanden (Den Haag, Westland, Delft, Zoetermeer, Leidschendam-Voorburg, Rijwijk, Wassenaar, Pijnacker-Nootdorp en Midden-Delfland) en Leiden? Mail dit dan naar redactie@3voor12denhaag.nl!

Grote Prijs van Nederland kwartfinales komen eraan

Het oordeel van de jury van de Grote Prijs is inmiddels geveld en de 48 bands en singer-songwriters die deel mogen nemen aan de competitie werden al eerder bekend gemaakt. In de categorie Bands is Den Haag goed vertegenwoordigd met vier deelnemers uit de regio. Popband Sir James uit Delft en de Haags/Utrechtse indieband The Brahms mogen op 11 september in Pakhuis Wilhelmina te Amsterdam de regionale eer hoog houden; 12 september strijden Alumna, de band rondom de Haagse singer-songwriter Diede Oosterveen en de Leidse punkband The Peterlees op datzelfde podium om een plek in de halve finale.

In de aanloop naar de kwartfinales vond onlangs in Paradiso de allereerste bootcamp sessie van de Grote Prijs van Nederland plaats. Onder begeleiding van professionele coaches, Dennis van Leeuwen (Kane), Wouter Hamel, Llewy Is Sel (Relax), Eddy Steeneken (Moke) en Marien Dorleijn (Moss), werden de aanwezige muzikanten alvast van advies voorzien voor hun podiumpresentatie. Check de website voor alle informatie.

Hiphopbelofte Freddie Gibbs 14 september in Paard van Troje

Hiphopliefhebbers kunnen op zondag 14 september hun hart ophalen in Paard van Troje tijdens een hiphopevent in samenwerking met stichting Aight. Naast de drie veelbelovende Nederlandse acts Dion Masé, Pro-X en Raw Bros (eerder te zien op het Antilounge festival) staat de Amerikaanse rapper Freddie Gibbs op het programma.

Gibbs heeft heel wat interessante hiphopvrienden in zijn contactenlijst staan en duikt regelmatig met hen de studio in: zo werkte hij samen met onder andere Raekwon, 2Chainz, Earl Sweatshirt, Mac Miller, Juicy J, Young Yeezy en Daz Dillinger. Hij bracht de afgelopen jaren een lading mixtapes uit, waaronder de zeer goed ontvangen 'Baby Face Killa' (2012) en 'ESGN' (2013). Eerder dit jaar lanceerde hij zijn langverwachte langspeler 'Piñata': een samenwerking met J. Dilla's protègé Madlib. Kaarten haal je hier

Tweede editie Embassy Festival met King Dalton (ex-Zita Swoon leden) en flamencovirtuoos Paco Rentería

6 september vindt op het Lange Voorhout het gratis toegankelijke Embassy Festival plaats. Embassy Festival is het beste te beschrijven als een culturele wereldreis van één dag waarbij muziek, kunst, eten & drinken, dans en kinderactiviteiten centraal staan. En deze tweede editie heeft een bijzondere primeur: Mexicaanse flamencovirtuoos Paco Rentería zet voor het eerst voet op Nederlandse bodem. Rentería is mede verantwoordelijk voor de soundtracks van films als ‘The Legend of Zorro’ en ‘Desperado’, deelde in het verleden het podium met sterren als Luciano Pavarotti en Carlos Santana, maar staat boven alles bekend om zijn virtuoze gitaarspel.

De line-up bestrijkt verder het hele spectrum van pop tot klassiek met ondermeer de groovy folkblues/country van King Dalton (België) met ex-leden van Zita Swoon, Deense singersongwriter Alex Vargas, die vorig jaar indruk maakte op het Songbird Festival en Duitse stersopraan Gudrum Sidonie Otto. Een steviger geluid komt van de Cannonball String Band ft. Mike Bailey (GB/IE/US). Bailey is een vioolspeler van wereldformaat en samen met de andere Cannonball mannen staat hij garant voor een dampende set Ierse, Schotse en bluesgrass improvisaties. Embassy Festival trapt om 12.00 uur af met een muzikale tour die de bezoeker langs twee buitenpodia voert. De landenpaviljoens en de Creative Arena brengen een rijkdom aan de beste en meest typerende internationale gerechten, drankjes en culturele uitingen. In de Kids Compound kunnen de jongste bezoekers spelenderwijs kennismaken met capoeira uit Brazilië of hun verbeelding en creativiteit de vrije loop laten om een ‘nieuwe wereld’ te creëren. Kijk op de website voor alle info. 

Volledig programma bekend van Haags UIT Festival 2014

Het officiele festivalseizoen loopt ten einde, maar het culturele seizoen gaat juist van start en dat wordt traditiegetrouw gevierd met het gratis toegankelijke UITfestival. Op zondag 7 september wordt de Haagse binnenstad overgenomen door de 42ste editie met diverse binnen- en buitenpodia, straattheater, muziek, dans, cabaret, toneel en een cultuurmarkt vol informatie over en kortingskaarten voor het aankomende culturele seizoen. Er zijn meer dan 100 voorstellingen te zien.

Naast alle theater is er een niet mis te verstane muzikale line-up; Di-rect speelt een thuiswedstrijd op het Lange Voorhout, DWDD-huisband Tangarine doet zijn Lowlands-succes nog eens dunnetjes over en Hadewych Minis speelt nummers van haar aankomende tweede album. Lekker meebrullen met Kinderen voor Kinderen-oldies kan ook bij de musical ‘Waanzinnig gedroomd’. Op de Hofplaats nog veel meer bands, hiphop en andere verrassende shows op het eigen podium van HPC, Stichting Aight, Dag in de branding, Musicon, Ready to Play en Crossing Border. Ook kun je op muzikale ontdekkingstocht langs de cultuurhuizen van Den Haag met Lucy’s wijsje. Lucy neemt je mee naar de spannende plekjes binnen culturele instellingen in de Haagse binnenstad. Kijk hier voor uitgebreide informatie over alle voorstellingen.

Tim Akkerman, Kuenta I Tambu, Project Bongo en meer op ONE festival

Op zaterdag 20 september is er op en rondom de Grote Markt de hele dag, tussen 12:00 en 4 uur ’s nachts, van alles te doen tijdens het gloednieuwe ONE festival. Met op het buitenpodium optredens van onder meer Kuenta I Tambu (die eerder SXSW, North Sea Jazz en Mundial platspeelden), Haags own Tim Akkerman en indiepopsensatie Project Bongo, een muzikale lezing over Bob Marley, diverse workshops, straattheater, een pubquiz, een ‘50’s/’60’s swingparty met de band 44 Shakedown in de Boterwaag, de feestelijke afsluiting van het Save The Children jaar in de Supermarkt en een ‘Pop meets peace’ college door Leo Blokhuis in het Paard van Troje. Het festival is onderdeel van ‘Just Peace’, een weekend vol evenementen in Den Haag in het kader van de vrede tussen 19 en 21 september (Internationale dag van de Vrede). Meer namen worden binnenkort bekend gemaakt. Kijk hier voor meer informatie.

Ed Struijlaart primeurt nieuwe single ‘Never’ bij Giel

Haagse singer-songwriter Ed Struijlaart stoomt lekker door met een nieuwe single en bijbehorende videoclip. Giel Beelen had de primeur en liet ‘Never’ voor het eerst op nationale radio horen. De videoclip voor ‘Never’ komt van de hand van LA-based animator Patrick Verlouw en is zeker een kijkbeurt waard. Wil je het nieuwe werk live horen, dan kun je 16 oktober in Amsterdam terecht; Ed Struijlaart presenteert dan in Paradiso zijn nieuwe album ‘Closer Than Skin’. Wees er snel bij, want de kaarten zijn voor driekwart uitverkocht!

Schevenings Saturnus Live Music start met acoustic night en eerste ronde Beach Battle komt eraan

Op 6 september 2014 start Saturnus, het poppodium van Scheveningen, met een nieuwe programmering. 7 jonge singer-songwritertalenten laten horen waar ze goed in zijn. Edo Storm, Robin Dirksen, Daan Boting, Sophie Toledo, Amrin van Melzen, Mikky Zomerdijk en Marin Pols vullen deze eerste editie het podium. Zaal open 20.30 uur, entree € 4,-. Saturnus vind je in het YMCA muziekcentrum, Keizerstraat 58, Scheveningen. Een week later, op 13 september start de eerste ronde van de Beachbattle. Meer daarover op de vernieuwde site van Saturnus!

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag