3voor12 Den Haag nieuwsflits 3voor12 Den Haag nieuwsflits

Hier vind je het laatste nieuws

, Redactie 3voor12 Den Haag

3voor12 Den Haag nieuwsflits

Hier vind je het laatste nieuws

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Met: Waterpop verloot privé-wc / Dertiende DrumDrieDaagse In Musicon / Jam de la Crème naar Sziget Detox / Hagenaars organiseren “beste festival van de wereld” / Tim Akkerman krijgt eigen avond in Thom’s Inn / Optreden Splendid in vijver Gemeentemuseum

In de nieuwsflits vind je het laatste muzieknieuws uit de regio. Heb je zelf ook nog aanvullende nieuwtjes of tips uit de regio Haaglanden (Den Haag, Westland, Delft, Zoetermeer, Leidschendam-Voorburg, Rijwijk, Wassenaar, Pijnacker-Nootdorp en Midden-Delfland) en Leiden? Mail dit dan naar redactie@3voor12denhaag.nl!

Waterpop verloot privé-wc

Onder de ‘Vrienden van Waterpop’ verloot het festival in Wateringen dit jaar een privé wc. De vrienden van Waterpop zijn mensen die het festival financieel ondersteunen. Het leek de organisatie van Waterpop een mooie geste om die vrienden op een ludieke manier te bedanken. Dat werd de actie 'Vrienden hebben een (rem)streepje voor'. De privé-wc staat bij de andere wc's op het festivalterrein, maar krijgt onder meer een eigen toegang, een mooi voortuintje, lectuur voor tijdens de grote boodschap en zacht wc-papier. En als bonus mag die Vriend nog drie extra gasten toegang geven tot de wc. Iedereen die voor 7 augustus zich heeft aangemeld als Vriend Van Waterpop komt in aanmerking voor deze luxe pot. Op 8 augustus wordt de winnaar bekend gemaakt. De 37ste editie van Waterpop vindt plaats op zaterdag 9 augustus in het Hofpark.
 

Dertiende DrumDrieDaagse In Musicon

De DrumDrieDaagse, een initiatief van Cesar Zuiderwijks Music Station en Slagwerkkrant, gaat vrijdagochtend 8 augustus voor de 13de keer van start in Musicon. Drie dagen langer krijgen de deelnemers workshops van drummers als Cesar Zuiderwijk (Golden Earring), Jimmy van den Nieuwenhuizen (VanVelzen, MainStreet), Rick van Wort (Re:Freshed Orchestra, Jett Rebel), René Creemers (Drumbassadors), Hans la Faille (Cuby & The Blizzards) en de slagwerkers van Percossa. Vrijdagavond is er een optreden van Hans la Faille Blues Band (20.30 uur) en op zaterdagavond is er een sessie met The Smart (20.30 uur). Deelname aan de DrumDrieDaagse kost 235 euro. Inschrijven kan via de website. Er zijn nog enkele plekken beschikbaar. Het avondprogramma op vrijdag en zaterdag is te bezoeken voor 7,50 euro per avond.
 

Jam de la Crème naar Sziget Detox

Direct na afloop van het Sziget Festival wordt op 18, 19 en 20 augustus Sziget Detox georganiseerd in het Hongaarse dorp Bedepuszta. Bedepuszta is een vrijwel leegstaand dorp aan het eind van een doodlopende weg in een heuvelachtig natuurgebied op 100 km van Budapest. Naast volle boomgaarden, exposities, natuurgroen, masseurs en yoga- en tai chi-lessen staan er verschillende bands en acts uit Nederland en Hongarije op het programma. Ook het Haagse collectief Jam de la Crème zal naar Hongarije afreizen voor Sziget Detox. De afgelopen twee jaar organiseerde het muzikantengezelschap al jamsessies op het Sziget Festival in Budapest. Andere acts op het programma zijn Dokkermann, Goulasch Exotica, W.F., The Qualitons, Bohemian Betyár, Vodku en DJ Vince Varga.
 

Hagenaars organiseren “beste festival van de wereld”

Het Dekmantel Festival is volgens online muziekplatform Resident Advisor het beste festival van de wereld in de maand augustus. Het festival moest het opnemen tegen festivals uit onder meer Amerika, Kroatië, Duitsland en Groot-Brittannië. Resident Advisor prijst het festival om de brede line-up. “Er is geen ander festival te bedenken met zo’n exclusieve line-up van underground artiesten.” Het door de Hagenaars Thomas Martojo en Casper Tielrooij georganiseerde festival vindt dit jaar pas voor de tweede keer plaats. Op 1 tot en met  augustus zijn er in het Amsterdamse bos onder andere optredens van Jeff Mills, Jamie XX, Mount Kimbie, Julio Bashmore, John Talabot, Nina Kraviz en Tom Trago.
 

Tim Akkerman krijgt eigen avond in Thom’s Inn

De Haagse zanger Tim Akkerman start vanavond, dinsdag 15 juli, met zijn eigen avond in Thom’s Inn aan de Thomsonlaan. Twee keer per maand, elke eerste en derde dinsdag van de maand, wordt het café omgetoverd tot Tim’s Inn. Akkerman zal tijdens deze avonden niet alleen zelf optreden, maar ook biertjes tappen en activiteiten organiseren. De avond gaat om 19.00 uur van start en is gratis toegankelijk.
 

Optreden Splendid in vijver Gemeentemuseum

Op zaterdag 6 september vindt voor de vijfde keer de Haagse Museumnacht plaats. Zo’n veertig culturele instellingen zullen dan hun deuren openen voor kunstminnende nachtbrakers. In de vijver voor het Gemeentemuseum zal dan worden opgetreden door de Haagse reggaeband Splendid. In het museum zelf kunnen bezoekers die nacht onder meer werk zien van de genomineerde kunstenaars voor de internationale Vincent Award. Ook de Haagse dichters en cabaretiers van Puur Gelul zullen in de nacht van 6 op 7 september optreden in het museum.
 
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag