3voor12 Den Haag nieuwsflits 3voor12 Den Haag nieuwsflits

Hier vind je het laatste nieuws

, Redactie 3voor12 Den Haag

3voor12 Den Haag nieuwsflits

Hier vind je het laatste nieuws

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Met: FilosofischeStilte, Taymir en Hallo Venray op Down The Rabbit Hole / F maakt albumtitel bekend / Crossing Border naar Boedapest / Haags Zwingfestival stopt / Nieuwe editie Your Stage Festival / Tim Akkerman in voorprogramma Pete Murray / Metalcon krijgt tweede editie

In de nieuwsflits vind je het laatste muzieknieuws uit de regio. Heb je zelf ook nog aanvullende nieuwtjes of tips uit de regio Haaglanden (Den Haag, Westland, Delft, Zoetermeer, Leidschendam-Voorburg, Rijwijk, Wassenaar, Pijnacker-Nootdorp en Midden-Delfland) en Leiden? Mail dit dan naar redactie@3voor12denhaag.nl!

FilosofischeStilte, Taymir en Hallo Venray op Down The Rabbit Hole

Van vrijdag 27 tot en met zondag 29 juni vindt in De Groene Heuvels in Beuningen (net onder Nijmegen) het nieuwe festival Down The Rabbit Hole plaats. Het festival wordt georganiseerd door Mojo en kan gezien worden als ‘het kleine broertje van Lowlands’. Op het programma staan drie Haagse acts; Taymir, Hallo Venray en FilosofischeStilte. Daarnaast staan er onder andere optredens van The Black Keys, Damon Albarn (Blur), Foals, MGMT, The Veils, Warpaint, De Staat, Balthazar, DeWolff en Half Moon Run op de planning. Er zijn nog kaarten te koop, a 135 euro.
 

F maakt albumtitel bekend

Op donderdag 12 juni verschijnt het nieuwe, derde album van de Haagse poprockband F. De band heeft nu ook de titel van het album bekend gemaakt; ‘Drama Op De Dansvloer’. “Dertien tracks, Nederlandstalig en net zo funky als de cover”, laat de band weten. “We zijn trots, zenuwachtig en klaar om te knallen. Om het album te promoten maken we vanaf 12 juni een tourtje dat begint met de grootste releaseparty die je ooit hebt meegemaakt in de SuperMarkt in Den Haag. Daarna komen we de cd zowat bij je brengen.” Er staan optredens gepland op vrijdag 13 juni in De Prom (’s Gravenzande) en op zondag 15 juni in Beachclub The Bing (Hoek van Holland). Ook is F op zondag 6 juli te zien op De Wereld Draait Buiten.
 

Crossing Border naar Boedapest

Het Nederlands Letterenfonds en Crossing Border organiseren van 29 tot en met 30 mei Café Amsterdam in de Brody Studios in Boedapest. Het festival staat in het teken van Nederlandse literatuur. De Nederlandse auteurs Frank Westerman, Toine Heijmans, Douwe Draaisma, Barbara Stok en Arnon Grunberg zullen daar hun recent in het Hongaars vertaalde werk presenteren aan het Hongaarse publiek en in gesprek gaan met gerenommeerde lokale en internationale auteurs als György Dragomán, Péter Esterházy, DBC Pierre en Timur Vermes. De avonden worden omlijst met muziek uit beide landen. Zo zullen onder meer de Haagse artiesten Melle de Boer en Dyzack optreden.
 

Nieuwe editie Your Stage Festival

In Musicon vindt vrijdag 6 juni het Your Stage Festival plaats. Het festival is bedoeld voor jongeren die een carrière op of rond het podium ambiëren. Op het festival is bijvoorbeeld een informatiemarkt te vinden met informatie voor scholieren over de doorstroommogelijkheden naar het kunstonderwijs en de overige culturele instellingen. Ook is er een scholenstrijd met als hoofdprijs een optreden op het Haags Podium van Parkpop en een presentatie van aanstormende talenten. Het festival begint om 10.00 uur en duurt tot 17.00 uur. De toegang is gratis.
 

Tim Akkerman in voorprogramma Pete Murray

De Haagse zanger Tim Akkerman verzorgt op maandag 16 juni het voorprogramma van de Australische singer-songwriter Pete Murray in Paard van Troje. Het optreden van Murray is in het kader van het tienjarig bestaan van zijn debuutalbum ‘Feeler’ uit 2003. Ter gelegenheid van het jubileum werd de plaat afgelopen jaar volledig geremasterd in de Abbey Road studio's en opnieuw uitgebracht. Als extra werden er twaalf bonustracks opgenomen met het Bulgaarse Symfonie Orkest. Murray is vooral bekend van de singles ‘So beautiful’, ‘You pick me up’ en ‘Opportunity’. Tim Akkerman bracht eerder dit jaar zijn tweede soloalbum uit, ‘The Journey’. De avond gaat om 20.00 uur van start, de entree is 25 euro (excl. servicekosten).
 

Haags Zwingfestival stopt

Het Haags Zwingfestival verdwijnt na tien jaar van de Haagse festivalkalender, dat heeft de organisatie deze week bekend gemaakt. “Helaas heeft de commissie Culturele Projecten namens de gemeente Den Haag in al haar wijsheid besloten het Zwingfestival niet langer te ondersteunen middels een subsidie. Zonder deze financiële bijdrage is de realisatie van het festival niet langer mogelijk”, aldus organisator R.G. Ruijs Stichting. Het festival vond plaats in het Openluchttheater Zuiderpark en stond volledig in het teken van het Nederlandstalige lied. Zo stonden er onder andere optredens van artiesten als Koos Alberts, Wieteke van Dort, Ben Cramer, Bonnie St Claire, Ronnie Tober, Imca Marina, Jacques Herb, Marianne Weber, Ria Valk en Corry Konings op het programma. Ook Haags talent kreeg ruime aandacht van het festival, waaronder Vuigtuig, Rein Mercha, Samantha Steenwijk, De Règâhs en John Medley.
 

Metalcon krijgt tweede editie

Afgelopen weekend vond de eerste editie van Metalcon plaats, het door UnseeN PerceptioN-frontman Dennis Kuiper georganiseerde metalfestival. Het festival, met onder andere I Chaos en Bodyfarm op het programma, was al ruim van tevoren uitverkocht en een vervolg kon dan ook niet uitblijven. De tweede editie van Metalcon zal plaatsvinden op zaterdag 1 november. De kaartverkoop is zaterdag 24 mei van start gegaan. Namen voor deze editie worden binnenkort bekendgemaakt.
 
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag