3voor12 Den Haag nieuwsflits 3voor12 Den Haag nieuwsflits

Hier vind je het laatste nieuws

, Redactie 3voor12 Den Haag

3voor12 Den Haag nieuwsflits

Hier vind je het laatste nieuws

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Met: 3FM Award voor Mr. Probz / Vanavond de finale van de BeachBattle 2014 / Torre Florim (De Staat) met Residentie Orkest in Paard van Troje / DJ Chuckie wint FUN Radio European DJ Award / CHEATERS brengt eerste EP uit

In de nieuwsflits vind je het laatste muzieknieuws uit de regio. Heb je zelf ook nog aanvullende nieuwtjes of tips uit de regio Haaglanden (Den Haag, Westland, Delft, Zoetermeer, Leidschendam-Voorburg, Rijwijk, Wassenaar, Pijnacker-Nootdorp en Midden-Delfland) en Leiden? Mail dit dan naar redactie@3voor12denhaag.nl!

3FM Award voor Mr. Probz

De Zoetermeerse hiphopartiest Mr. Probz heeft donderdag met het nummer ‘Waves’ een 3FM Award voor Beste Single gewonnen. Eerder deze week viel hij ook al in de prijzen met deze single. Mr. Probz ontving namelijk de Schaal van Rigter (genoemd naar de in 2004 overleden radio-icoon Wim Rigter) voor meest gedraaide Nederlandse single op 3FM van het afgelopen jaar. De jaarlijkse radioprijzen voor Nederlandse acts werden voor de tiende keer uitgereikt in Amsterdam. Grote winnaars waren Racoon (Beste Band en Beste Artiest Pop) en The Opposites (Beste Artiest Hiphop en Beste Album) met elk twee awards. De Haagse bands Taymir en DI-RECT wisten hun nominaties niet verzilveren. Sinds de nieuwe bezetting werd DI-RECT maar liefst negen keer genomineerd voor een award, maar wist er daarvan niet een te winnen.
 

Vanavond de finale van de BeachBattle 2014

In de Saturnus in Scheveningen vindt vanavond, zaterdag 12 april, de finale van de BeachBattle plaats. De bands die de finale hebben gehaald zijn de Rotterdamse poprockband The Rizzo Family, de eveneens Rotterdamse alternatieve rockband All Comes Down en Stone Mantis uit Amsterdam. Na verschillende voorrondes stonden uiteindelijk negen bands in de halve finales. De finalisten hebben hierin de bands Garlic, Bromley, Foolhouse, Vandergarde, Martial Mouse en Eleven of End achter zich gelaten. De finale van de BeachBattle gaat om 20.30 uur van start, de entree is 5 euro.
 

Torre Florim (De Staat) met Residentie Orkest in Paard van Troje

Afgelopen jaar sloegen Residentie Orkest en Paard van Troje de handen ineen met een avontuurlijke reeks concerten onder de noemer ‘Symphonic Junction’, een bijzondere samenwerking tussen klassiek en pop. De eerste reeks is nog in volle gang, maar de tweede reeks van het succesvolle concept is nu al een feit. Eerste bevestiging is Torre Florim, frontman van De Staat. "Het is een geweldige kans om met één van de betere orkesten mijn eigen muziek in andere context te zetten. Ik ga zelf ook mijn best doen om het orkest anders te laten klinken. Ik weet dat er genoeg De Staat-nummers heel geschikt gaan zijn voor een orkest. Dit wordt geen standaard concert, en geen concert voor mietjes, dat is zeker", aldus Florim. Het concert vindt plaats op 13 juni 2015. De kaartverkoop is al gestart.
 

DJ Chuckie wint FUN Radio European DJ Award

De Haagse DJ Chuckie, echte naam Clyde Sergio Nerain (1978), heeft eerder deze week een FUN Radio European DJ Award gewonnen. FUN Radio is een in dance muziek gespecialiseerde radiozender. Chuckie won deze publieksprijs in de categorie Beste Live Performance, waarin ook Nervo, Joachim Garraud, Showtek, Dimitri Vegas & Like Mike en Hardwell genomineerd waren. De uitreiking vond plaats in Madrid. Ook andere Nederlandse dj’s vielen in de prijzen, waaronder Hardwell (Beste Europese DJ), Martin Garrix (Beste Single voor ‘Animals’ en Beste Nieuwkomer) en Nicky Romero.
 

CHEATERS brengt eerste EP uit

Afgelopen donderdag 10 april presenteerde de deels Leidse band CHEATERS haar eerste EP ‘Neon Dreams’. De release vond plaats in DOKA te Amsterdam. De band werkte voor de EP samen met ontwerper MRRK (Mark van Gennip). MRRK (Mark van Gennip).” De samenwerking wordt gekenmerkt door een werkwijze waarbij moderne technieken handmatig worden vervormd om het geheel een organische feel te geven”, aldus de band. Het werk van MRRK komt onder andere tot uiting in het artwork op de hoes van de EP, en daarnaast wordt het tot leven gebracht in de videoclip van de eerste single 'Sundial'. De EP werd gemixt door Simon Akkermans (C-Mon & Kypski) en gemasterd door Pieter Kloos (o.a. Motorpshycho). CHEATERS bestaat uit Lenka Boyd (Kill ‘em Mister), Mathias Janmaat (Bombay Show Pig), Tobias Ponsioen (Houses) en Raúl Inzaurralde (Kleinindustrie). Op zaterdag 19 april staat de band in de SuperMarkt.
 
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag