3voor12 Den Haag nieuwsflits 3voor12 Den Haag nieuwsflits

Hier vind je het laatste nieuws

, Redactie 3voor12 Den Haag

3voor12 Den Haag nieuwsflits

Hier vind je het laatste nieuws

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Met: Kane weg bij management / Livin’ Blues Xperience presenteert nieuw album / Nieuwe single Jon Tarifa met Albanese popster / Female Fronted Rocknight zoekt bands met zangeres / Documentaire Piñata op TV West / Beatbakkers zoekt beatmakers / HeavyLight, Nick & Simon en 3JS op Bevrijdingsfestival Zoetermeer

In de nieuwsflits vind je het laatste muzieknieuws uit de regio. Heb je zelf ook nog aanvullende nieuwtjes of tips uit de regio Haaglanden (Den Haag, Westland, Delft, Zoetermeer, Leidschendam-Voorburg, Rijwijk, Wassenaar, Pijnacker-Nootdorp en Midden-Delfland) en Leiden? Mail dit dan naar redactie@3voor12denhaag.nl!

Kane weg bij management

De Haagse rockband Kane gaat weg bij AT Productions. De band werkt meer dan vijftien jaar samen met het Haagse managementbureau van Edwin Jansen. Volgens de band is er geen conflict tussen de twee partijen. “Na vijftien jaar voor nu even het gas van het pedaal. Dank aan iedereen bij AT voor de samenwerking en een fantastische tijd. We kijken met de armen wijd vooruit en met een grote glimlach terug op alles wat was. Dank, dank, dank en van alles het beste”, aldus Dinand Woesthoff en Dennis van Leeuwen van Kane. Ook Edwin Jansen geeft aan dat hij toe was aan verandering. “Mijn eerste ontmoeting met Dinand en Dennis op het strand in 1998 mondde uit in een fantastisch avontuur dat meer dan vijftien jaar mocht duren. Nu we voor het eerst in al die jaren een lange rustperiode hebben ingelast, ben ik tot de conclusie gekomen dat het tijd is geworden voor een andere balans in mijn leven.”
 

Livin’ Blues Xperience presenteert nieuw album

Op zondag 13 april presenteert Livin’ Blues Experience haar nieuwe album ‘Alive And Kickin’’. De band is voortgekomen uit de legendarische bluesband Livin’ Blues, die eerder dit jaar nog werd toegevoegd aan de Blues Hall of Fame. Het album is een verzameling van verschillende registraties van concerten door heel Nederland. De eerste recensies zijn zeer lovend. De officiële presentatie vindt plaats in Mary's Music Club te Leidschendam. Daarna vertrekt de band naar het buitenland voor verschillende optredens in onder andere Noorwegen, Denemarken en Polen. Bas Paardekooper and the Blew Crue verzorgt tijdens de presentatie het voorprogramma. De presentatie begint om17.00 uur. De entree is gratis bij reservering via lbxexperience@gmail.com, kaarten aan de deur kosten 10 euro.
 

Nieuwe single Jon Tarifa met Albanese popster

De Haagse in Albanië geboren rapper Jon Tarifa heeft een nieuwe single uit. Het nummer is een samenwerking met de Albanese popster Vesa Luma. De 27-jarige zangeres behaalde de finale van talentenshow Pop Idol en haar debuutalbum ‘Të Kam Dashur Shumë’ uit 2008 was dat jaar een van de best verkochte albums in Albanië. Vorig jaar verscheen haar tweede album ‘Pop Cult’ met daarop onder andere het nummer met Jon Tarifa, ‘Supersticious’. De videoclip ging in première op de Albanese televisie.
 

Female Fronted Rocknight zoekt bands met zangeres

Bandcollectief Female Fronted Rocknight is op zoek naar rockbands met zangeres. Vorig jaar sloegen de bands Raincheck, Cookie and the Crunch en Silver Linings de handen ineen om gezamenlijk de Nederlandse podia te veroveren. Het collectief wil uitbreiden en zoekt nu naar bands die onderdeel willen worden van Female Fronted Rocknight. De inschrijving is inmiddels een week geopend. “We hebben al van meer dan twintig bands enthousiaste reacties mogen ontvangen. Volgens mij hebben we hiermee een gevoelige snaar geraakt”, aldus de band. Aanmelden kan tot 1 mei via de website van het collectief. Op 14 juni 2014 organiseert Female Fronted Rocknight een showcase in het Paardcafé in Den Haag.
 

Documentaire Piñata op TV West

TV West zendt deze weken een driedelige documentaire uit over de tour van Piñata door Frankrijk en Spanje afgelopen zomer. Vorig week was de eerste aflevering op tv en woensdag 9 april wordt het tweede deel uitgezonden. Door middel van het geven van optredens en feesten proberen de leden van Piñata, de cocktailshakende Caipi Boys en Dingdoctor Julian van Vliet hun vakantie bij elkaar te sprokkelen. Het avontuur begint met het vertrek van het F.A.S.T. Surfdorp op Scheveningen, de plek waar de plannen werden gesmeed. De eerste bestemming is Zarautz in Spanje, waar Piñata wordt herenigd met de Caipi Boys. In Molliets in Frankrijk voegt ook de Dingdoctor zich bij de groep en kan het feest pas echt beginnen. De eerste uitzending is om 17.00 uur en wordt elk heel uur herhaald.
 

Beatbakkers zoekt beatmakers

Voor de vierde Beatbakkers Beattape is de organisatie op zoek naar Nederlandse beatmakers. Uit de inzendingen worden de beste beats geselecteerd die op de beattape komen te staan. De beattape zal op een groot aantal hiphopsites te downloaden zijn en dat zal ongetwijfeld zorgen voor naamsbekendheid van de producers op de tape. Exclusieve beats kunnen worden ingestuurd door een mail te sturen naar beatbakkersbeattape@gmail.com. Inzenden kan tot 15 juni 2014. Bekijk hier ook de promovideo.
 

HeavyLight, Nick & Simon en 3JS op Bevrijdingsfestival Zoetermeer

Ook Zoetermeer heeft dit jaar weer een eigen bevrijdingsfestival. Op maandag 5 mei kun je op de Markt terecht voor een uitgebreid programma. Vanaf 13.00 uur zijn er verschillende activiteiten gericht op het vieren van de vrijheid. Het muzikale programma gaat om 18.30 uur van start. Nick & Simon en 3JS vormen de hoofdacts van deze vijftiende editie van het Bevrijdingsfestival in Zoetermeer. Ook zangeres Jacky en 3FM Serious Talent act HeavyLight staan op het programma. Tussen de optredens door verzorgt rapper Huizbaaz een vrijheidsrap en ook het muzikale trio PlusSupportAct luistert het festival op. Het festival wordt weer afgesloten met een vuurwerkshow.
 
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag