3voor12 Den Haag nieuwsflits 3voor12 Den Haag nieuwsflits

Hier vind je het laatste nieuws

, Redactie 3voor12 Den Haag

3voor12 Den Haag nieuwsflits

Hier vind je het laatste nieuws

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Met: Haagse acts genomineerd voor Hindipop Music Awards / Haagse producer Querist zoekt gastvocalisten / Instore Hallo Venray in Velvet / Grande-Duchesse presenteert nieuwe EP / Tee Set met drie albums in Album Top 100

In de nieuwsflits vind je het laatste muzieknieuws uit de regio. Heb je zelf ook nog aanvullende nieuwtjes of tips uit de regio Haaglanden (Den Haag, Westland, Delft, Zoetermeer, Leidschendam-Voorburg, Rijwijk, Wassenaar, Pijnacker-Nootdorp en Midden-Delfland) en Leiden? Mail dit dan naar redactie@3voor12denhaag.nl!

Haagse acts genomineerd voor Hindipop Music Awards

Op zaterdag 12 april worden in de Dr. Anton Philipszaal de Hindipop Music Awards uitgereikt. Hindipop is een muziekstroming met een Indiaas, Surinaamsen Caribische achtergrond. Er zijn vijf categorieën waarin artiesten uit het hindipop genre kans maken op de awards. Onder de genomineerden ook verschillende (deels) Haagse artiesten. In de categorie Music Group zijn dat Masalsa, Rockasia en Sabroso, in de categorie Male Artist is dat Amit Sewgolam, in de categorie Female Artist is dat Pravini, in de categorie Deejay is dat DJ Insane en in de categorie Dance Group zijn dat Devraya Dance Department en Pretima Ke Dewashrie. Stemmen kan tot 12 april via de website.
 

Haagse producer Querist, zoekt gastvocalisten

Met zijn single ‘Know when to let go’ wist de Haagse producer Querist al airplay te krijgen op 3FM. Momenteel is Querist bezig met de opnames voor zijn nieuwe EP. Hierop zijn verschillende gastvocalisten te horen, maar nog niemand uit Den Haag. “Tot nu doen er vier verschillende zangers mee, maar nog geen Haagse. Die zoek ik nog, mede omdat ik zelf ook in Den Haag woon.” Querist zoekt dus nog Haagse zangers die een nummer in willen zingen. “Er is nog maar weinig tijd, dus ik kan nog maar voor één track vocalen opnemen. Voor Haagse bands is dit een mooie gelegenheid op extra aandacht, dus als je interesse hebt kan je je het beste snel melden via e-mail (querist.music@gmail.com) of via de Facebook pagina. De EP komt uit in mei.
 

Instore Hallo Venray in Velvet

De Haagse rockband Hallo Venray doet zondag 30 maart een instore in cd-winkel Velvet aan de Voldersgracht 3 in Delft om het nieuwe materiaal van het album ‘Show’ te presenteren. Dit album is alweer het dertiende album van de indie-pioniers. In 1987 richtte Henk Koorn de band op, die vijf jaar later doorbrak met ‘The More I Laugh, The Hornier Due Gets’. Op ‘Show’ zijn als vanouds de invloeden van Neil Young, The Velvet Underground en The Beatles duidelijk terug te horen, maar ook het experiment wordt zeker niet geschuwd. Door dynamiek, vernieuwingsdrang en vakmanschap te combineren heeft het Haagse trio weer een meesterwerk afgeleverd. De instore vindt plaats om 17.00 uur.  
 

Grande-Duchesse presenteert nieuwe EP

Aanstaande vrijdag 28 maart presenteert de Haagse singer-songwriter Grande-Duchesse zijn nieuwe EP ‘Dort ist das Glück’ in de Barthkapel aan de Brouwersgacht in Den Haag. Grande-Duchesse is het pseudoniem van Frans van Hilten (1974), die zich bij zijn eigen liedjes begeleidt op piano. De liedjes van Grande-Duchesse zijn heel verschillend en niet alleen qua stijl. Zo zijn de teksten deels Nederlandstalig, deels Engelstalig en één nummer is zelfs in het Russisch. Tango. Chanson. Jazz. Metal. Het zijn maar een paar van de muzikale invloeden. Deze eclectische mix is het eerste deel van een tweeluik genaamd ‘Eclectic Boogie’, het tweede album van Grande-Duchesse. Tijdens de presentatie speelt Rob van Berlo mee op percussie en wie weet zijn er meer surprise guests. Het concert begint om 20.00 uur. Kaarten kosten 10 euro inclusief de cd of 5 euro zonder cd.
 

Tee Set met drie albums in Album Top 100

De Delftse band Tee Set staat deze week met maar liefst drie albums in de Top 100, ‘Emotion’ (1966), ‘Ma Belle Amie’ (1969) en verzamelaar ‘She Likes Weeds’ (2011). Debuutalbum ‘Emotion’ is op de achtste plaats de hoogst genoteerde. Voor dit album kreeg de band onlangs nog een Gouden Plaat uitgereikt voor de verkoop van meer dan 50.000 exemplaren. Tee Set werd in 1965 opgericht door Peter Tetteroo, Gerard Romeyn, Polle Eduard en Carry Janssen en verkocht wereldwijd meer dan vijf miljoen platen. Tussen 1966 en 1979 scoorde Tee Set maar liefst 22 noteringen in de Nederlandse Top 40. ‘She likes weeds’ bereikte daarin zelfs de toppositie, terwijl ‘Ma belle amie’ als een van de weinige Nederlandse platen een hoge notering in de Amerikaanse Top 10 wist te behalen. Zanger Peter Tetteroo overleed op 9 september 2002 op 55-jarige leeftijd.
 
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag