3voor12 Den Haag nieuwsflits 3voor12 Den Haag nieuwsflits

Hier vind je het laatste nieuws

, Redactie 3voor12 Den Haag

3voor12 Den Haag nieuwsflits

Hier vind je het laatste nieuws

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Met: Birth of Joy in top 10 Album Top 100 / Monomyth tekent bij Suburban / Bassist uit The Levi’s / Bink Vijf Hoog gaat sluiten / Ed Struijlaart met nieuwe nummers op tournee met Rigby / Russische editie van TodaysArt / Boerderij bij beste zalen van Europa voor progressieve rock

In de nieuwsflits vind je het laatste muzieknieuws uit de regio. Heb je zelf ook nog aanvullende nieuwtjes of tips uit de regio Haaglanden (Den Haag, Westland, Delft, Zoetermeer, Leidschendam-Voorburg, Rijwijk, Wassenaar, Pijnacker-Nootdorp en Midden-Delfland) en Leiden? Mail dit dan naar redactie@3voor12denhaag.nl!

Birth of Joy in top 10 Album Top 100

Vorige week vrijdag presenteerde de Leidse band Birth of Joy het nieuwe album ‘Prisoner’ in Scheltema te Leiden. De band zit momenteel in een stroomversnelling. Zo waren de heren maandag te zien in De Wereld Draait Door, is Birth of Joy verkozen tot 3voor12 Hollandse Nieuwe van de maand en zijn de eerste recensies van het album unaniem lovend. Donderdagavond ging de clubtour van start in EKKO te Utrecht en nu komt ‘Prisoner’ ook nog eens binnen op nummer 10 in de Album Top 100. De komende weken worden onder andere Paradiso, Hedon, W2 en Rotown aangedaan met de clubtour. Op 21 februari staat de band in Paard van Troje. Ook festivals als Paaspop en SXSW en een buitenlandse tour door onder andere Duitsland, Frankrijk en Groot-Brittannië staan op de agenda.
 

Monomyth tekent bij Suburban

Het titelloze debuutalbum van de Haagse progressieve spacerockband Monomyth wordt opnieuw uitgebracht via Suburban. Het album werd in de eerste oplage uitgebracht door Burning World en is inmiddels uitverkocht. "Burning World had vanaf het begin vertrouwen in ons en onze muziek. We willen de mensen achter het label bedanken voor hun inzet en enthousiasme. Wij kijken ernaar uit om onze reis te vervolgen met Suburban Records", aldus de band. Monomyth was eerder al te zien op festivals als Parkpop, Noorderslag en Reeperbahn. De komende tijd staat de band onder andere op het podium van Doornroosje, Gigant, Iduna, Musicon en Effenaar. Het album wordt op vrijdag 14 februari uitgebracht via Suburban.
 

Bassist uit The Levi’s

Bassist Cees van Es heeft besloten The Levi’s te verlaten. “Muziek 'maken' blijft een lastig iets. Zeker als je met vier man muziek maakt en iedereen op zoek is naar een bepaald 'gevoel' en een bepaalde kwaliteit. De ene avond vul je elkaar perfect aan, de andere avond sta je lijnrecht tegenover elkaar en soms ben je er he-le-maal klaar mee. Het is een intensieve relatie die je goed moet onderhouden. Maar zoals dat weleens gaat in relaties, soms raak je op elkaar uitgekeken en raak je niet meer geïnspireerd door elkaar. Cees heeft aangegeven dat het voor wat hem betreft klaar is. We vinden het jammer dat hij ons verlaat, maar respecteren zijn keuze en wensen hem alle goeds in de toekomst”, aldus de band op Facebook. De rest van de band, Marcus (zang/gitaar), Yorick (gitaar) en Tim (drums), laat weten wel verder te gaan. “Hoe en wat is nog even zoeken, maar wat we in ieder geval eerst gaan zoeken is een bassist.” The Levi’s was al bezig met de pre-productie van een nieuwe plaat, samen met Rene van der Zee (Cooper), en die plaat gaat er volgens de band sowieso komen.
 

Bink Vijf Hoog gaat sluiten

De evenementenlocatie Bink Vijf Hoog op de Bink36 aan de Binckhorstlaan gaat sluiten, dat laten ondernemers Bonny van der Burg en John van der Hulst weten op Den Haag FM. Het tweetal kan de huur van de locatie niet langer opbrengen. “Het is jammer, maar ik ben er helemaal klaar mee”, aldus Bonnie van der Burg. Vanwege de crisis hoopte zij op een huurverlaging. “Helaas heeft Vestia het ons niet gegund. Ik denk dat hun financiële problemen er ook mee te maken hebben.” Bink Vijf Hoog ging open in het voorjaar van 2012. De ruimtes konden worden gehuurd door bedrijven, maar werden ook gebruikt voor concerten van onder meer Festival Classique, Kraak & Smaak en het eigen festival Jazz On 5. Het is nog niet duidelijk of er een andere ondernemer is die de ruimtes wil gaan exploiteren.
 

Ed Struijlaart met nieuwe nummers op tournee met Rigby

De Haagse singer-songwriter Ed Struijlaart zal tijdens de tour van Rigby het voorprogramma verzorgen. “Afgelopen week kreeg ik een belletje van Christon Kloosterboer, de zanger van Rigby, of ik met ze mee wilde op tour”, aldus Struijlaart op Den Haag FM. “Graag natuurlijk. Met Christon heb ik de afgelopen tijd een aantal songs voor mijn album geschreven en om nu met zijn band op tour te gaan lijkt me erg leuk. Ik ga met de akoestische gitaar onder de arm mee, dus verwacht geen bandshow. Wat je wel kan verwachten; een shitload aan nieuwe liedjes van mijn nieuwe album dat later dit jaar uitkomt.” Struijlaart heeft zijn nieuwe album opgenomen in Londen en zong eerder deze week het laatste nummer in. Hoe het album gaat heten, is nog niet bekend. “Ik heb mijn lijstje teruggebracht tot twee kandidaten, wat het makkelijker, maar ook stiekem weer moeilijker maakt.” De tour van Rigby gaat op 16 april van start in Paradiso, op 22 mei staat Paard van Troje op de agenda.
 

Russische editie van TodaysArt

Het Haagse festival voor hedendaagse kunst, muziek en technologie TodaysArt krijgt in 2015 een Russische editie. TodaysArt werkt al langer samen met verschillende partners in de Russische hoofdstad en de komende maanden wordt er gewerkt aan een grootschalige editie van TodaysArt in Moskou in 2015. In Den Haag beleeft TodaysArt dit jaar haar tiende editie. Het festival vindt plaats op vrijdag 26 en zaterdag 27 december.
 

Boerderij bij beste zalen van Europa voor progressieve rock

Cultuurpodium Boerderij heeft opnieuw als enig niet Engels podium de top 10 van ‘The best PROG venue’ contest in het Britse magazine PROG weten te behalen. Vorig jaar stond Cultuurpodium Boerderij op de zevende plaats in de top 10 van beste progressieve rock gerelateerde zalen in Europa, maar dit jaar kan de Boerderij trots zijn op de derde plaats. The Royal Albert Hall staat net als vorig jaar op de eerste plaats, gevolgd door The Robin 2. “We zijn ontzettend trots dat wij opnieuw in deze top 10 mogen schitteren en willen alle lezers van PROG magazine die op ons gestemd hebben heel erg bedanken voor hun stem”, aldus de Boerderij.
 
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag