3voor12 Den Haag nieuwsflits 3voor12 Den Haag nieuwsflits

Hier vind je het laatste nieuws

, Redactie 3voor12 Den Haag

3voor12 Den Haag nieuwsflits

Hier vind je het laatste nieuws

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Met: Cd-winkel Rocky Road sluit deuren / Programma Kipcornah terug op Radio Tonka / Tweede editie Vinyl Grove’s Hootenanny / Haagse acts op Paaspop / Anonymous Gentlemen viert jubileum in Club Rootz / Nieuwe uitgaansapp gelanceerd / Sven Hammond Soul en Taymir op Zwarte Cross

In de nieuwsflits vind je het laatste muzieknieuws uit de regio. Heb je zelf ook nog aanvullende nieuwtjes of tips uit de regio Haaglanden (Den Haag, Westland, Delft, Zoetermeer, Leidschendam-Voorburg, Rijwijk, Wassenaar, Pijnacker-Nootdorp en Midden-Delfland) en Leiden? Mail dit dan naar redactie@3voor12denhaag.nl!

Cd-winkel Rocky Road sluit deuren

De Haagse cd-winkel Rocky Road in de Nieuwstraat gooit na meer dan 25 jaar de handdoek in de ring. De winkel opende in 1988 haar deuren en had naast de winkel ook een online shop met de meest uiteenlopende muziekproducten. Ook was Rocky Road, gerund door Theo van Niel, een van de voorverkoopadressen van Paard van Troje. De afgelopen jaren sloten veel Haagse platenzaken hun deuren, waaronder Plato en LaLaLand. Het aantal platenzaken in Den Haag is daardoor flink afgenomen. Vinyl Grove en Empire Records zijn twee van de overgebleven winkels. Rocky Road geeft nu 25 procent opheffingskorting op alle artikelen in de winkel.
 

Programma Kipcornah terug op Radio Tonka

Het radioprogramma De Kipcornah, dat van 1997 tot en met 1999 te horen was op Radio Tonka, is sinds deze maand weer terug in de ether. Destijds opereerde Radio Tonka nog als piratenzender, maar heeft tegenwoordig een plekje op Den Haag FM. De Kipcornah, gehost door DJ Kipkillah aka Martijn Verlinden (Antilounge) is elke donderdag te horen tussen 23.00 en 00.00 uur. Het programma heeft elke week een special guest. De komende tijd zijn onder andere DJ T!M (30 januari), DJ Juju (6 februari), DJ Baz Reznik (13 februari), Sciant Lentement (20 februari), Alkaloid (6 maart), DJ Nektar (13 maart), Rivers Area Juke Squad (20 maart), DJ Phill Tovver (27 maart) en DJ Geazah (3 april) te gast.
 

Tweede editie Vinyl Grove’s Hootenanny

Op zaterdag 15 februari presenteert platenzaak Vinyl Grove de tweede editie van Hootenanny in Musicon. Tijdens Vinyl Grove's Hootenanny: The Sequel, zoals de tweede editie officieel heet, treedt de Zweedse hardrockband Kamchatka op. De band brengt dit jaar haar vijfde studioalbum ‘The Search Goes On’ uit. Daarnaast zijn er optredens van hardrockformatie Ammocave uit Gouda, de progressieve rockband I Saw The Deep uit Den Haag en de Australische singer-songwriter The Swamp Hogg. De avond gaat om 20.30 uur van start en de entree is 12,50 euro (10 euro voorverkoop).
 

Haagse acts op Paaspop

Van 18 tot en met 20 april vindt in het Brabantse Schijndel een nieuwe editie van Paaspop plaats. Het festival vormt voor veel acts de start van het festivalseizoen en heeft voornamelijk acts van Nederlandse bodem op het programma staan. Ook de Haagse bands Splendid en Taymir, het Leidse Birth of Joy en de Zoetermeerse rapper Mr. Probz zijn geboekt voor het festival. Andere bevestigde acts zijn The Prodigy, Kaiser Chiefs, Triggerfinger, Guus Meeuwis, De Jeugd van Tegenwoordig, The Boxer Rebellion, Navarone, Niels Geusebroek, Band of Skulls, Kensington, Blaudzun en Baskerville. Zaterdag 1 februari start de voorverkoop van Paaspop.
 

Anonymous Gentlemen viert jubileum

Zaterdag 8 februari is het alweer twee jaar geleden dat Anonymous Gentlemen begon met het fotograferen op feesten in Den Haag en omstreken. Inmiddels is het collectief feestende fotografen uitgegroeid tot volwassen bedrijf met een grote following. Het jubileum moet uiteraard gevierd worden, met een feestje. Op zaterdag 8 februari is Club Rootz de locatie voor het jubileumfeest met drie zalen, vijftien dj’s en live acts en heel veel feestplezier. Op het programma staan Boehmer, Ziggy, Kevin Bradley, DJ Rosh, Mannen Met Snorren (Live), AG Soundsystem feat. Steve Verm & Kevin Orduna, Daniel Thomasso, Sam Rafael, Justin Verkijk, Sir Rocco, Nomadd, Boy Boogie, DJ Passa, Dirty Priest, Distûrbe Kollektiv, Sunny Sjoerd en AG Circus. De avond wordt gehost door Dan Stezo en MC Issy. De avond begint om 22.00 uur en de entree is 10 euro (5 euro voorverkoop).
 

Nieuwe uitgaansapp gelanceerd

In samenwerking met PartyMania en ACKU heeft student Jeroen Maas een uitgaansapp ontworpen met daarin alle in Den Haag georganiseerde feesten op een rij. De app GoneOut is gratis te downloaden voor Apple en Android en biedt een overzicht waar op dat moment de feestjes plaats vinden. Met behulp van GPS kun je zien waar de locatie zich bevindt, wat de entreeprijs is, wie er optreden en meer praktische tips. Op de website staat aangegeven hoe je de app kunt downloaden op je telefoon of tablet.
 

Sven Hammond Soul en Taymir op Zwarte Cross

De Haagse bands Sven Hammond Soul en Taymir zijn bevestigd voor het Zwarte Cross Festival, op 25, 26 en 27 juli in Lichtenvoorde. Zwarte Cross is met meer dan 160.000 bezoekers het grootste betaalde muziekfestival van Nederland en vindt dit jaar voor de 18e keer plaats. Behalve Sven Hammond Soul en Taymir is ook de komst van onder andere Zombie Nation, The Fratellis, Go Back To The Zoo, Babylon Circus, Benny Rodrigues, La Pegatina en My Baby bevestigd. In totaal treden er meer dan honderd acts op meer dan 20 podia op.
 
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag