Music City The Hague op The Great Escape blog (deel 2) Music City The Hague op The Great Escape blog (deel 2)

Taymir doet goede zaken

, Remco van der Ham

Music City The Hague op The Great Escape blog (deel 2)

Taymir doet goede zaken

Remco van der Ham ,

De eerste dag zit er op. Donderdag 8 mei stond in het teken van de Music City The Hague showcase, net als vorig jaar in het Queens Hotel. Hier treden alle drie de aanwezige Haagse acts op; Generate, G∆RTM∆LEN en Taymir. In de kelder van het hotel aan de boulevard van Brighton geven de acts tussen 13.00 en 16.00 uur elk een showcase van een half uur, waarbij vooral door Taymir goede zaken wordt gedaan.

Het is de eerste dag van The Great Escape en omdat iedereen de avond ervoor op tijd is gaan slapen is iedereen fris en fruitig voor de eerste Engelse krachtmeting van de komende dagen. Edward van Eck aka Generate bijt met zijn set het spits af. Vorig jaar werd met de optredens van Torus en FilosofischeStilte al duidelijk dat elektronische muziek het hier goed doet. Hoewel het op dit nog vroege tijdstip niet heel druk is in het Queens Hotel heeft Generate toch zo’n veertig aandachtige luisteraars voor zijn neus. Een aantal gaat er zelfs rustig voor op de grond zitten om de elektronische mix van bass, breaks en jazz. Geen makkelijke kost voor de gemiddelde muziekliefhebber, maar hier lijkt men het absoluut te waarderen. Ook Generate zelf is tevreden. “De set ging goed en ik vond het een fijne setting met mensen die er echt voor gingen zitten om te luisteren.”

Bij G∆RTM∆LEN eenzelfde soort setting, veel zittende mensen die aandachtig naar de muziek luisteren. Eén van de meisjes die vooraan zittend het concert aanschouwen is Georgie, die toevalligerwijs dezelfde soort bloemen in haar haar heeft als G∆RTM∆LEN op de kostuums. Na afloop is ze vol lof over de Haagse elektronische act. “Ik vond het geweldig! Ik had nog nooit van ze gehoord, maar de beschrijving in het programmaboekje sprak me wel aan. Het was heel mooi en psychedelisch. Precies wat ik nodig had. En ook de performance was heel geloofwaardig.”

De derde en laatste show van de Music City The Hague showcase is van Taymir en al ruim voor aanvang stroomt de kelderzaal vol met nieuwsgierigen. Het vele mailen en bellen door het management heeft duidelijk zijn vruchten afgeworpen. Ook Taymir laat het vervolgens niet afweten en zet een strak optreden neer die indruk maakt op het publiek. De reacties zijn achteraf dan ook zeer positief en er blijkt veel interesse voor Taymir te zijn. Er is zelfs iemand speciaal vanuit Los Angeles overgevlogen voor Taymir. Ook de volgende dag, als de band haar tweede show tijdens Dutch Impact speelt, blijkt maar weer dat er echt een buzz heerst rondom de jonge Hagenezen.

Na afloop van de show op de Dutch Impact party spreken we met Bas en Mikkie B van Taymir over hun ervaringen op The Great Escape. Bas: “Het was heel erg tof, beide shows. Ik had vandaag wel wat last van mijn stem, maar verder ging het heel goed.” Mikkie B vult aan: “Het is wel weer even wennen. In Nederland kunnen we nu in best wel grote zalen spelen waar alles helemaal voor je geregeld is. Nu is het toch weer een beetje back to basic.” Dat is iet het enige verschil met de Nederlandse shows. Bas: “Normaal nemen we voor een show even een moment dat we met z’n vieren zitten, een minuut of tien. Nu was het opbouwen en gaan.”

Tijdens het optreden staan er drie giechelende meisjes vooraan bij het podium. Bas: “Door het felle licht konden we eigenlijk niemand van het publiek zien, behalve die drie meisjes. Ze zitten in hetzelfde hostel als wij en hadden de poster gezien die we daar hebben opgehangen. Ze zijn allebei de shows komen kijken.“ Ongemakkelijk worden deze rocksterren daar niet meer van. Mikkie B: “Het is leuk om daar een beetje op in te gaan. Juist af en toe die kant op te kijken. We hebben ze net met de cameramensen van Rockstone nog even geïnterviewd.” Het belangrijkste van het spelen op een showcase festival is natuurlijk het leggen van contacten met labels, boekingskantoren en andere muziekprofessionals. Het management van Taymir heeft in aanloop naar het festival veel contacten gelegd waarvan veel mensen ook zijn komen kijken naar een of beide shows. Een internationale carrière lijkt dan ook niet ver weg. Met Taymir dromen we alvast vooruit. Bas: “Het zou heel tof zijn als we nu meer shows in het buitenland kunnen doen, bijvoorbeeld hier in Engeland, en dat natuurlijk onze plaat hier uitkomt.” Wat er precies uit gaat komen is nog even afwachten, maar er is deze week een goede eerste stap gezet.

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag