Haagse YouBox Top 5 (week 52)

Welke artiesten werden het meest beluisterd?

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Dé Haagse hitlijst, de Haagse YouBox Top 5, verschijnt sinds eind 2011 wekelijks op 3voor12 Den Haag met daarin de 5 meest beluisterde albums en meest bekeken videoclips uit de Haagse YouBox, de online mediaspeler van de Haagse Popserver. Bekijk hier welke acts uit de Haagse regio op dit moment het populairst zijn.

De Haagse YouBox Top 5

1. Marcel Singor - 'Athority'
De Zoetermeerse muzikant Marcel Singor brengt in maart 2015 zijn nieuwe album ‘Futureproof’ uit die hij heeft opgenomen met de Amsterdamse producer Bas Bron, vooral bekend van De Jeugd van Tegenwoordig. De eerste single van het album, ‘Authority’ is nu uit en stijgt deze week door naar nummer 1 in de Haagse YouBox Top 5. Het is daarbij de laatste nummer 1 in de Haagse YouBox Top 5 van 2014!

2. Crystal Water - 'Big moth'
Drie weken geleden verscheen de nieuwe single van Crystal Water; 'Big moth'. Het is het eerste nummer van de aankomende 'Warehouse EP' waarvan de vier nummers de komende tijd één voor één naar buiten zullen komen. Bovendien kwam ook het nieuws naar buiten dat de band nu als vijftal in plaats van als drietal door het leven gaat. Deze week stijgt de single van nummer 3 naar nummer 2.

3. Vuigtuig - 'De nacht is mooi'
Wederom moet Vuigtuig de koppositie afstaan. Het is niet gelukt om als laatste nummer 1 van 2014 in de Haagse YouBox Top 5 in de boeken te gaan. 'De nacht is mooi' is afkomstig van het aankomende debuutalbum 'Pek & Veren' van de band, waarvoor momenteel een crowdfunding actie loopt. Den Haag FM-dj Justin Verkijk noemde 'De nacht is mooi' bovendien een van de beste nummers van 2014.

5. Kern Koppen  - 'Vliegen zonder vleugels'
Hij is de laatste tijd steeds vaker op de televisie te horen geweest: de track 'Vliegen zonder vleugels' van de heren van Kern Koppen. Het is dus geen grote verrassing dat de videoclip weer terug de Haagse YouBox Top 5 binnensluipt. De clip hoort bij de EP 'Zomer Fruit' die afgelopen zomer werd gelanceerd. 

De Haagse YouBox

De Haagse YouBox, onderdeel van de Haagse Popserver, werd in 2007 gelanceerd als promotiemiddel voor acts uit de Haagse regio (inclusief Leiden, Delft, Westland en omstreken) en telt inmiddels bijna 400 albums en meer dan 200 videoclips. Jouw album, demo, EP of videoclip ook in de Haagse YouBox? Stuur die dan op naar het volgende adres:
Haags Pop Centrum
t.a.v. Haagse YouBox
Postbus 53400
2505 AK Den Haag

Mailen kan ook, naar redactie@haagsepopserver.nl.

Stork On Air

In het lokale muziekprogramma Stork On Air, elke vrijdag van 21.00 tot 23.00 uur te horen op Den Haag FM, zal wekelijks de Top 5 worden behandeld en wordt de nummer 1 gedraaid.