Haagse YouBox Top 5 (week 50)

Welke artiesten werden het meest beluisterd?

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Dé Haagse hitlijst, de Haagse YouBox Top 5, verschijnt sinds eind 2011 wekelijks op 3voor12 Den Haag met daarin de 5 meest beluisterde albums en meest bekeken videoclips uit de Haagse YouBox, de online mediaspeler van de Haagse Popserver. Bekijk hier welke acts uit de Haagse regio op dit moment het populairst zijn.

De Haagse YouBox Top 5

1. Crystal Water - 'Big moth'
Vorige week verscheen de nieuwe single van Crystal Water; 'Big moth'. Het is het eerste nummer van de aankomende 'Warehouse EP' waarvan de vier nummers de komende tijd één voor één naar buiten zullen komen. Bovendien kwam ook het nieuws naar buiten dat de band nu als vijftal in plaats van als drietal door het leven gaat. Deze week stijgt de single van nummer 3 van de koppositie.

2. Vuigtuig - 'De nacht is mooi'
Deze week niet meer op nummer 1; de nieuwe single van Vuigtuig. 'De nacht is mooi' is afkomstig van het aankomende debuutalbum 'Pek & Veren' van de band, waarvoor momenteel een crowdfunding actie loopt. Inmiddels is al ruim 2600 van de benodigde 4000 euro opgehaald. Deze week staat 'De nacht is mooi' op nummer 2 in de Haagse YouBox Top 5.

3. Marcel Singor - 'Athority'
De Zoetermeerse muzikant Marcel Singor brengt in maart 2015 zijn nieuwe album ‘Futureproof’ uit die hij heeft opgenomen met de Amsterdamse producer Bas Bron, vooral bekend van De Jeugd van Tegenwoordig. De eerste single van het album, ‘Authority’ is nu uit en komt deze week nieuw binnen op nummer 3.

4. The Deaf - 'Sin city'
De nieuwe single van The Deaf, 'Sin city', is de eerste single van het nieuwe album dat onlangs werd gepresenteerd in een uitverkocht Paard van Troje. Vorige week speelde de band de single nog tijdens De Wereld Draait Door. De nieuwe videoclip is gemaakt door Rockstone en zakt deze week van nummer 2 naar nummer 4. Lees hier ook de albumrecensie.

5. Geert van Emden - 'Paris'
De Haagse singer-songwriter Geert van Emden stond vorige week nog op nummer 4 in de Haagse YouBox Top 5 met het nummer 'Paris', maar zakt deze week naar nummer 5. De videoclip bestaat uit prachtige oude zwartwitbeelden van Parijs. Onlangs was Geert van Emden nog te zien tijdens Club 3voor12 Den Haag in het Paardcafé en tijdens de Versafdeling in de SuperMarkt.

De Haagse YouBox

De Haagse YouBox, onderdeel van de Haagse Popserver, werd in 2007 gelanceerd als promotiemiddel voor acts uit de Haagse regio (inclusief Leiden, Delft, Westland en omstreken) en telt inmiddels bijna 400 albums en meer dan 200 videoclips. Jouw album, demo, EP of videoclip ook in de Haagse YouBox? Stuur die dan op naar het volgende adres:
Haags Pop Centrum
t.a.v. Haagse YouBox
Postbus 53400
2505 AK Den Haag

Mailen kan ook, naar redactie@haagsepopserver.nl.

Stork On Air

In het lokale muziekprogramma Stork On Air, elke vrijdag van 21.00 tot 23.00 uur te horen op Den Haag FM, zal wekelijks de Top 5 worden behandeld en wordt de nummer 1 gedraaid.