Haagse YouBox Top 5 (week 49)

Welke artiesten werden het meest beluisterd?

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Dé Haagse hitlijst, de Haagse YouBox Top 5, verschijnt sinds eind 2011 wekelijks op 3voor12 Den Haag met daarin de 5 meest beluisterde albums en meest bekeken videoclips uit de Haagse YouBox, de online mediaspeler van de Haagse Popserver. Bekijk hier welke acts uit de Haagse regio op dit moment het populairst zijn.

De Haagse YouBox Top 5

1. Vuigtuig - 'De nacht is mooi'
Net als vorige week op nummer 1; de nieuwe single van Vuigtuig. 'De nacht is mooi' is afkomstig van het aankomende debuutalbum 'Pek & Veren' van de band, waarvoor momenteel een crowdfunding actie loopt. Inmiddels is al bijna 2300 van de benodigde 4000 euro opgehaald. Enkele weken geleden stond Vuigtuig ook al op nummer 1, en nu dus sinds vorig week weer bovenaan de Haagse YouBox Top 5.

3. Crystal Water - 'Big moth'
Vanmiddag verscheen de nieuwe single van Crystal Water; 'Big moth'. Het is het eerste nummer van de aankomende 'Warehouse EP' waarvan de vier nummers de komende tijd één voor één naar buiten zullen komen. Bovendien kwam ook het nieuws naar buiten dat de band nu als vijftal in plaats van als drietal door het leven gaat. Deze week nieuw binnen in de Haagse YouBox Top 5 op nummer 3.

5. Causes - 'Teach me how to dance with you'
Drie weken geleden kwam het nummer 'Teach me how to dance with you' van Causes nieuw binnen in de Haagse YouBox Top 5. De band rondom de Londense singer-songwriter Rupert Blackman stond onlangs op Crossing Border, waar we ook een sessie Blackman opnamen, en is dankzij bassist Robert Pronk ook een beetje Haags te noemen. Deze week zakt de single naar nummer 5.

De Haagse YouBox

De Haagse YouBox, onderdeel van de Haagse Popserver, werd in 2007 gelanceerd als promotiemiddel voor acts uit de Haagse regio (inclusief Leiden, Delft, Westland en omstreken) en telt inmiddels bijna 400 albums en meer dan 200 videoclips. Jouw album, demo, EP of videoclip ook in de Haagse YouBox? Stuur die dan op naar het volgende adres:
Haags Pop Centrum
t.a.v. Haagse YouBox
Postbus 53400
2505 AK Den Haag

Mailen kan ook, naar redactie@haagsepopserver.nl.

Stork On Air

In het lokale muziekprogramma Stork On Air, elke vrijdag van 21.00 tot 23.00 uur te horen op Den Haag FM, zal wekelijks de Top 5 worden behandeld en wordt de nummer 1 gedraaid.