‘Den Haag is trots op Anouk’ ‘Den Haag is trots op Anouk’

Hofstad wil Eurovisie Songfestival 2014 binnenhalen

, Redactie 3voor12 Den Haag

‘Den Haag is trots op Anouk’

Hofstad wil Eurovisie Songfestival 2014 binnenhalen

Redactie 3voor12 Den Haag ,

De finale van het Eurovisie Songfestival 2013 moet nog beginnen, maar voor Den Haag kan het liedjesfestijn nu al niet meer stuk. Vrijdagmiddag heeft de Gemeente Den Haag door de hele stad borden en banners opgehangen met daarop de tekst ‘Den Haag is trots op Anouk’. Bovendien sprak de gemeente meteen de ambitie uit het Eurovisie Songfestival naar Den Haag te halen, mocht Anouk zaterdag de winst op haar naam weten te schrijven.

De borden en banners zijn sinds vrijdagmiddag op allerlei prominente plekken in de stad te zien, waaronder het Malieveld, station Den Haag Centraal, het Paard van Troje en de tramtunnel in de binnenstad. Anouk wist zich afgelopen dinsdag met het nummer ‘Birds’ te plaatsen voor de finale van het Eurovisie Songfestival. Het is de eerste keer sinds 2004 dat de Nederlandse inzending de finale haalt, maar toch wordt er al druk gesproken over de mogelijke winst van Anouk. Mocht het inderdaad zo zijn dat Nederland het liedjesfestijn wint, dan staat Den Haag vooraan om het evenement te organiseren. “Den Haag is er in ieder geval klaar voor, we hebben er zin in”, laat de woordvoerder van wethouder Marjolein de Jong (Cultuur en Citymarketing) weten. Of er ook nog andere grote Nederlandse steden zijn met deze ambitie, is niet bekend.
 
De finale van het Eurovisie Songfestival wordt zaterdag 18 mei vanaf 21.00 uur uitgezonden op Nederland 1. De 26 landen die zich geplaatst hebben voor de finale zijn in volgorde van opkomst: Frankrijk, Litouwen, Moldavië, Finland, Spanje, België, Estland, Wit-Rusland, Malta, Rusland, Duitsland, Armenië, Nederland, Roemenië, Verenigd Koninkrijk, Zweden, Hongarije, Denemarken, IJsland, Azerbeidzjan, Griekenland, Oekraïne, Italië, Noorwegen, Georgië en Ierland.
 
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag