Vier korte films van Anouk in première Vier korte films van Anouk in première

Album ‘Sad Singalong Songs’ vanaf vrijdag uit

, Redactie 3voor12 Den Haag

Vier korte films van Anouk in première

Album ‘Sad Singalong Songs’ vanaf vrijdag uit

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Woensdagmiddag zijn vier korte films van Anouk in première gegaan. Regisseur Dana Nechushtan maakte de films bij vier tracks van het nieuwe album ‘Sad Singalong Songs’, waaronder ‘Birds’. Naast ‘Birds’ zijn videoclips gemaakt bij ‘Kill’, ‘The good life’ en ‘Pretending as always’. Nechushtan regisseerde eerder al de videoclip van ‘I’m a cliche’. Het nieuwe album van Anouk ligt vanaf vrijdag 17 mei in de winkel. Op zaterdag 18 mei staat de zangeres in de finale van het Eurovisie Songfestival.

De korte films lijken op zichzelf staand, maar zijn toch met elkaar verbonden. Nechushtan: “Ze zijn verbonden doordat ze allemaal over life events gaan; de grote momenten in het leven die mensen voor altijd veranderen – in positieve of negatieve zin. De videoclip bij ‘Birds’ noemt Nechushtan een “zwart sprookje”. Ze wist al snel dat het iets moest zijn met ballet en zwanen. “Het is een treurig nummer over een verlangen dat niet ingevuld wordt.” Ook was ze gefascineerd door de bewegingen die zwermen spreeuwen maken. “Een soort ballet in de lucht, dat wilde ik combineren met het ballet op de vloer.” De hoofdrol in de videoclip bij ‘Birds’ wordt gespeeld door Igone de Jongh, prima ballerina bij Het Nationaal Ballet. In de drie overige clips zijn onder anderen Anneke Blok, Monic Hendrickx, Martijn Lakemeier en Raymond Thiry te zien. Ook Anouk zelf speelt diverse rollen in de korte films.
 
Van woensdag 15 tot en met zaterdag 18 mei zijn de korte films ook te zien in EYE in Amsterdam, als voorprogramma van een aantal reguliere voorstellingen.
 
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag