Anouk naar finale Eurovisie Songfestival 2013 Anouk naar finale Eurovisie Songfestival 2013

Finale op zaterdag 18 mei

, Redactie 3voor12 Den Haag

Anouk naar finale Eurovisie Songfestival 2013

Finale op zaterdag 18 mei

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Vanavond werd de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival gehouden met onder andere de deelname van de Haagse zangeres Anouk. Met het nummer ‘Birds’ is zij dit jaar de Nederlandse inzending voor het festival dat dit jaar in het Zweedse Malmö wordt gehouden. Van de zestien landen in de eerste halve finale gingen er tien door naar de finale op zaterdag 18 mei. Ook Anouk wist door te dringen tot de finale.

Behalve Anouk zijn ook de landen Moldavië, Litouwen, Ierland, Estland, Wit-Rusland, Denemarken, Rusland, België en Oekraïne door naar de finale. De laatste keer dat Nederland de finale van het Eurovisie Songfestival behaalde was in 2004 met het nummer 'Without you' van Re-Union.
 
In de tweede halve finale, op donderdag 16 mei, strijden de landen Letland, San Marino, Macedonië, Azerbeidzjan, Finland, Malta, Bulgarije, IJsland, Griekenland, Israël, Armenië, Hongarije, Noorwegen, Albanië, Georgië, Zwitserland en Roemenië om de laatste tien finaleplekken. De finale vindt plaats op zaterdag 18 mei met in ieder geval de landen Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje, Verenigd Koninkrijk en Zweden (de winnaar van 2012).
 
De finale van het Eurovisie Songfestival 2013 wordt zaterdag 18 mei vanaf 21.00 uur uitgezonden op Nederland 1.
 
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag