Geslaagde eerste editie OFF Projects tijdens CaDance

Bijzondere muzikale ervaring in Club Korzo

Sanne van Bergenhenegouwen ,

Van 25 januari tot en met 9 februari 2013 vindt in Den Haag de 16e editie van het tweejaarlijkse premièrefestival CaDance plaats. Toonaangevende en jonge choreografen presenteren daarin nieuwe voorstellingen en speciale festivalprojecten. Een van deze projecten, OFF Projects, vond plaats in het Korzo Theater.

Voor CaDance 2013 is Club Korzo omgebouwd tot een een walk-in installatie door het nieuwe platform OFF Projects. Op de website van CaDance staat te lezen: ‘OFF Projects is een collectief rond choreograaf en muzikant Amos Ben-Tal (Noblesse, red.), en toont intens en rauw multidisciplinair werk.’ Onderdeel van de installatie zijn op de muren geprojecteerde videobeelden van de hand van Milena Twiehaus. Op de vrijdagavonden tijdens het festival zijn, naast de installatie zelf, optredens van verschillende bands te zien. 3voor12 Den Haag was bij de eerste vrijdag van deze reeks, die muzikaal werd ingevuld door Amos Ben-Tal zelf met op de contrabas Chris Lancaster (die elkaar naar eigen zeggen slechts een week vantevoren voor het eerst ontmoet hebben), gevolgd door de tweekoppige elektronische formatie Loyu.
 
Beide acts spelen atmosferische, ingetogen muziek en het publiek zit op loungebanken - en hier en daar zelfs op de grond - ontspannen te luisteren. Geen van beide optredens duurt lang; de bands spelen elk slechts een paar nummers. Er wordt tijdens de optredens wat gekletst en mensen staan af en toe op om drankjes te halen in de lobby van Korzo. De sfeer is niet typisch voor de meeste bandoptredens, maar alles samen - Korzo, de projecties, het publiek en de ruimte - creëert een bijzondere muzikale ervaring.
 
Er vinden nog twee edities van OFF Projects plaats tijdens CaDance; op vrijdag 1 februari met Léon (FR) en op vrijdag 8 februari met Noblesse en Say Yes Dog. De avonden beginnen om 22.00 uur en de entree is gratis.