Fotoverslag Calvin The Dictator en Red Rocket in HPC Café

Jonge rockbands in het Haags Pop Centrum

Sanne van Bergenhenegouwen ,

Nieuw muzikaal talent kun je bij uitstek ontdekken in het HPC Café aan de Burgemeester Hovylaan in Loosduinen. Wekelijks staan hier jonge bands op het podium die vaak (een van) de eerste stappen op het podium zetten. Dit was zaterdag 19 januari niet anders met de bands Red Rocket en Calvin The Dictator. 3voor12 Den Haag was er bij voor een fotoreportage.

Red Rocket is een enthousiaste vierkoppige stonerrock-/punkband, opgericht in november 2011. Met Bruno Vogel op drums en zang, Tom van Garderen op bas en achtergrondzang, Ross MacLean op slaggitaar en Maxim van Veen op sologitaar, is de band van zins met ‘scheurende gitaren, rammende slagpartijen, retestrakke groove, maagkolkende bas en oorverdovend geschreeuw’ een blijvende indruk achter te laten bij het publiek. Het volume zorgt in ieder geval voor blijvende oorschade. Zanger Quinten van Calvin The Dictator vergezelt de band voor een kort gastoptreden.
 
Calvin The Dictator is een jonge Haagse punkrockband, opgericht in 2012. De drie leden - Quinten, Lennart en Ian - besloten na de eerste paar jamsessies nummers te schrijven waar ze op zouden kunnen ‘zuipen, sex hebben en sterven’, aldus de bandleden. Met name zanger Quinten is een energieke verschijning en weet bij het laatste nummer de halve zaal het podium op te krijgen, om vervolgens door de leden van Red Rocket stevig ingetaped te worden. Tijdens het optreden van Calvin The Dictator wordt er zelfs even gecrowdsurft, en ontstaat er zowaar iets dat op een pit lijkt in de bescheiden ruimte die het HPC biedt.