Crystal Water, UnseeN PerceptioN en Bombilate naar finale Parkpop Crystal Water, UnseeN PerceptioN en Bombilate naar finale Parkpop

Finale op 26 april in Bazart

, Redactie 3voor12 Den Haag

Crystal Water, UnseeN PerceptioN en Bombilate naar finale Parkpop

Finale op 26 april in Bazart

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Verspreid over vier voorrondes strijden zestien Haagse acts om een plek op het Haags Podium op Parkpop. Van de zestien acts gaan er vijf naar de finale in Bazart, waarna er uiteindelijk twee op Parkpop staan. Dit weekend werden de laatste twee voorrondes voor Parkpop gehouden in Musicon en het HPC Café. Op zaterdag werd bovendien ook de wildcard uitgereikt. De derde voorronde werd vrijdag gewonnen door Bombilate en zaterdag won Crystal Water de voorronde. De wildcard ging naar metalband UnseeN PerceptioN.

In Musicon stonden vrijdag 19 april weer vier bands, TUNE, Los Jalapeños, Bombilate en Red Light Babies, te trappelen om hun kunsten te tonen aan de drie juryleden. Behalve vast jurylid Jon Tarifa bestond deze vanavond uit Rianne Walther (The Indien, Ready To Play) en Marin van Campen (Waterpop). Kon er bij de eerste twee voorrondes nog getwist worden over een al dan niet terechte winnaar, vanavond is dat een stuk duidelijker. Soul/funkformatie Bombilate steekt er vanavond met kop en schouders bovenuit en wordt dan ook aangewezen als de winnaar van de avond.
 
Op zaterdag 20 april vond in het HPC Café de vierde en laatste voorronde plaats. Hier stonden Bromley, Crystal Water, HOOKED en Death in Technicolor op het programma. De jury, bestaande uit Jon Tarifa, Jacob Streefkerk (Orange Grove, ex-Intwine) en Evelien Zwart (Jam de la Crème), koos uiteindelijk voor britpopband Crystal Water. Ook werd aan het eind van de avond bekend gemaakt welke band de wildcard krijgt uitgereikt door de organisatie. Hierbij viel de keuze op de metalband UnseeN PerceptioN, dat daarmee de vijfde finaleplek kreeg toebedeeld.
 
De finale vindt plaats op vrijdag 26 april in Bazart met Bombilate, Crystal Water, DropmiX, Passages en UnseeN PerceptioN. De aanvang is 20.00 uur en de entree is gratis.
 
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag