Passages en DropmiX naar finale Parkpop Passages en DropmiX naar finale Parkpop

Finale op 26 april in Bazart

, Redactie 3voor12 Den Haag

Passages en DropmiX naar finale Parkpop

Finale op 26 april in Bazart

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Dit weekend werden de eerste twee voorrondes voor Parkpop gehouden in Musicon en het HPC Café. Deze werden gewonnen door DropmiX en Passages. Verspreid over vier voorrondes strijden zestien Haagse acts om een plek op het Haags Podium op Parkpop. Van de zestien acts gaan er vijf naar de finale in Bazart, waarna er uiteindelijk twee op Parkpop staan.

Op vrijdag 12 april waren het DropmiX, UnseeN PerceptioN, Project Bongo en Red Cherry die het spits af mochten bijten tijdens deze eerste voorronde in Musicon. De jury, bestaande uit Jon Tarifa, Guus van der Steen en Denice Spaans, liet hun voorkeur uitgaan naar DropmiX. De juryleden lieten daarbij weten dat het een nek-aan-nek ging tussen DropmiX en UnseeN PerceptioN, maar omdat de metalband minder geschikt voor Parkpop werd geacht, ging de winst naar DropmiX.

Een dag later, op zaterdag 13 april, vond in het HPC Café de tweede voorronde plaats met optredens van Mama Franko, Mustangs, Anthony Burford en Passages. Ondanks de regen weten veel mensen hun weg naar het Haags Pop Centrum te vinden en tijdens opener Mama Franko stroomt het café al lekker vol. Ook vanavond weer veel variatie aan muziekstijlen, wat het er voor de jury bestaande uit rapper Jon Tarifa, drummer Koen Herfst (Bagga Bownz, Dew-Scented) en Tom van der Vat (Popunie) niet makkelijker op maakt. Uiteindelijk valt de keuze op indierockband Passages, tevens 3voor12 Den Haag Selecteert act.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag