10 jaar 3voor12 Den Haag met Loyu

“We houden van dat opgelaten moment aan het begin van een optreden waarbij het publiek met iets in aanraking komt wat ze niet kent”

Remco van der Ham ,

In oktober viert 3voor12 Den Haag, de allereerste lokale aftakking van VPRO’s multimediaal muziekplatform 3voor12, haar 10-jarig bestaan. Dit heuglijke feit wordt onder andere gevierd met een grootse jubileumavond op vrijdag 18 oktober in de PIP met zo’n dertig optredende acts die een prominente rol in de geschiedenis van 3voor12 Den Haag hebben gespeeld. In de aanloop naar het jubileumfeest blikken we met al deze acts terug op de afgelopen tien jaar. Vandaag doen we dat met Loyu.

Het elektronische duo Loyu, bestaande uit Andreas Lo-A-Njoe en Baiba Yurkevich, vindt zijn oorsprong op Plein Open 2011. Dj/producer Andreas Lo-A-Njoe treedt op onder de naam Clipslice en neemt voor de gelegenheid een gastvocaliste mee. Baiba Yurkevich. Tijdens TodaysArt laat het duo hetzelfde jaar nog van zich spreken onder de naam Loyu, tijdens een door Basz verzorgde avond in de SuperMarkt. “Loyu verkiest sfeer boven dansbaarheid en wisselt ingewikkelde dubstep-beats af met lange soundscapes. (...) De beats en melodieën zijn soms echter zó spannend dat het publiek niet helemaal weet wat het ermee aanmoet”, schreven we er destijds over.
 
Daarna wordt het betrekkelijk rustig rondom Loyu, tot aan de Haagse Pop Week 2012. Andreas en Baiba treden op in de Fiddler, waarvan 3voor12 Den Haag ook een concertregistratie maakt. De aanwezige redactieleden zijn dusdanig enthousiast dat Loyu een maand later 3voor12 Den Haag Selecteert act wordt. Het duo treedt op tijdens de Versafdeling in de SuperMarkt, gaat langs bij Stork On Air en wordt geïnterviewd voor de website. Bovendien wordt er opnieuw een videoreportage van Loyu gemaakt. “We zijn blij dat 3voor12 Den Haag zo betrokken is bij de elektronische muziekscene. Het is ook mooi dat we op deze manier voor publiek komen te staan dat geen idee heeft wat ze van ons kan verwachten. We houden van dat opgelaten moment aan het begin van een optreden waarbij het publiek met iets in aanraking komt wat ze niet kent.”
 

Met het nummer ‘Crystal clear’ komt Loyu begin 2013 op de tiende Antilounge compilatie te staan, waarvan door Gemma Barendse ook een videoclip wordt gemaakt. De presentatie van Antilounge 10 vindt plaats in Paard van Troje. Ook tijdens het Best Of 10 jaar Antilounge feest in PIP treedt Loyu op, gevolgd door de Antilounge X Zomertour. “De zomertour was fantastisch. Duitsland is een geweldig muziekland, waar we hele toffe optredens hebben gedaan. De volgende keer checken we de airconditioning echter wel vóór we op zomertour gaan...” De komende tijd kunnen we nog veel verwachten van Loyu. “We zijn bezig met een nieuwe EP, met een aantal remixen door interessante artiesten.  Daarnaast werken we ook aan een album en hebben we een remix gemaakt voor de EP van Generate die binnenkort uitkomt via Antilounge.”

10 jaar 3voor12 Den Haag
Vrijdag 18 oktober 2013 @ PIP
Met: Atlantic Attraction, Charly & Gallus, Cooper, Cult of the Secret Samurai, Dagga Dagga, Dyzack, Ed Struijlaart, F, FilosofischeStilte, Jana, Jimmy G, Kern Koppen, Kinderen van Den Haag, Knotwilg, Loyu, Mama Franko, Neighbour Neighbour, NiCad, Organisms, Pop Up Animal Kids, Rät N FrikK, Supra Naturals, Tech Chic Design, Templo Diez, Vanderbuyst, Vinny en Woot
Tijd: 20.00 - 04.00 uur
Entree: 5 euro (excl. 1,50 servicekosten) / 8 euro aan de deur

Tickets zijn hier te koop!