Finalisten High School Music Competition 2012 bekend

Zondag 15 april in het Paard van Troje

Redactie 3voor12 Den Haag ,

De WORM in Rotterdam was afgelopen weekend het toneel van de voorrondes van de High School Music Competition (HSMC). De opzet was dit jaar anders dan voorgaande edities. Alle voorrondes in de verschillende categorieën werden namelijk op één dag in festivalvorm gehouden. In totaal wisten zes acts uit de categorieën Pop/Rock, Loud Music, Hiphop en Singer-songwriter een plek in de finale te bemachtigen.

Aan de voorrondes deden achttien acts mee, waaronder No Reply, DexX en Kreatones uit de regio Haaglanden. Van de Haagse acts wist alleen Kreatones (foto) een finaleplek te bemachtigen, in de categorie Pop/Rock. De andere finalist uit deze categorie is Close Up (Utrecht). In de categorie Loud Music zijn Final Four (Arnhem) en Twice The Same (Castricum) door naar de finale. In de categorieën Hiphop en Singer-songwriter is slechts één act door naar de finale. In de categorie Hiphop is dat Ronnie Flex (Capelle aan den IJssel) en in de categorie Singer-songwriter is dat Démira Jansen (’s Heerenberg). De publieksprijzen zijn gewonnen door Close Up, Josephine, De Alliantie en Twice The Same.

Finale HSMC
De finale vindt plaats op zondag 15 april in het Paard van Troje. In aanloop naar de finale gaan de zes finalisten de oefenruimte in, samen met een ervaren muzikant, om een bewerking te maken van het gedicht Mijn Nieuwe Ik. Dit jaar wordende finalisten begeleid door Sjoerd van der Knoop (Face Tomorrow), Janneke Nijhuis (The Deaf), Christon Kloosterboer (Rigby), Maurits Westerik (GEM), Manu van Kersbergen (Manu) en Tamara Woestenburg. Deze nieuwe nummers én een eigen nummer naar keuze verschijnen op de cd School’s Out! vol.8.