Winnen: vrijkaarten State-X New Forms 2012

Negende editie op 14 en 15 december

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Volgende week, op vrijdag 14 en zaterdag 15 december zal het Paard van Troje geheel in het teken staan van het jaarlijkse State-X New Forms festival. Het festival voor avant-garde, vernieuwende elektronica en kunst biedt een podium aan grote inspiratiebronnen, nieuwe genres en opkomende artiesten. De negende editie van het festival bestaat uit twee volle festivaldagen met ruim veertig internationale en lokale artiesten, workshops en kunstexposities. 3voor12 Den Haag geeft passe-partouts weg.

Het festival wordt dit jaar geopend door het Residentie Orkest met Ties Mellema. De line-up bestaat verder onder andere uit post-punk legende Mission of Burma, het Japanse popmetal collectief Boris en de nieuwe indierock sensatie Tall Ships uit Brighton. Voor de deur van het Paard van Troje komt een gigantische stadsbus te staan. De Elektruck is een digitale werkplek voor iedereen die wil proeven van het produceren van muziek. Het publiek kan hier aan de slag met samples gemaakt door artiesten die op het festival spelen. De Elektruck crew ondersteunt waar nodig en wie weet schuiven er ook nog artiesten. In het Paardcafé staan veelbelovende, lokale artiesten op het podium. Onder andere Droppings, Knotwilg, Stargazer en A.T.S. maken onderdeel uit van dit programma.
 
Het visuele programma begint dit jaar met een performance van Nina Boas waarbij alle aanwezigen betrokken zullen worden. Later op de avond vindt er een spannende ‘Flash Exhibit’ plaats door CLOUD. Overdag zullen er op beide festivaldagen workshops worden gegeven. De Fransman David-X geeft vrijdag 14 december een gratis workshop “human beatboxing”, gepresenteerd door Guus van der Steen (Ahab) van Kern Koppen. Op zaterdag 15 december kunnen deelnemers aan de NovaDrone workshop een eigen synthesizer bouwen en ’s avonds hun apparaat uitproberen tijdens een improvisatieconcert in de foyer.

In de 3voor12 Luisterpaal vind je de State-X New Forms sampler met nummers van zestien acts die op het festival te vinden zijn dit jaar. Een mooi voorbereiding dus.
 
Overzicht muziekprogramma
Vrijdag: Ties Mellema & Residentie Orkest, Mission Of Burma, Cloud, Otto von Schirach, Nina Boas, Plus Instruments, Tall Ships, Gum Takes Tooth, Bambounou, Hostage, Eloisa Fortes, David-X, Alek et Les Japonaises, Stargazer, Droppings en Knotwilg
Zaterdag: Chrysta Bell, Boris, NoMeansNo, Bong-Ra, Sardonis, Coevorduh, Michèle Matyn, Whistlejacket, Monomyth, Kwes., Fantastic Mr. Fox, NovaDrone, Joe Volk, Ventriloquism, Macxi, Rooie Waas en A.T.S.
 
Win vrijkaarten voor State-X New Forms
3voor12 Den Haag geeft 2x2 passe-partouts weg voor het festival. Wat je hiervoor moet doen? Geef antwoord op de volgende vraag: Eén van de optredende artiesten is Chrysta Bell, van welke beroemde filmmaker is zij de muse? Mail je antwoord uiterlijk woensdag 12 december naar info@3voor12denhaag.nl. Onder de juiste inzendingen worden de vrijkaarten verloot.
 
State-X New Forms 2012
Vrijdag 14 en zaterdag 15 december
Paard van Troje, Den Haag
Tijd: 20.30 tot 04.00 uur
Entree: 17,50 euro (dagkaart), 25 euro (passe-partout)