Morgenavond: de Versafdeling met Alexander McKenzie & The Underpaid Morgenavond: de Versafdeling met Alexander McKenzie & The Underpaid

En ook Stringfield Villians en Vortex University

, Redactie 3voor12 Den Haag

Morgenavond: de Versafdeling met Alexander McKenzie & The Underpaid

En ook Stringfield Villians en Vortex University

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Het tweede seizoen van de Versafdeling is in volle gang en ook morgenavond, woensdag 12 december, is er weer een nieuwe editie. Tijdens deze twee keer per maand georganiseerde avond presenteren de SuperMarkt en 3voor12 Den Haag gezamenlijk nieuw en minder nieuw talent uit de regio. De SuperMarkt programmeert hierbij steeds twee acts, de derde is een van de 3voor12 Den Haag Selecteert acts van die maand. Tijdens deze editie staan Alexander McKenzie & The Underpaid, Stringfield Villians en Vortex University op het programma.

21.15-21.45 uur Stringfield Villians 
De driemansformatie Stringfield Villains uit de regio Den Haag bestaat uit zanger/basgitarist Eric Maas, gitarist Jeroen Zuiderwijk en drummer Jeroen Rensen. Stringfield Villains maakt rock, het soort dat vuig is, schuurt, sleept en explodeert. De muziek wordt gekenmerkt door het gebruik van zowel oude als nieuwe invloeden. Het drietal kent elkaar al jaren via andere bands en projecten. Een Stringfield Villains optreden staat garant voor energie en dynamiek. Het doel van de band draait om één ding: het publiek laten rocken, tot overgave dwingen en zich laten aansluiten bij de Villains.
 
22.00-22.30 uur Vortex University
Vortex University is een jonge poprockformatie uit Den Haag. Sinds de oprichting begin 2012 is de band met zijn catchy refreintjes en lekker in het gehoor liggende melodieën goed op weg. Op 19 oktober dit jaar brachten de vier jongens hun eerste single en videoclip uit bij het nummer 'Such a horse'. Dit is een voorproefje op de aankomende debuut-EP. Vortex University mixt een excentriek singer-songwriter geluid met dansbare drums en terugkomende gitaarmelodieën. Dit alles zorgt er, in combinatie met de energievolle performance, voor dat Vortex University na de shows niet snel door mensen vergeten wordt.
 
22.45-23.30 uur Alexander McKenzie & The Underpaid
Onlangs bracht Alexander McKenzie & The Underpaid het tweede album ‘Ambivalence’ uit, de opvolger van debuut ‘Ribcage Versus Unguided Missile’ uit 2008. De kritieken zijn net als bij het debuut meer dan lovend. “Een reis waarin talloze fraaie en vaak tegendraadse melodielijnen stromen, doorspekt van kilo’s melancholie en omlijst door een ragfijne productie. De nummers stromen gretig je oren binnen en zetten alle gevoelsensoren op een meer dan prettige manier in beweging”, klonk het oordeel van 3VOOR12 Den Haag bijvoorbeeld. De band bestaat uit Lori McKenzie, Evert Aalten en Ingmar Spaaij, maar wordt zowel live als op het album aangevuld met verschillende gastmuzikanten.
 
De Versafdeling
Woensdag 12 december
SuperMarkt (Grote Markt, Den Haag)
Aanvang: 21.00 uur / gratis entree
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag