3voor12 Den Haag belicht: Peter Tetteroo Bokaal finalisten 3voor12 Den Haag belicht: Peter Tetteroo Bokaal finalisten

Wie wint dit jaar de felbegeerde bokaal?

, Redactie 3voor12 Den Haag

3voor12 Den Haag belicht: Peter Tetteroo Bokaal finalisten

Wie wint dit jaar de felbegeerde bokaal?

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Wie wint dit jaar de Peter Tetteroo Bokaal en staat volgend jaar weer op Westerpop? Na eerdere winnaars als Sir James, F en Kings Crossing strijden MC Hank, Blaaskaak en Playyard vrijdagavond om de felbegeerde Bokaal. 3voor12 Den Haag belicht de drie finalisten die vrijdagavond de strijd aan gaan op Westerpop in Delft.

De vier leden van MC Hank noemen hun muziek ‘kampvuurpunk tot je erbij neervalt’. Dat kan wel kloppen, want het eindeloze enthousiasme van MC Hank is aanstekelijk en zorgt ervoor dat het publiek wel los moet gaan. De vrolijke melodieën en uptempo beats zijn terug te horen op ‘Never Trust a God Who Doesn’t Dance’, de EP waarvan de band ongetwijfeld een paar nummers gaat spelen. MC Hank speelt om 19.40 uur. 

Blaaskaak stond dit jaar al in het voorprogramma van Kubus & Sticks en wist het publiek te omarmen met zijn ‘recht voor je raap’ hiphop. Zijn rauwe stemgeluid is herkenbaar en met de beats die hij of Tantu heeft geproduceerd is het moeilijk om stil te blijven staan. Blaaskaak brengt een serieuze boodschap maar maakt ook ruimte voor humor en een knipoog. De tracks ‘Tegendraads’ en ‘Muzikantenhossel’ laten zien dat Blaaskaak ook buiten onze regio ver kan komen. Blaaskaak speelt om 20.55 uur.

Playyard is de derde en laatste finalist die strijdt om de Peter Tetteroo Bokaal. Dit viertal speelde eerder al in de Melkweg, het Paard van Troje en P60 en werd bij verschillende bandwedstrijden als Emerganza en Live and Lazarus gecomplimenteerd met hun indrukwekkende show en professionele performance. De muziek van Playyard laat zich omschrijven als wild, ruig en energiek maar ook catchy. Een echte liveband dus, zoals ze het zelf zeggen. Playyard speelt om 22.10 uur.  

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag