Finalisten Werfpop 2012 bekend Finalisten Werfpop 2012 bekend

Grote finale op 27 mei in het LVC

, Redactie 3voor12 Den Haag

Finalisten Werfpop 2012 bekend

Grote finale op 27 mei in het LVC

Redactie 3voor12 Den Haag ,

De tweede en laatste voorrondedag voor Werfpop vond afgelopen weekend plaats in d’Oude Harmonie en de WW in Leiden. Op het programma stonden de acts Red Oak Tree, Atlantic Attraction (foto), Long Conversations, Dr. Dijkman en Colt Nevada. Doel was het bemachtigen van één van de twee nog beschikbare plaatsen in de finale van de voorrondes voor Werfpop 2012.

Welke acts door mogen naar de finale wordt bepaald door middel van publieksstemming. Bij de eerste voorrondedag, op 13 april, lagen de acts qua stemmen erg dicht bij elkaar, maar volgens de organisatie was dat dit keer heel anders. “Twee bands staken er met kop en schouder boven uit met ieder ongeveer een derde van de 850 uitgebrachte stemmen. Het publiek heeft nooit ongelijk, dus we feliciteren Long Conversations en Atlantic Attraction met hun afgetekende overwinning”, aldus de organisatie van Werfpop.

De finale van Werfpop vindt plaats op zondag 27 mei in het LVC in Leiden. Behalve Long Conversations en Atlantic Attraction staan ook The Peterlees, The Apollo Project en Kreatones in de finale. Werfpop vindt op zondag 8 juli plaats in park de Leidse Hout in Leiden.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag