Geslaagde albumpresentatie voor debuut DNG Geslaagde albumpresentatie voor debuut DNG

Deze rapper komt er wel

, Willemijn de Koning | Foto’s: Pieter-Henk van Wijk

Geslaagde albumpresentatie voor debuut DNG

Deze rapper komt er wel

Willemijn de Koning | Foto’s: Pieter-Henk van Wijk ,

DNG raakte, met een oudere broer die bij een b-boy crew zat, al jong gefascineerd door hiphop. Toen hij 14 was begon hij zijn eerste nummers te schrijven en in 1999 vormde hij de rapgroep Coup deVillz, waarmee hij in 2002 hun eerste album lanceerde. DNG bleef altijd aan zijn solomateriaal werken, dus toen zijn groep na hun tweede album ‘Monarchs’ in 2008 stopte, stortte hij zich helemaal op zijn nieuwe album die hij donderdag 10 november presenteerde.

Deze rapper komt er wel

DNG raakte, met een oudere broer die bij een b-boy crew zat, al jong gefascineerd door hiphop. Toen hij 14 was begon hij zijn eerste nummers te schrijven en in 1999 vormde hij de rapgroep Coup deVillz, waarmee hij in 2002 hun eerste album lanceerde. In de Nederlandse rapscene kregen ze bekendheid door in het voorprogramma te staan van Onyx, Jeru the Damaja en Di-rect. DNG bleef altijd aan zijn solomateriaal werken, dus toen zijn groep na hun tweede album ‘Monarchs’ in 2008 stopte, stortte hij zich helemaal op zijn nieuwe album die hij donderdag 10 november presenteerde.

Voordat hij dit doet, heeft deze Haagse rapper op de straten al getest of zijn album wel in de smaak valt. En zoals je kunt zien in dit filmpje,  hoeft DNG niet bang te zijn dat hij vanavond uitgejoeld wordt. Wel is het lang wachten voordat deze nieuwe artiest het podium betreedt. Half 11 komt hij pas op en hij neemt niet de moeite daarvoor zijn excuses te maken. Waarschijnlijk omdat er toch niet veel mensen zijn om zijn excuses aan te bieden; voor half 11 is het namelijk nog erg rustig in de SuperMarkt. Dat is ook niet gek; een straat verderop, in het Paard van Troje, geeft hiphopmeester Jiggy Dje een topshow weg.

En nadat het publiek bij zo’n superster is geweest, moet deze ‘beginnende’ rapper zich natuurlijk wel bewijzen om het publiek niet teleur te stellen. En dat doet hij niet. De juiste ritmes, een goede beat en de goede teksten zorgen voor respect in de SuperMarkt voor deze nieuwe artiest. Het publiek is erg enthousiast en vooral de voorsten gaan uit hun dak. Vooral als DNG zijn goede vriendin op het podium haalt die hem bij het nummer ‘Chocolat’ vergezelt. Deze mooie dame geeft het nummer net wat meer variatie met haar heldere stem. Als kers op de taart haalde hij ook nog zijn vrouw naar voren, waar hij een stuk a capella voor rapte. Het enthousiasme stijgt, de SuperMarkt staat ondertussen bommetje vol en zo kan de avond niet meer stuk. Dit was met recht een zeer geslaagde albumpresentatie. Deze rapper komt er wel.

#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag