Deelnemers Talent Event 2011 bekend

Negentien acts in vijf voorrondes

Redactie 3VOOR12 Den Haag ,

In december staan de voorrondes van Talent Event weer op het programma. Verdeeld over vijf voorrondes strijden in totaal 19 acts in verschillende stijlen om een plek in de finale. Deze finale wordt gehouden op 27 januari in het Paard van Troje. De indeling voor de voorrondes, die op 2 december van start gaan, is inmiddels bekend.

Talent Event is een tweejaarlijks coachingtraject voor jonge muzikaal talent (onder de 19 jaar) uit de Haagse regio. Dit jaar wordt het evenement voor de vierde keer georganiseerd door de R.G. Ruijs Stichting. In totaal hebben 75 acts (bands, hiphop-acts, singer-songwriters, dj’s en solomuzikanten) zich aangemeld voor Talent Event. Tot eind november kunnen deze honderden jonge muzikanten terecht bij een groot aantal gratis workshops en clinics die worden gegeven door bekende Nederlandse muzikanten als rapper Winne, zanger Tjeerd Bomhoff (Dazzled Kid, Voicst), toetsenist Vince van Reeken (Di-rect), gitarist Pablo van der Poel (DeWolff) en hiphopproducer Terilekst.

Voorrondes
De maand december staat in het teken van de voorrondes. Elke avond wordt één act geselecteerd voor de finale. De finalisten maken kans op verschillende prijzen zoals een geldbedrag van duizend euro, opnamen in de Basementstudio in Den Haag, ruime media-aandacht en maar liefst zeven festivaloptredens in 2012 (Kaderock, Plein Open, Zeeheldenfestival, Bevrijdingsfestival Den Haag, Fonds 1818 Winnaarsfestival, Schollenpop en Haagse Popweek).

De indeling van de voorrondes is als volgt:
Vrijdag 2 december (Paardcafé):
Voorronde (pop/rock) met: Kreatones, New Year’s Hero en No Reply
Zaterdag 3 december (Musicon):
Voorronde (hiphop) met: AlfabetNL, Goon3tte, Hajo, Lyricale Movement en Sorrow & Ibo-T
Vrijdag 9 december (HPC Muziekcafé):
Voorronde (pop/rock) met: B Sharp, DexX en The Crossover
Zaterdag 10 december (Humanity House):
Voorronde (singer-songwriters) met: Isabelle Kerver, Maureen Groen, Michelle van Min, Paul Bridges en Quintus
Donderdag 15 december (Paardcafé):
Voorronde (pop/rock) met: Crystal Water, March of the Elephants en Mullet

De aanvang van de voorrondes is 20.00 uur en de entree is gratis.