Alex Clare toont vele gezichten in uitverkochte zaal Alex Clare toont vele gezichten in uitverkochte zaal

Een mix van verschillende stijlen

, Ahalya Ganesh | Foto’s: Peter Dullaart

Alex Clare toont vele gezichten in uitverkochte zaal

Een mix van verschillende stijlen

Ahalya Ganesh | Foto’s: Peter Dullaart ,

Afgelopen maandagavond 14 november, trad de Britse singer-songwriter Alex Clare op in een uitverkochte zaal in het Paard in Den Haag. Afgelopen 11 juli bracht hij in Engeland zijn debuutalbum ‘The Lateness Of The Hour’ uit. De eerste single van het album van was ‘Up all night’, gevolgd door ‘Too close’ en ‘Treading water’. Het nummer ‘Too close’ werd hier in Nederland al snel bekend doordat het afgelopen mei Megahit werd op 3FM.

Een mix van verschillende stijlen

Afgelopen maandagavond 14 november, trad de Britse singer-songwriter Alex Clare op in een uitverkochte zaal in het Paard in Den Haag. Afgelopen 11 juli bracht hij in Engeland zijn debuutalbum ‘The Lateness Of The Hour’ uit. Hij werkte hiervoor samen met de bekende producersduo Diplo en Switch (a.k.a. Major Laze), die eerder samenwerkten met M.I.A., Robyn en Die Antwoord. De eerste single van het album van was ‘Up all night’, gevolgd door ‘Too close’ en ‘Treading water’. Het nummer ‘Too close’ werd hier in Nederland al snel bekend doordat het afgelopen mei Megahit werd op 3FM.

Géén voorprogramma
In het voorprogramma zou Jamie N Commons komen spelen, maar het optreden vervalt door studioverplichtingen. Maar missen doen we hem zeker niet vanavond, Alex Clare vult namelijk zelf het gat op. Voordat hij met zijn band opkomt, speelt hij eerst akoestisch een paar (oudere) intiemere nummers. Twintig minuten later komt hij weer terug met zijn band  erbij en beginnen ze met ‘Humming bird’.

Eerlijk en relaxed
Alex komt heel eerlijk en relaxed over op het podium, met af en toe wat vaag gelach door de microfoon. Met ‘Relax my beloving’, heel minimalistisch beginnend en eindigend als een explosie, begint het publiek een beetje op gang te komen. Vervolgens neemt hij met de geniale cover van Prince’ ‘When doves cry’ heel het publiek mee. Covers kunnen erg riskant zijn, vooral als het wat bekendere nummers zijn, maar door deze eigen twist zou je bijna vergeten dat het een cover is.

Een eigen stijl
Alex heeft een erg krachtige explosieve (soul)stem waarmee zijn uithalen regelmatig tot extra gejuich leiden. Zijn werk is niet te omschrijven aan de hand van één bepaald genre. Daarentegen kun je wel zeggen dat deze soulzanger een stem heeft dat op vele genres te plakken is. Er komen verschillende soorten invloeden voor in zijn muziek, zoals bijvoorbeeld veel dubstep, soul, jungle, reggaeton, funk en (punk)rock. Een goed voorbeeld hiervan is het nummer ‘Up all night’ waarmee hij heel het publiek los krijgt. Als een na laatste nummer (en eerste toegift) krijgen we natuurlijk de hit ‘Too close’ te horen. De avond eindigt hij met een ballade; ‘I won’t let you down’. Na het optreden staat hij nog uitgebreid klaar voor een signeersessie. Laten we voorlopig nog lang genieten van ‘The Lateness Of The Hour’ tot het volgende album uitkomt, en hopelijk zullen we hem nog vaker tegenkomen.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag