Verslag Life I Live Festival 2011; Spuiplein Verslag Life I Live Festival 2011; Spuiplein

Met Jam de la Crème, Handsome Poets en meer

, Tino van Leeuwen, Vincent van der Voort en Jeroen Thijssen | Foto’s: Michella Kuijkhoven

Verslag Life I Live Festival 2011; Spuiplein

Met Jam de la Crème, Handsome Poets en meer

Tino van Leeuwen, Vincent van der Voort en Jeroen Thijssen | Foto’s: Michella Kuijkhoven ,

Het podium op het Spuiplein, het hoofdpodium van het Life I Live Festival, had onder andere optredens van Dazzled Kid en Chef’Special op het programma, maar de grote publiekstrekker was Handsome Poets. Het podium werd afgesloten met een sessie van Jam de la Crème, al was er van jammen niet echt sprake.

Met Jam de la Crème, Handsome Poets en meer

Het podium op het Spuiplein, het hoofdpodium van het Life I Live Festival, had onder andere optredens van Dazzled Kid en Chef’Special op het programma, maar de grote publiekstrekker was Handsome Poets. Het podium werd afgesloten met een sessie van Jam de la Crème, al was er van jammen niet echt sprake.

3FM Serious Talent band Chef’Special heeft wat weg van een bandje als Relax. Hoewel de band begint voor een vrij leeg Spuipodium, stroomt het gedurende het optreden langzaam vol. Een beetje eentonig is het wel, maar de heren weten aardig hun enthousiasme over te brengen en het publiek mee te krijgen. Zanger Joshua Nolet vraagt of het publiek massaal gaat zitten, en braaf gaat de aanwezige menigte hierin mee. Get the fuck up voor een funky en soulful feestje. Aardige band, misschien iets meer afwisseling is wel gewenst. Wel een fijne act voor op de vroege middag van een willekeurig festival. Ze zouden niet misstaan op bijvoorbeeld Parkpop of Pinkpop. In elk geval staat het gezelschap op Lowlands. (JT)

Tjeed Bomhof a.k.a. Dazzled Kid en zijn compagnons hebben een druk programma. Zo spelen ze op Pinkpop en doen ze drie shows op Bevrijdingsdag. Daarnaast werden ze onlangs genomineerd voor een 3FM Award en speelden ze 30 april op het Museumplein in Amsterdam. Een dag ervoor hadden ze gelukkig nog een plaatsje vrij om op het Life I Live Festival te spelen. Als Dazzled Kid om 20.30 uur aftrapt is het nog niet heel druk op het Young The Hague podium op het Spuiplein, maar gezellig is het zeker. Met nummers als ‘Embrace’, ‘Yes no maybe’ en ‘Everlasting holiday’ weet Dazzled Kid een eigen geluid neer te zetten dat op het Spuiplein goed in de smaak valt. Als Tjeerd Bomhof tegen het eind van de show een andere microfoon gebruikt is hij helaas slecht verstaanbaar en het laatste nummer ‘Stronger’ is misschien ook niet de beste afsluiter. Maar over het algemeen doet Dazzled Kid wat het moet doen, een strakke show spelen en het publiek op het gloednieuwe Life I Live Festival prima vermaken. (VvdV)

Eén van de meest populaire bands van het moment - we hebben het hier natuurlijk over Handsome Poets - speelt om 22.00 uur op het Spuiplein. In relatief korte tijd heeft het vijftal heren uit Gouda zichzelf enorm in de kijker weten te spelen. Reden genoeg voor de organisatie van Life I Live om de band een ereplek te geven op het Young The Hague Podium. Een goede zet, want het hele Spuiplein staat vol. Toch weet Handsome Poets niet het gehele optreden te boeien. De opleving bij het publiek is vooral te merken als de singles ‘Dance (The war is over)’ en ‘(We can’t be) Saints’ gespeeld worden. Verder is het vooral veel van hetzelfde, poppy deuntjes met een grote rol voor de synthesizer. Het is de vraag of de band hun populariteit weet te handhaven… (TvL)

Het concept Jam de la Crème kent iedereen in Den Haag inmiddels wel. Na vijf jaar vinden de oprichters het tijd om de stadsgrenzen te overschrijden door nationaal te gaan. Vanavond op het Spuiplein is dat ook goed zichtbaar. Naast bekende Haagse kopstukken, zoals Soul Sister Dance Revolution, Spike van Zoest en Marcel Veenendaal (Di-rect) nemen onder andere ook Relax, Boef en de Gelogeerde Aap en Baskerville deel aan het concept. Het valt direct op dat er niet echt gejamd wordt. De set - die in drieën gesplitst is - zit vol met covers en eigen nummers, zonder dat daarbij het ‘vrije element van jammen’ hoorbaar is. Een beetje merkwaardig dus om de naam Jam de la Crème te gebruiken. Ook muzikaal zitten er flinke missers bij. Zoals bijvoorbeeld bij Relax, die eerst het platte housenummer ‘I like it loud’ ten gehore brengt en daarna zelfs over lijkt te gaan op bubbling. Het laatste deel, waarin Baskerville de hoofdrol speelt, maakt het gelukkig weer een beetje goed. De hippe sounds, deels geënt op dubstep, laten het voltallige Spuiplein dansen en springen. Een knallend einde op het laatste podium waar nog muziek klinkt. Waarmee de eerste editie van Life I Live zeker geslaagd genoemd kan worden. (TvL)

 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag