Rapper Abou wacht het grote succes af Rapper Abou wacht het grote succes af

“Ik ga eerst kijken hoe het gaat met de aandacht”

, Susanne Kooijman

Rapper Abou wacht het grote succes af

“Ik ga eerst kijken hoe het gaat met de aandacht”

Susanne Kooijman ,

Zijn broer was rapper en na zijn eerste bezoek aan de studio smaakte het naar meer. Jonge rapper Abou zit nog op school, het ROC Leiden Sport en Bewegen, maar wil vol voor zijn muzikale carrière gaan. Morgen zal hij te zien zijn op het Bevrijdingsfestival Den Haag in het Theater aan het Spui, maar eerst sprak 3VOOR12 Den Haag met hem.

Zijn broer was rapper en na zijn eerste bezoek aan de studio smaakte het naar meer. Jonge rapper Abou zit nog op school, het ROC Leiden Sport en Bewegen, maar wil vol voor zijn muzikale carrière gaan. Morgen zal hij te zien zijn op het Bevrijdingsfestival Den Haag in het Theater aan het Spui, maar eerst sprak 3VOOR12 Den Haag met hem.

Hij is 18 jaar en heeft al in het voorprogramma gestaan van onder andere Jack Parrow, The Opposites en Kleine Viezerik. Toch is rapper Abou nog maar twee jaar bezig met zijn muziek. “Mijn broer had mij een keer meegenomen naar de studio. Ik mocht ook een sessie opnemen. Er werd mij gezegd dat ik wel talent had.” Dat talent heeft hem die felbegeerde voorprogramma’s opgeleverd. “De show voor Jack Parrow was eigenlijk mijn beste show tot nu toe. Je wilt in zo'n situatie altijd een goede show geven. Je moet het publiek echt ophypen en dat heb ik ook goed gedaan. Na mijn eigen show ga ik altijd naar de hoofdact kijken. Je kan er veel van leren. Ik heb backstage van The Opposites veel geleerd. Ze hebben toen veel met me gepraat.”

Zijn grote voorbeelden komen, haast vanzelfsprekend, ook uit de rapscene. “Bow Wow is heel goed, ik kijk echt tegen hem op. Hoe hij te werk gaat en hoe hij zijn show neerzet is goed. In Nederland is Winne echt een voorbeeld. Zijn teksten gaan heel diep. Ik doe ze niet na, maar ik kijk veel naar hoe zij doen wat ze doen.”

Abou’s focus ligt voornamelijk op het schrijven van nieuw werk, want zijn doel is om eind dit jaar een EP genaamd ‘De Aftrap’ te releasen. “Ik ga eerst kijken hoe het gaat met de aandacht. Misschien breng ik hem dit jaar nog uit, of anders begin volgend jaar. Ik ben nu eerst de juiste contacten aan het verzamelen. Maar als de release komt wil ik het groots gaan aanpakken.” Wel komt dit jaar sowieso de eerste videoclip van Abou uit. “Ik weet nog niet precies weke track het gaat worden. Heb er nu drie in gedachten. Het is de bedoeling dat de clip na de zomer uit gaat komen.”

Eerst zal Abou nog verschijnen op het toneel van het Bevrijdingsfestival Den Haag tijdens de showcase van Stichting Aight en Wilde Westen Records. “Ik zal het eerste blok vullen met drie eigen tracks, daarna zal de hele groep op het podium komen. Ik heb namelijk nog een show die dag.” Het jaar 2011 zal voor Abou in het teken staan van schrijven en nog meer schrijven. “En heel hard werken!”

Abou staat op donderdag 5 mei om 15.45 uur op het Bevrijdingsfestival Den Haag in de foyer van het Theater aan het Spui.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag