Heropening SuperMarkt op 4 juni 2011 Heropening SuperMarkt op 4 juni 2011

Gratis optredens van The Medics, Mintzkov en Le Pipe Elitair

, Redactie 3voor12 Den Haag

Heropening SuperMarkt op 4 juni 2011

Gratis optredens van The Medics, Mintzkov en Le Pipe Elitair

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Het Haagse poppodium de SuperMarkt opent op zaterdag 4 juni, na een korte periode van rigoureuze verbouwingen, hernieuwd haar deuren. Tijdens deze heropening zijn er gratis optredens van The Medics en Mintzkov. Le Pipe Elitair (Spike en Vince van Di-rect) draaien het aansluitende feest tot een climax.

De heropening betekent het startschot voor een doordacht en goed ontwikkeld podium aan de Haagse Grote Markt. De afgelopen periode is er bij de SuperMarkt hoofdzakelijk lijn aangebracht in de programmering en goed gelet op logistiek en indeling. Van een officiële opening is het in het verleden nooit gekomen. “Gewoon beginnen en vanaf de start knallen met gratis optredens was het motto, maar nu zijn we er eigenlijk pas écht klaar voor”, aldus programmeur Marco Bijsterbosch. Het pand, dat voorheen dienst deed als nachtclub, is in de eerste maanden van 2011 flink onder handen genomen. “Hierdoor past het beter bij het imago dat we willen uitstralen; rauw, eigenzinnig maar toch intiem”, vult co-programmeur Remco Prins aan. Bovendien beschikt de SuperMarkt na de ingreep over twee operationele bars, betere zichtlijnen, een royale rookruimte met uitzicht over de Grote Markt, een balkon rondom en ook is de dansvloer iets uitgebreid.

De SuperMarkt blijft ook intensief samenwerken met het Paard van Troje. Zo wordt de programmering goed op elkaar afgestemd en zijn er plannen voor gezamenlijke kaartverkoop. Bijsterbosch: “Daar waar 't Paard van Troje vaak een signaalfunctie heeft maar ook bekende en grotere acts programmeert, duiken we met de SuperMarkt dieper bepaalde genres in. Denk naast pop en rock bijvoorbeeld aan surf, ska, mestizo, soul, rockabilly en funk.”

De heropening van de SuperMarkt gaat uiteraard gepaard met flink wat muzikaal geweld. Zo staat The Medics op de planken, één van de beloftes van eigen bodem. Deze Utrechtse band zal olie op het vreugdevuur gooien met dansbare rock in de stijl van The Strokes, Vampire Weekend en The Killers. Verder nog Mintzkov uit België. Deze band behoort tot de beste indierock bands die onze zuiderburen in het laatste decennium hebben voortgebracht en brengt fijn in het gehoor liggende rock à la dEUS, Pixies en Grandaddy. Aansluitend draaien Spike en Vince (Di-rect) onder de noemer Le Pipe Elitair de lekkerste 50's/60's/70’s beats.

Lees hier ook het interview dat 3VOOR12 Den Haag onlangs met Marco Bijsterbosch van de SuperMarkt had.

Heropening SuperMarkt (Zaterdag 4 juni 2011)
Met: Mintzkov (B), The Medics (NL) en DJ's Le Pipe Elitair
Zaal open: 20.00 uur / Aanvang: 20.30 uur
Gratis entree

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag