DUF uiteindelijke winnaar finale Schollenpopcontest DUF uiteindelijke winnaar finale Schollenpopcontest

Band mag spelen op Vestiastage

, Tino van Leeuwen | Foto's: Milan Tettero

DUF uiteindelijke winnaar finale Schollenpopcontest

Band mag spelen op Vestiastage

Tino van Leeuwen | Foto's: Milan Tettero ,

Afgelopen zaterdag 11 juni werd in de Schol (Scheveningen) gestreden om een plek op Schollenpop. Drie bands stonden in deze finale, te weten Fat Cat Heart Attack, Crosspoint en DUF. Het was uiteindelijk DUF die de winnaar werd en dus mag spelen op de Vestiastage van Schollenpop 2011.

Band mag spelen op Vestiastage

Afgelopen zaterdag 11 juni werd in de Schol (Scheveningen) gestreden om een plek op Schollenpop. Drie bands stonden in deze finale, te weten Fat Cat Heart Attack, Crosspoint en DUF. Het was uiteindelijk DUF die de winnaar werd en dus mag spelen op de Vestiastage van Schollenpop 2011.

Allereerst is er om 20:15 uur de loting, waarmee de volgorde van spelen wordt bepaald. Fat Cat Heart Attack zal als eerste het podium opmoeten. De presentatie is in handen van Tijm Twisk, die de band aankondigt als “ze hebben niet de looks, maar wel de juiste sound’. Die sound is het best te omschrijven als grungerock. Terwijl het publiek langzaam binnendruppelt, werken de vier heren zich gedreven door hun set heen. Het is vooral gitarist Martijn Bosma die opvalt door zijn energieke spelen. Verder is het opvallend dat de band zo goed op elkaar ingespeeld is, zeker omdat ze pas vijf maanden bestaan. Minpunt is dat de liedjes wel een beetje op elkaar lijken.

De tweede band van vanavond is Crosspoint, een band die is begonnen bij Ready To Play en na 2,5 jaar haar vleugels uitslaat. Blikvangster Otheline van Hees (zang) heeft wel iets weg van de zangeres van The Ting Tings, zo dartelend komt ze in elk geval over. Ook de andere leden maken indruk, bassist Wouter Romeijnders ligt zelfs af en toe op de grond. En over bas gesproken, de sound hiervan is afwijkend van wat je normaal zou verwachten. Het geluid is veel meer ‘mid’ en drukt een belangrijke stempel op de rock die Crosspoint ten gehore brengt. Leuk overigens is de cover van ‘Alejandro’ (Lady GaGa), die op geheel eigen wijze vertolkt wordt.

DUF is de laatste act die strijdt om een podiumplek op Schollenpop. Net als de vorige band komen ze voort uit het Ready To Play concept. De drie leden David (zang/gitaar), Uli (drums) en Frank (bas), aangevuld met een toetsenist, spelen blues in de meest oorspronkelijke vorm. Niet direct iets wat je zou verwachten van zulke jonge honden. Frontman David weet het hele optreden lang te boeien met zijn technisch perfecte spel. Hij soleert erop los en doet daarbij ook nog eens de vocalen. Ja, het niveau ligt erg hoog van deze band, het zou bijna vreemd als ze deze finale niet gaan winnen. Het publiek denkt er waarschijnlijk net zo over; het applaus liegt er niet om.

Dan gaat de jury, bestaande uit Stefan Bruinsma (AT Productions), Petra de Waal (Miss Management) en Björn Brusse (Maxx Guitarstore) in overleg. Voordat de uitslag bekend wordt gemaakt, mag het publiek zich bij één van de drie pilaren scharen, waarbij elke pilaar één band vertegenwoordigt. Bij de pilaar van DUF staan de meeste mensen, nu moet het oordeel van de jury nog bekend gemaakt worden. Presentator Tijm Twisk laat het publiek niet langer in spanning wachten en roept: “de winnaar is… DUF!” Luid applaus volgt, waarna alle drie de bands nog even op de foto gaan. We kijken uit naar 6 augustus, de datum waarop Schollenpop 2011 een feit is.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag