Groove Embassy en D-Felic laten zien hoe het moet Groove Embassy en D-Felic laten zien hoe het moet

De kracht van goeie funk, broken beats en spoken word in 330live

, Anne Caroline Slump | Foto’s: Remco van der Ham

Groove Embassy en D-Felic laten zien hoe het moet

De kracht van goeie funk, broken beats en spoken word in 330live

Anne Caroline Slump | Foto’s: Remco van der Ham ,

Donderdag 3 februari stond de tweede editie van HPC@330Live in het teken van de funky sound van Groove Embassy en de groovy tunes van D-Felic die een samenwerking is aangegaan met spoken word artiest/poet Jimmy ‘Wordsworth’ Rage.

De kracht van goeie funk, broken beats en spoken word in 330live

Donderdag 3 februari stond de tweede editie van HPC @ 330Live in het teken van de funky sound van Groove Embassy en de groovy tunes van D-Felic die een samenwerking is aangegaan met spoken word artiest/poet Jimmy ‘Wordsworth’ Rage.

Jammer van die enorme bak geluid die op je afkomt als Groove Embassy begint te spelen waardoor de zanger Arman Kanun
met zijn prachtige soulvolle stem bijna niet te verstaan is. Ondanks dat, geven de heren van de jonge Haagse band toch een prima optreden. De schare fans en vrienden staat uitermate te genieten van de funky set. De band maakt zoals de naam al zegt; groovy, funky en dansbare muziek. Ze zijn vooral beïnvloed door artiesten als Jamiroquai, Stevie Wonder en Maroon 5 wat goed terug te horen is in hun nummers. Groove Embassy wordt geboren in de zomer van 2010 en doet haar eerste gig in december, waar meteen succes geboekt wordt en ze naar huis gaan met de eerste prijs bij het door Erasmus Cultuur georganiseerde 'Het oor van Erasmus'. Er wordt op dit moment hard gewerkt aan een EP die hoogstwaarschijnlijk komende zomer zal worden uitgebracht.

Omdat OctavePussY wegens ziekte hun gig heeft gecancelled mag producer, live artist en dj D-Felic alias Sjoerd Neggers, samen met spoken word artiest/poet Jimmy ‘Wordsworth’ Rage als tweede act aantreden. Jaren geleden beloofden de heren elkaar plechtig ooit samen iets te doen. Deze belofte is eindelijk omgezet in daden met als resultaat een zeer vermakelijk optreden en een EP release; ‘PRAISESKISSESLOVETEARS AND SMILES’ genaamd, die 7 februari aanstaande uitkomt. Broken beats, analoge synthesizers en een passievolle stortvloed aan hersenspinsels van Jimmy Rage vormen samen een mooi geheel van free jazz anno 2011.

In de afgelopen jaren remixte Sjoerd onder andere tracks van Postman, De Jeugd van Tegenwoordig en Tom Trago. De in Jamaica geboren dichter en kunstenaar Jimmy Rage heeft zichzelf ontwikkelt tot een pure spoken word artiest. Hij heeft onder andere bijdragen geleverd aan het Erik van der Westen Quartet en is te horen op de EP ‘Love is Supreme - A Tribute to John Coltrane’. Een ieder die aanwezig was heeft weer kunnen genieten van een goeie club creatieve geesten. Club 330live bewijst dat het een prachtig podium is voor doorgewinterd en minder bekend talent.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag