Kreatones en AlfabetNL in finale Talent Event 2011 Kreatones en AlfabetNL in finale Talent Event 2011

Finale op 27 januari in Paard van Troje

, Redactie 3VOOR12 Den Haag

Kreatones en AlfabetNL in finale Talent Event 2011

Finale op 27 januari in Paard van Troje

Redactie 3VOOR12 Den Haag ,

Na een lange periode vol met workshops voor jonge muzikanten, gingen op vrijdag 2 december de voorrondes van de muziekwedstrijd van Talent Event van start in het Paardcafé in de categorie pop/rock. Een dag later stond in Musicon de categorie hiphop op het programma.

Tijdens de eerste voorronde in het Paardcafé maakten drie bands kans op een plek in de finale. De avond werd geopend door Kreatones, gevolgd door New Year’s Hero en No Reply. Laatstgenoemde band had duidelijk het meeste publiek meegenomen en won dan ook de publieksprijs die meetelt als vierde jurylid. De publieksstemming in combinatie met het oordeel van het de jury, bestaande uit Vico Sneep (HPC), Remco van der Ham (3VOOR12 Den Haag) en Laura Nijhuijs (Splendid, ex-ReBelle), zorgde er uiteindelijk voor dat Kreatones de eerste finaleplek wist te bemachtigen.

Een dag later, op zaterdag 3 december, stond in Musicon de tweede voorronde op het programma. Dit keer in de categorie hiphop met maar liefst vijf acts op het programma; AlfabetNL, Goon3tte, Hajo, Lyricale Movement en Sorrow & Ibo-T. De jury bestond vanavond uit Guus van der Steen (Kern Koppen), Peter Oostinga (Hague Hiphop) en Julie Hauber (3VOOR12 Den Haag), maar uiteindelijk gaf de stem van het publiek de doorslag; AlfabetNL wint de tweede voorronde van Talent Event.

Beide acts gaan een track opnemen in de Basementstudio en staan 27 januari in de finale van Talent Event in de grote zaal van het Paard van Troje.

Programma voorrondes:
Vrijdag 9 december: HPC (pop/rock)
Met B Sharp, The Crossover en DexX
Zaterdag 10 december: Humanity House (singer/songwriter)
Met Isabelle Kerver, Maureen Groen, Michelle van Min, Paul Bridges en Quintus
Donderdag 15 december: Paardcafé (pop/rock)
Met Crystal Water, March of the Elephants en Mullet

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag