Finalisten Talent Event 2011 bekend Finalisten Talent Event 2011 bekend

Zes jonge acts op 27 januari in Paard van Troje

, Redactie 3VOOR12 Den Haag

Finalisten Talent Event 2011 bekend

Zes jonge acts op 27 januari in Paard van Troje

Redactie 3VOOR12 Den Haag ,

Gisteravond werd de vijfde en laatste voorronde van de muziekwedstrijd van Talent Event gehouden in het Paardcafé. De eerdere voorrondes werden gewonnen door Kreatones, AlfabetNL, B Sharp en Quintus en behalve de vijfde winnaar van een voorronde werd ook de wildcard uitgereikt voor de zesde finalist.

Tijdens de vijfde voorronde stond het genre pop/rock centraal. Drie bands streden om een plek in de finale; Crystal Water, March of the Elephants en Mullet. De stemmen van de jury, bestaande uit Mickey Kieboom (Odd Establishment), Michel Behre (Crossing Border/Walk The Line) en Julie Enthoven (3VOOR12 Den Haag), en van het publiek zorgden er uiteindelijk voor dat Crystal Water als winnaar uit de bus kwam. Naast de vijf finalisten heeft de organisatie ook nog een wildcard uitgedeeld aan de beste runner-up van de voorrondes. Deze ging naar Mullet.

Finale
De finale vindt plaats op vrijdag 27 januari in het Paard van Troje. De finalisten gaan komende week de Basementstudio in om een nummer op te nemen dat vanaf begin januari op cd staat en is te downloaden via iTunes. De zes finalisten maken kans op verschillende prijzen zoals een geldbedrag van duizend euro, opnamen in de Basementstudio, ruime media-aandacht en maar liefst zeven festivaloptredens in 2012 (Kaderock, Plein Open, Zeeheldenfestival, Bevrijdingsfestival Den Haag, Fonds 1818 Winnaarsfestival, Schollenpop en Haagse Popweek).

Finale Talent Event
Met AlfabetNL, B Sharp, Crystal Water, Kreatones, Mullet en Quintus
Vrijdag 27 januari 2012 @ Paard van Troje (grote zaal)
Aanvang: 19.00 uur / Gratis entree

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag