B Sharp en Quintus in finale Talent Event 2011 B Sharp en Quintus in finale Talent Event 2011

Finale op 27 januari in Paard van Troje

, Redactie 3VOOR12 Den Haag

B Sharp en Quintus in finale Talent Event 2011

Finale op 27 januari in Paard van Troje

Redactie 3VOOR12 Den Haag ,

Dit weekend vonden de derde en vierde voorronde van de vierde editie van Talent Event plaats. Op vrijdag 9 december vond in het HPC Muziekcafé de voorronde in de categorie pop/rock plaats. Een dag later, op zaterdag 10 december, was het de categorie singer-songwriter in het Humanity House.

Tijdens de derde voorronde in het HPC Muziekcafé maakten drie bands kans op een plek in de finale. De avond werd geopend door B Sharp, gevolgd door The Crossover en DexX. Alle bands konden rekenen op veel publiek. Toch kan er maar één band door naar de finale, en met de publieksstemmen en jurybeoordelingen (de jury bestond vanavond uit Sven Figee (Sven Hammond Soul), Ramon Fehling (Schollenpop) en Renate Heins (3VOOR12 Den Haag)) bij elkaar opgeteld, was het uiteindelijk B-Sharp die de derde voorronde wint.

Op zaterdag 10 december blijkt het Humanity House een ideale locatie voor de voorronde in de categorie singer-songwriter. In het theater van het museum aan de Prinsegracht streden Isabelle Kerver, Maureen Groen, Michelle van Min, Paul Bridges en Quintus om de vierde finaleplek. De jury bestond vanavond uit Julie Scott (Can_of_be), Daan van der Bruggen (Kaderock) en Tino van Leeuwen (3VOOR12 Den Haag) en samen met het publiek bepaalden zij dat Quintus de vierde finalist van het Talent Event is.

Beide acts gaan een track opnemen in de Basementstudio en staan 27 januari in de finale van Talent Event in de grote zaal van het Paard van Troje. Eerder wisten Kreatones en AlfabetNL al een plek in de finale te bemachtigen.

Programma voorrondes:
Donderdag 15 december: Paardcafé (pop/rock)

Met Crystal Water, March of the Elephants en Mullet

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag