Twintigste editie Club 3voor12 Den Haag in het Paardcafé

Zaterdag 5 maart met Rät N FrikK, The Fudge, Dahl en Crowley

Redactie 3VOOR12 Den Haag ,

Club 3VOOR12 Den Haag viert aanstaande zaterdag 5 maart een klein feestje, dan vindt namelijk alweer de twintigste editie plaats, en daar hoort een mooi programma bij. Vanaf 20.00 uur zijn er optredens van Crowley en Dahl, gevolgd door een albumpreview van The Fudge. De avond wordt afgesloten door elektronisch hiphopduo Rät N FrikK.

Zaterdag 5 maart met Rät N FrikK, The Fudge, Dahl en Crowley

Club 3VOOR12 Den Haag viert aanstaande zaterdag 5 maart een klein feestje, dan vindt namelijk alweer de twintigste editie plaats, en daar hoort een mooi programma bij. Vanaf 20.00 uur zijn er optredens van Crowley en Dahl, gevolgd door een albumpreview van The Fudge. De avond wordt afgesloten door elektronisch hiphopduo Rät N FrikK. De presentatie is wederom in de vertrouwde handen van Tim Hofman.

Het jonge Haagse trio Crowley timmert op dit moment hard aan de weg. Afkomstig uit de Ready To Play-stal, stond de band vorig jaar al op het Zeeheldenfestival en dit jaar is de band geselecteerd voor de High School Music Competition, de landelijke bandwedstrijd voor jong talent. Crowley maakt stevige rock in de traditie van bands als AC/DC, Led Zeppelin en Black Sabbath en zal dan ook een stevige opening van Club 3VOOR12 Den Haag zorgen.

De deels Haagse band Dahl is nog niet zo heel bekend in de Haagse regio, maar daar gaat ongetwijfeld verandering in komen. Na zes jaar actief te zijn geweest onder de naam Crimson Sky, besloot de band het roer om te gooien. Dahl speelt “vurige, melodische powerpop met een rauwe omlijsting”, waarvan het in 2010 verschenen debuutalbum ‘What A View’ het bewijs van is. Sterke popliedjes met een randje.

Het is een tijdje rustig geweest rondom de Haagse/Amsterdamse formatie The Fudge, maar niet zonder reden. De band is namelijk druk bezig met hun debuutalbum, en speciaal voor Club 3VOOR12 Den Haag geeft de band alvast een voorproefje op de cd. The Fudge stond eerder op festivals als de KoninginneNach, Schollenpop, Plein Open en Langweiligkeit, waar de band al een uitstekende indruk achter liet. Benieuwd naar het nieuwe materiaal? Mis dit optreden dan niet!

Als er één Haagse act is, die kan zorgen voor een uitzinnig feestje, dan is dat wel Rät N FrikK. Onlangs bewezen ze dat nog tijdens Superbasz in de SuperMarkt. Het hiphop/elektronica duo bracht vorig jaar het alom geprezen debuutalbum ‘Cumlaute//The Freaxperiment’ uit, wat de band een nominatie voor de Haagse Popprijs voor ‘Beste CD’ opleverde. Inmiddels werkt de band hard aan nieuw materiaal, waarvan we op Club 3VOOR12 Den Haag ongetwijfeld ook wat te horen krijgen.

Tijdschema Club 3VOOR12 Den Haag #20
19.30 uur zaal open
20.00 uur Crowley
21.00 uur Dahl
22.10 uur The Fudge
23.20 uur Rät N FrikK

Club 3VOOR12 Den Haag #20
Met Rät N FrikK, The Fudge, Dahl en Crowley
Zaterdag 5 maart 2011
Aanvang: 19.30 uur / Gratis entree